题目内容

【题目】Jason: It's getting colder and colder. How excited I am!

Alice:1?

Jason: Because the winter vacation is coming.

Alice: Yes, but I still feel quite nervous about the final exam. Did you prepare for the exam well?

Jason:2. But I am working on it now.

Alice: Oh? What did you do to prepare for it?

Jason:.3. I think doing more exercises is really helpful.

But sometimes you also need to take a break.

Alice: Yes, I agree. I am stressed out recently.

Jason: Take it easy. Maybe you can watch some interesting TV shows like National Treasure. (国家宝藏)

Alice: That sounds cool.4?

Jason: It is about the history in China. You can relax yourself a bit by watching the show.

Alice: Thanks for your sharing. I feel much better now.

Jason:.5.

【答案】

1Why are you excited?

2No, I didn’t.

3I did many exercises.

4What’s it about?

5That’s all right.

【解析】

对话是两个人JasonAlice讨论即将到来的考试的准备情况以及减压的方式。

1句意:你为什么兴奋?

根据后句的回答Because the winter vacation is coming.可知,这里应该是问为什么会感到兴奋,英语中提问“为什么”要用why,故答案为Why are you excited?

2句意:不,我没有。

根据上面的问句Did you prepare for the exam well?可知,这里应该是回答上面的问题,再由后句的But I am working on it now.可知,这里应该是表示“还没有准备好”,故答案为No, I didn’t.

3句意:我做了很多练习。

根据后句I think doing more exercises is really helpful.可知,这里应该是表达做了很多练习,故答案为I did many exercises.

4句意:它是关于什么的?

根据后句的回答It is about the history in China.可知,这里应该是问上面提到的National Treasure的情况,故答案为What’s it about?

5句意:不用谢。

根据上句的内容Thanks for your sharing. I feel much better now.可知,这里应该是对感谢进行回复,英语中表示“不用谢”时,可以是That’s all right.,故答案为That’s all right.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 Canberra is the capital of Australia. It is a modern and lively city with a population of over 345, 000.
History
Canberra is the eighth largest city in Australia. It is 238 kilometres from Sydney and 507 kilometres from Melbourne. Melbourne was once the capital of Australia. Sydney people also wished to make their city the capital. It was difficult for the government to make the decision. Then in 1911, the government chose a place to build the new capital. It was between Sydney and Melbourne, the two largest cities in Australia. It took more than 14 years to build the city. In 1927, the city was set up. It became the capital and was named Canberra. "Canberra" means "a place for friends to get together".
Culture
Canberra is a beautiful city with trees and flowers everywhere. There's the Flower Festival in September each year. People can enjoy all kinds of beautiful flowers and welcome the spring to arrive. A manmade lake—Lake Bertey Griffin is in the center of the city. It's about 25 kilometres long. People like to ride bikes, walk or run around the lake. In Canberra, there're many famous universities like the Australian National University and the University of Canberra. The National Library and the National Museum of Australia are also famous places that people like to visit.
(1)How far is Canberra from Sydney?
A.25 kilometres.
B.238 kilometres.
C.345 kilometres.
D.507 kilometres.
(2)When was Canberra set up?
A.In 1911.
B.In 1927.
C.In 1954.
D.In 1955.
(3)The word "Canberra" means ________.
A.the largest city
B.a beautiful manmade lake
C.the old capital city
D.a place for friends to get together
(4)The Flower Festival is a festival to ________.
A.ride bikes
B.visit universities
C.welcome the spring
D.walk around the lake
(5)How long is Lake Bertey Griffin?
A.About 238 kilometres.
B.About 507 kilometres.
C.About 25 kilometres.
D.About 345 kilometres.

【题目】 Marty would turn ten in three days. His mom asked him what he wanted as a gift. He thought maybe a bicycle, a _________ or a telescope (望远镜). He told his mom his choices and said any of these gifts would be great. In fact, he hoped for the telescope. He _________ learning about the planets.

Marty’s parents _________ the gifts one night after Marty went to sleep.

“Marty will just get tired of the basketball,” said Dad.

“We _________ bought him a bicycle last year. It’s new,” said Mom.

“We should get Marty a telescope,” said Dad. “He’s so interested in space and the planets; he will like _________.”

“Sounds good,” said Mom.

Dad stopped by the _________ the next day after work and bought a telescope. He put it in his car. He _________ until Marty was asleep and brought it into the house.

“This is _________,” said Marty’s mom after she saw it. “He would love it.” Dad put it in the attic (阁楼).

Marty’s birthday came and he was excited. He ran into the kitchen. His gift was usually there, _________ he didn’t see anything. Dad came into the kitchen and saw Marty was looking for a gift. He asked Marty to __________ him to the attic.

“This is fantastic!” said Marty. “Thanks so much.” That night, Marty saw many beautiful stars and planets.

1A.volleyballB.basketballC.soccer ball

2A.enjoyedB.rememberedC.risked

3A.gave awayB.talked aboutC.heard of

4A.alsoB.evenC.just

5A.itB.youC.him

6A.hospitalB.storeC.bank

7A.workedB.waitedC.imagined

8A.wonderfulB.personalC.common

9A.soB.butC.or

10A.inviteB.sendC.follow

【题目】 Do you have a headache? Eat some bird brains for dinner, and your headache will go away. Is your hair turning gray? Eat black rice every day. And you won't have gray hair.

Eat bird brains and black rice? "Some people ask. "How strange!" But for many Chinese people, bird brains and black rice are not strange things to eat, they are good things to eat. They are good medicines, too.

Many Chinese believe that food can be medicine. Food that is medicine is called medicinal food. The Chinese have eaten medicinal food and spices(调味料)for hundreds of years. Ginger(), for example, is a common spice in Chinese cooking now. Ginger gives food a nice favor(味道). The Chinese began to use ginger many years ago. At that time, they used ginger not because it tasted good. They used it because it was medicinal Ginger, they thought, was good for the digestion (消化). It also helped people who had colds.

Not everyone approves of the medicinal food. Some people think that food and spices are not medicines. They want to buy their medicine in drug stores, not in supermarkets. Other people want to try medicinal food. They say, "Maybe medicinal food can't help me, but it can't hurt me, either.”

People can try medicinal food at a Chinese restaurant in San Francisco, California .The restaurant serves only medicinal food. Queen's Secret", for example, is one dish at the restaurant. Meat from a chicken with black skin is in the dish. It is for women who want to look young.

Alan Lau is the owner of the restaurant,, He says, "Some people try medicinal food only once and then say, 'It didn't work. But think about this: When your doctor prescribes (开药方) medicine. you take the medicine for five days, or for ten days, or maybe for weeks. It's the same with medicinal food. You have to eat the food many times before it begins to help. "Mr. Lau believes that medicinal food works, he eats medicinally every day.

1Why did the Chinese use ginger many years ago?

A.Because it had a good taste

B.Because it was good for health

C.Because it made people feel cold

D.Because it gave food a different flavor.

2The words “approves of” in Paragraph 4 probably mean “___________”.

A.agrees toB.cares aboutC.hears ofD.gives up

3Which of the following would be the best title for the passage?

A.Can Food Be Our Medicine?

B.Can Spices Change Our Cooking?

C.What Is the Best Medicine for a Headache?

D.What Can People Eat in a Chinese Restaurant?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网