题目内容

【题目】下面文章中有5处需要添加小标题。请从A、B、C、D、E和F中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。
A. What if you win
B. Life won't be the same without you
C. Life isn't crystal stair.
D. There is a rainbow after every storm.
E. Focus on the future.
F. To give up is to live a meaningless life
The life has been full of challenges and difficulties. Life is not about the smartest person or the strongest person, or even the richest person. However, life is about having the mind in your heart "Never Give Up", even when you feel that giving up is the only choice. The world is waiting on your gifts.

You are important to this world and believe it or not, someone is waiting for you to enrich their lives. You are too important to the world to just give up.

You many feel that life is challenging you from time to time and you can't take it anymore. You may want to give up right now. But here is a thought, what will happen if you overcome the difficulties?

When an Olympic runner is in a race, he or she is focusing on one thing - the finishing line. You have to focus on the big picture – not just where you are right now. Focus in where you want to be. Make an agreement with your mind and your mouth.

One of my favorite poems is called "Crystal Stair" written by Langston Hughes. In that poem, a mother tells her son that life is tough, you will meet rocks and hard places, but the end is victory to those who stand their ground and ride the course.

Whatever you are facing, you can make it through. There is a rainbow on the other side of your situation. Stay strong, stay focused and never give up.

【答案】B;A;E;C;D
【解析】文章大意:生活中充满了挑战和困难。面对生活中的挑战与困难应如何。

A. What if you win 句意:如果你赢了会怎样。
B. Life won't be the same without you 句意:生活没有你会不同。

C. Life isn't crystal stair. 句意:人生的阶梯不是平坦的。
D. There is a rainbow after every storm. 句意:风雨后总有彩虹。

E. Focus on the future. 句意:关注未来。
F. To give up is to live a meaningless life. 句意:放弃是要过一个无意义的生活。
(1)根据下文中的You are important to this world and believe it or not可知说的是Life won't be the same without you,故选B。
(2)根据下文中的 But here is a thought, what will happen if you overcome the difficulties?可知说的是What if you win,故选A。
(3)根据下文中的 When an Olympic runner is in a race, he or she is focusing on one thing - the finishing line可知说的是Focus on the future. ,故选E。
(4)根据下文中的 One of my favorite poems is called "Crystal Stair" written by Langston Hughes.可知说的是 Life isn't crystal stair. 故选C。
(5)根据下文中的 There is a rainbow on the other side of your situation.可知说的是There is a rainbow after every storm. 故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请阅读下面文章,从每小题所给的 ABC 三个选项中选出一个最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。

A film about China’s success over the last five years has become the film most cited( ) by China's ministers( 部长) China’s two sessions. Amazing China was cited by many important officers at a press conference(记者会) on Saturday.

Wan Gang is the minister of science and technology. He said he was deeply moved by Amazing China, as “Science and technology have played an important part in supporting the development of the bridges, roads, ports(港口)and the Internet, as it was said in the film.”

Xiao Yaqing another leader also cited the film. “In the past five years, China has made progress in infrastructure. I do not know if you all have watched the film Amazing China, but the bridges, roads and ports in the film were all built by our country,” Xiao said on Saturday.

He Lifeng, head of the National Development and Reform Commission( ) also cited the film.“Amazing China introduces many of the great developments the country has made since 2012, including the world's largest radio telescope FAST, the world's largest maritime drilling rig( 钻探设备)Blue Whale 2, and the development of 5G mobile technology.”

According to a survey, most people are interested in the film and people have spent about 300 million yuan watching the film.

1Amazing China is a .

A.bookB.magazineC.film

2Wan Gang agrees that Amazing China shows the importance of .

A.science and technologyB.infrastructure and scienceC.radio telescope FAST

3The underlined word "infrastructure" in Paragraph 3 means “ ” in Chinese.

A.通信设施B.基础设施C.军事设施

4According to the passage, Amazing China was cited by officer(s).

A.oneB.twoC.three

5We can mainly learn from the passage that .

A.Amazing China was popular

B.a press conference happened on Sunday

C.China has made little progress

【题目】阅读短文,回答问题
Because of Disney's film Finding Nemo, the clownfish (小丑鱼) are facing the danger of dying out. The film received positive reviews and won the Acaden Award for Best Animated Feature. It was a success as it earned over $864 million worldwide.
Finding Nemo is about a clownfish who tried to save his son who has been caught by a man from becoming a pet. One thing we can learn from the film is that wild animals really have to remain in their habitats(栖息地). However, the message seems not to be stuck in the minds of children. The clownfish are facing the danger of dying out several years after the animated film was on, because the film itself made them the must — have pets for kids all over the world!
It is said that just half of needs can be met by clownfish bred in captivity(人工饲养),which means the rest have to be taken from the sea. Now the average(平均的) size of clownfish schools (鱼群) in Australia, has decreased from twenty-five members to just six, making it harder for them to breed. Dr Billy Sinclair who has spent five years studying the clownfish was the first to raise the alarm, “The film did much to educate children about sea life but the fish were then sold as children's pets. My message to kids who loved the film is simple: Tell your parents to leave Nemo in the sea where it belongs.”
(1)The clownfish aren't facing the danger of dying out, are they?

(2)How much did the film Finding Nemo to earn worldwide?

(3)What does the word decreased mean in Chinese?

(4)Does Dr Billy Sinclair agree or disagree that people keep clownfish as pets?

(5)What is the main idea of the passage?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网