题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺,意思完整。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

drive he where shop up and clothes buy to but way past

Today is Sunday. Mr. Brown and Mrs. Brown get 1 at half past six. They have breakfast at half past seven and go 2 at eight o'clock. They get to the shop at a quarter 3 eight. They see a lot of 4 in the shop. Mrs. Brown 5 a shirt for her son, a coat for Mr. Brown 6 a blue dress for herself. Then they go out of the shop. Mr. Brown 7 the car home, but he can't find the 8. Mr. Brown drives to an old man and asks, “Excuse me, 9 am I?” The old man looks at 10 and the car. “You're in your car, sir.” he says.

【答案】

1up

2shopping

3past

4clothes

5buys

6and

7drives

8way

9where

10him

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述布朗夫妇去商店购物,回来途中迷路的故事。

1句意:布朗先生和布朗太太在六点半起床。

根据所给的单词以及后文“They have breakfast at half past seven”可知,在吃早饭之前,先起床,get up起床。故答案为up

2句意:八点钟去购物。

根据后文“They get to the shop”他们去商店,可知是去购物,go shopping购物,shop是重读闭音节,需要双写加-ing。故答案为shopping

3句意:他们八点十五分到达商店。

因为出发去商店已经是八点了,所以只可能是八点十五分到商店,用past。故答案为past

4句意:他们在店里看了很多衣服。

根据后文的“衬衫”、“外套”以及“蓝裙子”可知,他们逛的是服装店。故答案为clothes

5句意;布朗太太给她儿子买了一件衬衫。

根据情境可知他们进服装店买衣服,buy sth. for sb.给某人买某物,主语是“布朗太太”,单数,谓语buy要加-s。故答案为buys

6句意:(布朗太太)给布朗先生买了一件外套以及给自己买了一条蓝裙子。

此句列举布朗太太买的东西,表示并列的时候,前面用逗号隔开,最后两项用and连接。故答案为and

7句意:布朗先生开车回家。

根据后文“Mr. Brown drives to an old man”可知,布朗先生开车,主语是“布朗先生”,单数,谓语动词drive-s。故答案为drives

8句意:但是他找不到路了。

结合后文布朗先生问路的情况,可知布朗先生迷路了,find the way找到路。故答案为way

9句意:布朗先生开车到一个老人那儿,问:“打扰了,请问我在哪儿?”

根据老人的回答“You're in your car, sir”,你在你的车里,可知布朗先生问的是自己在哪里。故答案为where

10句意:老人看着他和他的车,“你在你的车里,先生。”他说。

根据回答是第二人称可知,老人说话时正看着他,选he;介词后用宾格组成介宾结构,所以改成him。故答案为him

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

Last year, I went to Belgium from the UK to teach English. It was interesting and I _________ that there are some big differences in schools between Belgium and the UK.

In the UK, students _______ wear school uniform(校服). I think it’s good. This is why. If students all wear the same clothes, they will feel less excluded (被排斥的) because everyone _______ the same. Also it is nice to wear school uniform because you don’t have to _______ what to wear in the morning. This saves a lot of time. _______, the students in Belgium don’t wear school uniform.

Another difference I found is also about _______. Teachers dress in a more relaxed way in Belgium. They wear jeans and sports shoes, for example. In the UK, _______ always dress much more orally ( 正式地)to work in a school.

As I worked with older students aged from 16 to 18. I _______ noticed that they had a lot more subjects than I did at their age. In the UK, at 16 you enter "sixth form" and you have to _________ only three to four subjects. Some people like this. But others feel that it is too ________ to make such a big choice, because the subjects you choose will have an impact(影响)on what you can study at university.

1A.wishedB.suggestedC.noticedD.promised

2A.mustB.mustn’tC.mayD.can't

3A.hearsB.feelsC.looksD.shows

4A.set upB.put away.C.point atD.think about

5A.FinallyB.HoweverC.LaterD.Suddenly

6A.clothesB.foodC.festivalsD.weather

7A.pupilsB.coachesC.teachersD.drivers

8A.neverB.alsoC.sometimesD.only

9A.rememberB.loseC.compareD.choose

10A.earlyB.busyC.oldD.rude

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网