题目内容

【题目】完形填空

Last year, I went to Belgium from the UK to teach English. It was interesting and I _________ that there are some big differences in schools between Belgium and the UK.

In the UK, students _______ wear school uniform(校服). I think it’s good. This is why. If students all wear the same clothes, they will feel less excluded (被排斥的) because everyone _______ the same. Also it is nice to wear school uniform because you don’t have to _______ what to wear in the morning. This saves a lot of time. _______, the students in Belgium don’t wear school uniform.

Another difference I found is also about _______. Teachers dress in a more relaxed way in Belgium. They wear jeans and sports shoes, for example. In the UK, _______ always dress much more orally ( 正式地)to work in a school.

As I worked with older students aged from 16 to 18. I _______ noticed that they had a lot more subjects than I did at their age. In the UK, at 16 you enter "sixth form" and you have to _________ only three to four subjects. Some people like this. But others feel that it is too ________ to make such a big choice, because the subjects you choose will have an impact(影响)on what you can study at university.

1A.wishedB.suggestedC.noticedD.promised

2A.mustB.mustn’tC.mayD.can't

3A.hearsB.feelsC.looksD.shows

4A.set upB.put away.C.point atD.think about

5A.FinallyB.HoweverC.LaterD.Suddenly

6A.clothesB.foodC.festivalsD.weather

7A.pupilsB.coachesC.teachersD.drivers

8A.neverB.alsoC.sometimesD.only

9A.rememberB.loseC.compareD.choose

10A.earlyB.busyC.oldD.rude

【答案】

1C

2A

3C

4D

5B

6A

7C

8B

9D

10A

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了作者在比利时教英语期间,发现许多比利时与英国在校园生活方面的不同,如学生、教师的穿着,学生课程内容等。

1句意:这次经历很有趣,我注意到比利时和英国的校园之间有一些不同。

wished祝愿;suggested建议;noticed注意到;promised承诺。根据“…that there are some big differences in schools between Belgium and the UK. ”,可知此处表示察觉,注意到,故选C

2句意:在英国,学生必须穿校服。

must必须;mustn’t禁止;may可能;can't不能。根据后文“If students all wear the same clothes, they will feel less excluded”,可知在英国学生是必须穿校服,这是一个规定,故选A

3句意:如果学生们都穿一样的衣服,那他们就会感觉自己没有被排斥,因为大家看起来都一样。

hears听见;feels感觉;looks看起来;shows展示。根据前文“If students all wear the same clothes”,大家都穿得一样,可知此处是说看起来一样,故选C

4句意:穿校服还有一点很好,是因为你在早晨不必去考虑要穿什么。

set up设立;put away整理;point at指向;think about考虑,思考。根据“it is nice to wear school uniform”,可知此处是思考之意,故选D

5句意:但是,比利时的学生不穿校服。

Finally最终;However然而,但是;Later之后;Suddenly突然。根据后文在说比利时截然相反的情况,可知此处表转折,故选B

6句意:我发现的另一个不同也是关于衣服。

clothes衣服;food食物;festivals节日;weather天气。根据后文“Teachers dress in a more relaxed way in Belgium”,还是在讲衣服,故选A

7句意:在英国,老师们在学校工作时总是穿得更正式。

pupils学生;coaches教练;teachers老师;drivers司机。根据该段“to work in a school”.主要在说教师的穿着,故选C

8句意:我还注意到他们学的科目比我在他们这个年龄时学的科目多。

never从不;also还,也;sometimes有时;only仅仅。根据句意,可知此处是说作者又有新的发现,故选B

9句意:在英国,16岁时你进入六年级,你只需要选择三到四门课。

remember记得;lose失去;compare比较;choose选择。根据“only three to four subjects”.可知是选择课程,故选D

10句意:但是其他人认为做如此重大的决定太早了。

early早的;busy繁忙的;old老的;rude粗鲁的。根据后文“because the subjects you choose will have an impact on what you can study at university”,可知这个选择至关重要,有些人不想孩子太早做选择,故选A

做完形填空应该根据前后文的语境,结合词性,短语,词义辨析,时态和连词,选出正确的选项。例如小题6,句意为我发现的另一个不同也是关于衣服clothes衣服;food食物;festivals节日;weather天气。根据后文“Teachers dress in a more relaxed way in Belgium”,还是在讲衣服,故选A。这就是需要结合上下文的内容进行信息补足,就算暂时某个小题选不出答案,不用着急,可以再往后文看看可能会有信息提醒。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)

An island with beautiful beaches and clear blue water full of colorful fish... this is Socotra(索科特拉岛). It sounds nicebut it doesn’t sound very unusual, doesn’t it? Well, there is a lot more to Socotra than that. You can see things there that cannot be found anywhere else in the world.

Socotra is in the Indian Ocean, 250 kilometers east of Africa and 340 kilometers south of Yemen. The island separated (分离) from Africa six million years ago, and over that time it has developed its own special plant life. If you travel away from the beautiful beaches and up into the rocky mountains in the middle of the island, you may feel like you're going back in time.

Perhaps you will see the desert rose with its pretty pink flowers. The desert rose is a “bottle" tree. It stores water in its fat trunk. Like many of Socotra's plants, it has developed to survive in the island' s hot, dry weather.

One of the most unusual plants on Socotra is the "dragons’ blood "tree. It is shaped like an umbrella, with a lot of branches under a green top. The tree gets its name from the red sap(树液)that comes out when it is cut. This sap has been used for centuries as a medicine and to make red dye and paint.

Socotra isn't an easy place for tourists to visit. To get there, you need to fly from Yemen. There are only a few Hotels in its largest town, Hadibo, and the island doesn't have many good roads. The people there live a very simple life. But more and more visitors are coming to Socotra to see its special natural beauty.

1The underlined word “that” in the first paragraph refers to

A.the beautiful white beaches of SocotraB.all the nice things about an island

C.the clear water with colorful fish in itD.the unusual things about Socotra

2All the following are mentioned about desert rose EXCEPT

A.its flowering seasonB.its shape

C.its colorD.its growing climate

3The desert rose stores water in its fat trunk so that it can

A.be turned into a “bottle” treeB.have pink flowers In autumn

C.keep the area coolD.continue to grow in the desert

4Which sentence is TRUE About the"dragon’s blood"tree?

A.Its name can bring good luck to the localsB.Its branches can be made into medicine and paint

C.The liquid from the tree has many uses.D.The red sap comes out naturally every day

5People visit Socotra in order to

A.see its special natural beautyB.swim in the ocean

C.stay in the beautiful hotelsD.live a simple life

6The main purpose of the passage is to

A.give advice on how to travel around SocotraB.describe the unusual plant life on Socotra

C.Explain Socotra’s history and geographic formationD.attract people to get close to nature

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网