题目内容
【题目】听短文,选择最佳答案
(1)When did the class go to Wolong Panda Base?
A.Last Friday.
B.Last Saturday.
C.Last Sunday.
(2)How far is it from Wolong Panda Base to the speaker's school?
A.About 130 kilometers.
B.About 140 kilometers.
C.About 150 kilometers.
(3)How did the class go to Wolong panda Base?
A.By train.
B.By car.
C.By bus.
(4)How much bamboo does an adult panda eat a day?
A.9 kilos.
B.10 kilos.
C.11 kilos.
(5)How long can pandas live in the wild?
A.About 20 years.
B.About 30 years.
C.About 40 years.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)B
(5)A
【解析】【听力原文】Pandas are cute and lovely .They live high up in the mountains in the southwest of China .Last Sunday, our class went to Wolong Panda Base to learn more about pandas The base is about 130 kilometers from our school .It took us two hours to get there by bus.Pandas in the wild usually eat bamboo .In zoos, their menu includes bamboo, apples and carrots .An adult panda can eat 10 kilos of bamboo a day .Pandas live for about 20 years in the wild, but in zoos, they can live up to 30 years
(1)句意:这个班什么时候去的熊猫基地?根据短文Last Sunday, our class went to Wolong Panda Base to learn more about pandas可知。故选C。
(2)句意:从熊猫基地到说话人的学校有多远?根据短文 The base is about 130 kilometers from our school 可知。故选A。
(3)句意:这个班是怎么去卧龙熊猫基地的?根据短文It took us two hours to get there by bus.可知。故选C。
(4)句意:一天吃多少竹子的成年大熊猫?根据短文.An adult panda can eat 10 kilos of bamboo a day 可知。故选B。
(5)句意:熊猫能在野外生活多久?根据短文Pandas live for about 20 years in the wild, but in zoos, they can live up to 30 years可知。故选A。
【题目】根据材料内容理解,选择正确答案。 In America, there are chores(杂活) for children of different ages. American people think that it's important to tell children their duty in the family.
Ages 4-6 | Ages 6-12 | Ages 13 and Up |
-Make their bed; | -Take care of pets; | -Wash windows; |
(1)This passage discusses something about _______.
A.American children
B.children all over the world
C.people all over the world
D.Chinese children
(2)Why do American people think children should do chores in the family?
A.Because children play all day.
B.Because they think children should have good habits.
C.Because they think it's important to let children know their duty in the family.
D.Because parents want their children to be good.
(3)If Tom is 5 years old, he can ____________.
A.Prepare a meal
B.set the table
C.wash window
D.Take out the rubbish
(4)Which of the following is NOT true?
A.Children should help parents do housework.
B.A 8-year-old child can help cook simple food.
C.A 11-year-old child can take out rubbish.
D.17-year-old Mary may not be able to wash windows.
(5)What does this passage mainly about?
A.Why children should do chores.
B.What chores should children of different ages do.
C.Children have duty in their family.
D.American children like doing chores.
【题目】根据材料内容判断文后句子的正、误。
Name | Age | Looks | Clothes | Favorite Food |
Du Li | 13 | black hair | a pink dress | fish |
Sandy | 12 | a round face | a red skirt | hamburgers |
David | 13 | brown hair | a white T-shirt | chicken |
根据短文内容,判断正误。
(1)Du Li, Sandy and David are all thirteen years old.
(2)Du Li, Sandy and David all have big eyes.
(3)Du Li has black hair and she is in a red skirt.
(4)Sandy is in a green shirt and she likes fish very much.
(5)David has a big nose and chicken is his favorite food.