题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容选择正确答案。
A

Players Wanted
Are you good at playing basketball? Can you play ping—pong or soccer? Can you swim very well? If so, you are welcomed to join our school sports team.
Please call Victor at 8863543 or send an email to sports@yahoo.com

Dancers Wanted
Can you dance? Do you like kids? Can you help them with dancing on weekends? Come and join us. Call Tom at 3854922 for more information.

Chess Club
Do you like playing chess? Mr. Wang can teach you. He gives lessons here every Friday afternoon.
Tel:8358939
Add: Room 100 in School's P. E. Building.

Let's Learn Japanese
Can you speak Japanese? Do you want to learn Japanese? Join the Japanese club now.
Time: 2:00 p.m.-5:00 p.m.(from Monday to Friday)
Call Mary at 6253928.


(1)If you want to join a sports team, what should you do?
A.Call 3854922.
B.Call 8358939.
C.Send an email to sports@yahoo.com
(2)Lucy dances well. She wants to find a job. Who should she call?
A.Victor.
B.Tom
C.Mary.
(3)What does Mr. Wang teach?
A.Chess
B.Japanese.
C.Basketball.
(4)Alice wants to learn Japanese. When should she go to the club?
A.Every Saturday afternoon.
B.Every Sunday afternoon.
C.From 2:00 p.m. -5.00 p. m. on weekdays.
(5)Betty speaks Japanese. She wants to work from Monday to Friday. Where can she work?
A.At the Japanese club
B.At the dance club.
C.At School's P E Building.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)C
(5)A
【解析】文章是几则广告。
(1)细节理解题。在第一则运动员招募广告中给出了电话号码和电子邮件的联系方式,即“ Please call Victor at 8863543 or send an email to sports@yahoo.com”故此题正确答案为C。
(2)细节理解题。在第二则舞蹈演员招募中给出的联系人是Tom,即“ Call Tom at 3854922 for more information.”故此题正确答案为B。
(3)细节理解题。从第三则“你喜欢下棋吗?王老师可以教你”即“ Do you like playing chess? Mr. Wang can teach you. ”可知,此题正确答案为A。
(4)细节理解题。在第四则中给出日语倶乐部的活动时间是从周一到周五的2∶00到5∶00。即“ Join the Japanese club now.Time: 2:00 p.m.-5:00 p.m.(from Monday to Friday)”故此题正确答案为C。
(5)综合理解题。只有在第四则中提到了日语,故此题正确答案为A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A son took his old father to a restaurant for an evening dinner. The father was very old and weak. While the father was eating, he dropped food on his shirt and trousers, and also on the table, the chair and the floor. Other diners watched him in disgust (厌恶) while his son was so calm.

After the father finished eating, the son who was not at all embarrassed (窘迫,尴尬), quietly took him to the washroom, cleaned his clothes, smoothed his hair and fitted his glasses firmly. When they came out, the whole restaurant was watching them in dead silence, not able to understand how someone could embarrass themselves in public like that. Without saying anything or watching at anybody, the son walled directly to the counter (前台), settled the bill and started walking out with his father.

At that time, an old woman among the diners called out to the son and asked him, "Don't you think you have left something behind?"

The son replied, "No, madam, I haven't."

The old woman repeated, "Yes, you have! You left a lessons for every son and every father." The restaurant went silent.

To care for these who once cared for us is one of the highest honors (荣誉,荣耀) . We all know how our parents cared for us every little thing. Love them, respect them, and care for them.

1Why did other diners watch the old father in disgust?

A.Because the old father was quite weak.

B.Because the old father was dirty.

C.Because what he did seemed embarrassing.

2What did the son do after the meal?

A.He took his father out from the restaurant hurriedly.

B.He helped to clean his father.

C.He argued with his father.

3What is the meaning of the underlined word "settled'?

A.解决B.定居C.捡起

4which statement is NOT true according to the passage?

A.The son has left something behind for sometime in the restaurant.

B.The old man is very lucky to have such a caring son.

C.The people in the restaurant are all young men.

5What can we learn from the passage?

A.The son is unfriendly.

B.Old people are usually weak.

C.We should love, respect and care for our parents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网