题目内容

【题目】用括号中所给单词的适当形式填空

1People in many countries are encouraged ___________(recycle)paper, plastic and water.

2People use this kind of machine __________ (make)corn noodles.

3I have many hobbies, such as__________ (collect)stamps and swimming.

4If it __________ (not rain)tomorrow, we will go to collect waste water for recycling.

5He failed his job interview again, and he felt really__________ (hope)about the future.

【答案】

1to recycle

2to make

3collecting

4doesn't rain

5hopeless

【解析】

1句意:很多国家的人们被鼓励循环使用纸、塑料和水。

recycle循环利用,再回收,是一个动词。该句谓语动词是encourage,意为“鼓励”,常用于句型encourage sb. to do sth.“鼓励某人去做某事”,此句是一般现在时的被动语态,这里应用动词不定式形式。故答案为to recycle

2句意:人们使用这种机器来制作玉米面条。

make制作,制造,是一个动词。根据句子结构可知,该空是句中作目的状语,意为“为了……”,应用动词不定式。故答案为to make

3句意:我有很多爱好,例如收集邮票和游泳。

collect收集,是一个动词。根据句意和空后的swimming可知,这里应用动名词形式。故答案为collecting

4句意:如果明天不下雨,我们将去收集废水进行循环利用。

rain下雨,是一个动词。句中If引导的是条件状语从句,从句中应用一般现在时,主句用一般将来时。从句中主语it是单数,应用助动词does构成否定句,故答案为doesn’t rain

5句意:他的工作面试又一次失败了,他对未来感到没有希望。

hope希望,可以作动词或者名词。空前felt为系动词,后面跟形容词形式作表语。根据句意He failed his job interview again可知,他感到没有了希望,应填否定意思的形容词。故答案为hopeless

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Girls have more interest in digital literacy and styles such as Facebook, emails and text messages, while boys are more comfortable with traditional printed media such as comics, manuals(手册) and newspapers, according to a study published by the National Literacy Trust.

The survey found that girls like to read outside more than boys at all age levels.

Overall, girls like reading better than boys, according to the figures compiled(汇编) by the trust. Boys seldom read books and think it less important to read, while girls have opposite opinions.

Nearly one pupil in four agreed with the statement: “My parents don’t care if I spend any time reading.” Jonathan Douglas, director of the National Literacy Trust, said: “More must be done to help parents realize what a difference reading with their children from a young age can make to their future.” “Parents needed to be told how important their engagement is for a child’s development.”

Cressida Cowell, the author of How to Train Your Dragon and a national literacy ambassador(代表), said: “Reading a book with a child, even an older child, is one of the most important things a parent can do to develop their child’s literacy(读写能力).

“I like to read a variety of books with my children and I think reading regularly is the key to writing well and broadening(扩大) communication skills.”

“Too many boys still seem uninterested in reading, and far, far too many children simply never become readers at all. So we writers and painters and storytellers, and parents and teachers, and publishers and booksellers, must continue to play our part,” said Michael Morpurgo, whose novel War Horse was one of the most popular books.

1Which of the following is true?

A.Girls are more interested in reading comics and newspaper.

B.Girls like reading and read more often than boys.

C.Boys like to read emails and text messages.

D.Boys think it important to read books.

2Paragraph 4 is mainly about ________.

A.Parents never care about children’s reading.

B.Parents don’t do anything to develop children’s literacy.

C.Parents should spend more time in reading.

D.Parents should be told reading with their children is important.

3According to the passage, what is the most important thing for parents to develop children’s literacy?

A.Reading a book with classmatesB.Reading a book alone

C.Reading a book at schoolD.Reading a book with a child

4Why Michael Morpurgo ask writers, storytellers, parents and teacher to play their part?

A.Because boys have little time to read.B.Because boys aren’t interested in reading.

C.Because boys are interested in reading novels.D.Because boys like to read War Horse.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网