题目内容
Mr. King goes to a dinner party. He is wearing old clothes. He comes into the room. But people in the room don't look at him. They don't ask him to sit at the table.
Mr. King goes home and puts on his good clothes. He goes back to the party. Everyone in the room stands up and smiles at him. They give him very good food to eat.
Mr. King takes off his clothes,and puts them in the food and says,“Eat,clothes!”
The other people ask ,“What are you doing?” He answers ,“I'm asking my coat to eat food. When I am wearing my old clothes,you don't look at me,and you don't ask me to sit down. Now I'm in these clothes,and you give me very good food. Now I see,you give the food to my clothes,not to me!”
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Mr. King goes to the dinner party,but people in the room don't look at him because .
A. he doesn’t come by car B. he is young
C. he is wearing his old clothes D. he is old
() 2. Mr. King goes home to his clothes.
A. put on;good B. put on;old
C. take off;old D. wear;old
() 3. Mr. King goes back to the party. People in the room stand up and smile at him because .
A. he is wearing his old clothes B. he comes in a very good car
C. he is wearing his good clothes D. he is putting on his good clothes
() 4. Mr. King takes off his good clothes,and them the good food.
A. ask;to eat B. asks;to eat
C. lets;to eat D. ask;eat
() 5. Mr. King says the good food is .
A. for he B. for his good clothes
C. for me D. for him
阅读提示:金先生穿着破旧的衣服去参加一个晚餐聚会。当他 进入房间的时候,没有一个人看他,他们也不招呼他坐下。金先生回 到家换上好的衣服,然后发生了什么?
1. C 细节理解题。由句子“He is wearing old clothes. He comes into the room. But people in the room don't look at him* ”可知。
2. A 细节理解题。由句子“Mr. King goes home and puts on his good clothes. ”可知。
3. C 细节理解题。由句子“Mr. King goes home and puts on his good clothes. He goes back to the party. Everyone in the room stands up and smiles at him* ”可知房间里的人站起来向他微笑是 因为“he is wearing his good clothes (他穿着好的衣服) ”,而不是 因为“he is putting on his good clothes (他正在穿好的衣服) ”。故 选C项。
4. B 细节理解题。由句子“Mr. King takes off his clothes,and puts them in the food and says, ‘Eat,clothes! ’”可知金先生让他 的衣服吃美味的食物;“让/要求……做……”应用ask ... to do ...,题目中句子是一般现在时,故应选B项。
5. B 细节理解题。由句子Now I'm in these clothes,and you give me very good food. Now I see,you give the food to my clothes,not to me!”可知。