题目内容
3.Every year in October,my school holds a swimming competition.This is a day where we all skip (跳过) a day of school,and instead spend it taking part in swimming races.I took part in six different races.I came first in one of them!However in the other five,I came second.We also helped the younger students race,by swimming alongside them,holding them above the water and making sure they stay safe.
In this event,we compete not only for ourselves,but for our color house to win.The students are sorted(分类) into four different color houses.So we can earn(赢得) points for our success as a group,learn teamwork and do our best.These houses are Blue,Green,Red and Gold.When we are not racing,we are cheering for our friends and trying to earn extra points for our color house for good sportsmanship(运动员精神).
At the end of the day,there are two major awards.The first award is age champion.This medal is given to the boy and girl from each age group,who perform(表现) the best out of all the other children competing against them.The other award,and maybe the most important,is the winning color house.Different to past years,Blue won for best performance and the other houses were disappointed.
Overall,it was a fantastic and exciting day full of swimming,competition and fun that we all look forward to every year.
76.When does the writer's school hold the swimming competition every year?In October.
77.Did the writer come second in all the races she took part in?No.
78.Besides(除…之外) themselves,what else did the students compete for?For their colour house to win.
79.Which color house won for best performance this year?Blue.
80.What did the writer think of the swimming competition?It was fantastic and exciting..
分析 这篇短文讲的是作者对他学校每年10月举行的游泳比赛的情况进行的介绍.比赛是美妙的、令人激动的.
解答 答案:76.In October. 细节理解题.根据第一段句子Every year in October,my school holds a swimming competition.每年的十月,我的校举行游泳比赛.可知作者的学校每年10月举行游泳比赛,故答案为In October.
77.No. 细节理解题.根据第二段句子I came first in one of them!However in the other five,I came second.可知作者在其中一个比赛中获得第一名,故答案为No.
78.For their colour house to win. 细节理解题.根据第三段句子In this event,we compete not only for ourselves,but for our color house to win.在这个比赛中,我们不仅为自己竞争,而是为我们的彩色房子而赢.可知而是为我们的彩色房子而赢.故答案为For their colour house to win.
79.Blue. 细节理解题.根据倒数第二段第二行句子Different to past years,Blue won for best performance and the other houses were disappointed.过去几年不同,获得蓝色代表最佳成绩和其他颜色房子是失望的.可知蓝色代表最佳成绩,故答案为Blue.
80.It was fantastic and exciting.细节理解题.根据最后一段句子Overall,it was a fantastic and exciting day full of swimming,competition and fun that we all look forward to every year.总的来说,游泳的日子是一个奇妙的和激动人心的,竞争和乐趣,我们每年都期待着.可知作者认为是美妙的、令人激动的.故答案为It was fantastic and exciting.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
On 26th December,2004,a young girl called Tilly Smith was on holiday with (35)A family in Phuket,Thailand.No one knew what was going to happen-a tsunami(海啸) that would (36)Cabout 200,000people.Tilly had studied tsunamis in her geography class and had seen a video of a tsunami.
"My mum didn't (37)C what was happening,"said Tilly.But Tilly did."I saw this bubbling(泡) on the water,at the edge; the water and the foam(气泡) looked as if they were (38)B,and were making a strange noise.The water was coming in,but it wasn't going (39)Dagain.It was coming in,and in,and in,towards the hotel"
She turned to her mother and sister and told them that it was a tsunami.At first they did not (40)B her.She was only 10years old.Maybe she was just (41)D to see a tsunami because she had studied it?
Tilly's father went back to the hotel with her sister.They told the people who worked in the hotel what Tilly had said.Tilly ran out to the beach,to warn the people there.The hotel worker believed Tilly.They began to get people off the (42)C.Only a few minutes later a huge wave (43)A over the beach.This beach was one of the few beaches in Phuket where no one was killed or seriously (44)D.This was all because of 10-year-old Tilly Smith.She (45)B all her family and others.The picture shows Tilly a year after the tsunami at church service to remember the people who (46)A.
| 35.A.her | B.his | C.my | D.your |
| 36.A.wash | B.take | C.kill | D.surprise |
| 37.A.see | B.study | C.realize | D.understand |
| 38.A.steaming | B.boiling | C.producing | D.cooking |
| 39.A.away | B.fast | C.slow | D.out |
| 40.A.notice | B.believe | C.ask | D.answer |
| 41.A.planning | B.going | C.getting | D.hoping |
| 42.A.hotel | B.school | C.beach | D.road |
| 43.A.swept | B.flew | C.ran | D.went |
| 44.A.worried | B.disturbed | C.carried | D.hurt |
| 45.A.left | B.saved | C.thanked | D.moved |
| 46.A.died | B.lived | C.stayed | D.cheered. |
-_____ a pen.( )
| A. | It | B. | It's | C. | That | D. | This is |