题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 John likes chocolates(巧克力) very much, but his mother doesn't give him. They're bad for his teeth, she thinks. John has a very nice grandfather. The old man loves John very much and sometimes he buys John some chocolates. Then his mother let him eat them. Because she wants to make the old man happy.
One Sunday evening before his seventh birthday, he shouts, "Please, God(上帝), let them give me a big box of chocolates for my birthday." His mother says, "God can't hear you. Don't shout (叫喊)!"
"I know," says the clever boy with a smile. "But my grandfather is in the next room. And he can."
(1)John's mother doesn't give him chocolates because _______.
A.John doesn't like them.
B.They are bad for his teeth.
C.His mother has no money.
D.His mother doesn't love him.
(2)Who sometimes buys some chocolates for John?
A.God.
B.His mother.
C.His grandfather.
D.His grandmother.
(3)When the old man buys chocolates for John, his mother usually _______.
A.lets him eat them
B.doesn't let him eat them
C.makes the old man unhappy
D.feels happy
(4)John is _____.
A.seventh years old.
B.seven-years-old
C.seven years old
D.17 years old
(5)John shouts loudly(大声地) for chocolates because ______.
A.He wants God to buy chocolates for him.
B.He wants his grandfather to buy chocolates for him.
C.He wants God to hear him.
D.He wants his mother to buy chocolates for him.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】本文讲述了约翰非常喜欢巧克力, 但他妈妈不给他。她认为巧克力对他的牙齿不好。有时他的妈妈让他吃, 因为她想让老人开心。周日晚上,是约翰的第七个生日,他大声祈求上帝给他巧克力,是为了让爷爷听见。
(1)细节理解。根据第一段第二句 They're bad for his teeth, she thinks.可知,因为他妈妈认为巧克力对他的牙齿有害。所以答案是B。
(2)细节理解。根据第一段第四句The old man loves John very much and sometimes he buys John some chocolates可知,约翰的爷爷有时给他买巧克力。所以答案是C。
(3)细节理解。根据第一段第五句Then his mother let him eat them可知,当爷爷买巧克力给他时,妈妈通常让他吃。所以选A。
(4)细节理解。根据第二段第一句On Sunday evening, it is John's seventh birthday可知,约翰七岁了。表示年龄多大岁时,用基数词表达。所以答案是C。
(5)细节理解。根据短文最后一句 "But my grandfather is in the next room. And he can."可知,约翰大声喊是想让爷爷听到。所以答案是B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或者使用括号中词语的正确形式填空。
A big company wanted to find someone to work for them. Lots of young college (student) came to ask for the job, but only a small part of them were (leave). And this time, the company didn't plan to choose the right person as usual.
Here came the day when they took the final interview. A big box full of papers was placed on the way (介词) the interview room, and a few papers were lying around the box.
The (one) student came. He hurried along the way to take the interview. “Who put this box in the middle of the road?” the student said to himself, but he did not try to move the box away. Instead, he passed around the box and continued his way.
The second student came along and did the same thing. Then another came, and another. All of them complained(抱怨)about the box (连词) none of them tried to move it. What's (bad), someone even stepped(踩)on the papers and left without (have) a look at the things on the ground.
Half an hour later, a thin young man with glasses came. He was also among those who were left to take the interview. He saw the box and the papers around it. Without thinking (two), he stopped and began to pick up the papers and put them into the box. Then he managed to move the box to the side. To his great surprise,he found (冠词)invitation under the box. On it were the following words, “Congratulations, young man! You are the right person we are looking for! Would you like to join us?”
Sometimes, you see, helping others is helping (you).

【题目】任务型阅读C
I'm Sarah.I used to have little passion(激情)in my life.But what happened the other day changed my mind.It was then that I learned how important it is to have a passion in life.
That day I went home in Mom's car.When Mom stopped at a red light.someone on the side of the road caught my eye.It was a man dressed in rags(衣衫褴褛).He was homeless.That didn't interest me.because I had seen many people like him before.Those people usually looked unhappy and hopeless.
But this man was different in some way.He was not sitting alone with a sad look.Instead,he had a radio in his hand and was dancing happy to the music.The radio seemed to be the most precious(珍贵的)thing he had.
Mom,why does mat man have a radio though he' s homeless?”I asked.
“Maybe he bought it,”she replied.
“But why didn't he use the money to buy food or clothes ?He paid for something that he didn't need.”
“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren't me most important.'
That man must care so much about music that he bought a radio instead of food or clothes.I soon realized that happiness is the key to life.
Since then I am always thinking of what is truly important in life.A home,a meal,clothes—these things are only part of the life.What we often forget is that we all need a joy,a light on a dark day.We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going.
(1)回答问题:How did Sarah go home that day?
(2)回答问题:What was the homeless man doing when Sarah saw him?
(3)判断正误:Sarah had a talk with the homeless man.
(4)判断正误:Sarah wanted her mom to buy a radio for the homeless mall.
(5)What can we learn from me passage?
A.Be happy with what we have.
B.Always ask for help when ill trouble.
C.It's hard to give people the help they need.
D.Happiness is more important than anything else in life.

【题目】阅读下面短文,选择方框里A—E五个句子填入文中空缺处,使内容完整、正确。

“I’m really thankful to our government, for it provides us with such a good training program. The training greatly helps us live well. 【1】 . Then I can change my family difficulties and do good to other people.” a learner on the job training program said, feeling excited.

The learner’s grandfather is nearly 80 years old, and his mother is ill in bed. 2 . The family is poor. The job training program helps him learn the skills that he’ll need in the work place.

The story makes me think of another story. It goes like this: Long ago, there was a man who liked fishing very much, and was lucky to catch lots of fish every day. 3 , so he always shared his fish with his neighbors who did not know how to fish. One day, he thought that it would be great if he taught them how to fish. So he drove his neighbors together and showed them how to fish. 4 .

At present, there are still a lot of poor people throughout the world. But it’s not good if we give only food to them. Instead, we should give them a chance to learn new skills. 5 , and they will learn the ability to make money. People can learn a lot of useful things in the training program and what they learn can help them on the way to find jobs.

A. So his father, who is a farmer, is the main support of the family

B. A technical training is very important to people in need

C. Everybody was very happy that they could catch the fish themselves

D. I will certainly study hard and learn the skills

E. The man was a kind-hearted person

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网