题目内容
【题目】Bassanio looked at the three boxes, but he didn't read the writing on them. He looked at the gold and silver. “The world is tricked by appearances,” he said. “People often hide ordinary things with beautiful gold, silver, and jewels. People always agree with those who speak well, even if they say foolish things. Many people who seem brave are cowards(懦夫). I don't want these beautiful boxes of gold and silver. I will choose the lead(铅) box with its ordinary colour. It speaks more to me than all the gold and silver in the world. Please give me the key to the lead box. Let happiness be mine.” When Bassanio opened the box and saw the picture of Portia inside it, he loved her even more because the picture was very beautiful, but Portia herself was even more beautiful than the picture.
The writing inside the box told him that he had chosen the right box. It said that he should go to Portia and look into her eyes. She would be his wife. Bassanio could not believe it.
“Is it really true? Will you really be my wife? I am afraid to believe it until you say so.” Bassanio asked Portia.
“Look at me,”said Portia. “I am yours. Everything I am and everything I have is yours. Until now, I was the ruler(统治者) of this palace, master of my servants, and queen of myself. Now the palace, the servants and I are yours. I give them to you with this ring. Let it always be the symbol(象征) of our love. If you lose this ring, or sell it, or give it away, it will mean that you no longer love me.
(Adapted from TheMerchant of Venice)
【1】What kind of box did Bassanio choose?
A. Gold.B. Silver.C. Lead.D. Wood.
【2】What did Bassanio see in the box?
A. A dead animal.B. A picture of a fool.
C. A picture of Portia.D. Lots of jewels.
【3】Why did Bassanio choose the lead box?
A. Because he didn't like gold and silver.
B. Because he knew that Portia's picture was in the lead box.
C. Because Portia told him to choose the lead box.
D. Because he thought that the world is tricked by appearances and the lead box speaks more to him than all the gold and silver in the world.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【解析】
本文是改编自《威尼斯商人》一段。摆在巴萨尼奥面前三个盒子:金盒子,银盒子和铅盒子,让他选择一个。他选了一个铅盒子。他说:“世界被外表所欺骗。人们经常用漂亮的金、银和珠宝来隐藏普通的东西。…..我会选择普通颜色的铅盒。它比世界上所有的金银更能说明问题。让幸福是我的。”巴萨尼奥打开盒子,看到里面有他心爱姑娘波西亚的照片。盒子里的文字告诉他,他选对了盒子。据说他看着波西亚的眼睛。她会是他的妻子。巴萨尼奥问波西亚:“这是真的吗?你真的会成为我的妻子吗?” 波西亚告诉他是真的并送给他一枚戒指。
让它永远成为他们爱的象征。
【1】题意:巴萨尼奥选择了什么样的盒子?考查细节理解。A. Gold. 金;B. Silver. 银;C. Lead. 铅;D. Wood.木材,木头。根据第1段第10句I will choose the lead(铅) box with its ordinary colour.(我会选择普通颜色的铅盒。)可知选C。
【2】题意:巴萨尼奥在盒子里看到了什么?考查细节理解。A. A dead animal. 一只死动物;B. A picture of a fool一张傻瓜的照片;C. A picture of Portia.一张波尔蒂亚的照片;D. Lots of jewels.很多珠宝。根据第1段第12句When Bassanio opened the box and saw the picture of Portia inside (巴萨尼奥打开盒子,看到里面有波西亚的照片)可知“巴萨尼奥在盒子里看到了一张波尔蒂亚的照片”;选C。
【3】题意:为什么巴萨尼奥选择了铅盒子?考查细节理解。A. Because he didn't like gold and silver. 因为他不喜欢金银;B. Because he knew that Portia's picture was in the lead box. 因为他知道波西亚的照片在铅盒子里;C. Because Portia told him to choose the lead box. 因为波西亚让他选铅盒子;D. Because he thought that the world is tricked by appearances and the lead box speaks more to him than all the gold and silver in the world. 因为他认为世界被外表所欺骗,铅盒子比世界上所有的金银更能说明问题。根据第3句The world is tricked by appearances,” he said. “People often hide ordinary things with beautiful gold, silver, and jewels(世界被外表所欺骗,”他说。“人们常常用漂亮的金银珠宝来隐藏普通的东西。)和第12与13句I will choose the lead(铅) box with its ordinary colour. It speaks more to me than all the gold and silver in the world.(我会选择普通颜色的铅盒。它比世界上所有的金银更能说明问题。)可知巴萨尼奥选择了铅盒子的原因是“因为他认为世界被外表所欺骗,铅盒子比世界上所有的金银更能说明问题。”
选D。
阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。
【题目】随着网络的发展、人们消费观念的转变, 购物方式也在悄然的发生变化。“网购”已成为一种时尚,越来越多的学生也加入到网购群体中。请你根据以下表格的提示,写一篇网上购物的文章。
优点 (advantage) | 1.不需要出门;节约时间;避免拥挤、劳累 |
2.价格通常比较便宜 | |
3.可供选择的范围广,品种多 | |
缺点 (disadvantage) | 1.只看到图片, 看不到商品本身 |
2.容易购买大量不太需要的东西, 造成浪费 | |
你的观点 | …… |
提示词汇:网购shopping online; 商品 goods; 导致 cause
注意:1.所表述的内容必须包含表格中的所有方面,可适当发挥;
2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称;
3.词数:100词左右,文章开头已给出,但不计入总数。
With the development of the Internet, many people are used to shopping online.