题目内容

【题目】Life is colorful.However,life sometimes plays jokes on us,especially when one has a bad day.Ryu is an unlucky one.

Ryu got up late in the morning.He set the alarm clock at 8:00 a.m. the night before because he had a job interview at a company today.But the alarm clock didn't ring.How strange!

Then Ryu sat at the kitchen table where his breakfast usually was,but it wasn't there.Instead,he found a note left by his sister,“I am really busy today.Make breakfast yourself.” So Ryu had a quick breakfast of bread and milk.Then he rode his bicycle to the company for the interview.

When Ryu arrived,he was scolded(责骂) by the angry boss for being five minutes late.But he still got the job after the interview.Also,he was told to get to work at 9:00 a.m. the next day.That night Ryu went to bed earlier at 11:00 p.m.,in order not to be late the next day.

The next morning,Ryu's sister woke him up at 8:00 a.m.But he wanted to stay in bed for five more minutes.He finally had to get up when the sunlight shone down on his eyes.He did everything like any other normal day.When he finished his breakfast,he found it was already 9:05 a.m.He was late again.

1Why did Ryu get up late for the interview?

A. Because he was very tired.

B. Because he didn't feel well.

C. Because his alarm clock didn't go off.

D. Because he forgot to set the alarm clock.

2What can we learn from Paragraph 3?

A. Ryu left a note for his sister.

B. Ryu went for the interview by taxi.

C. Ryu's favorite food were bread and milk.

D. Ryu's sister usually cooked breakfast for him.

3How long was Ryu late for the job interview?

A. 5 minutes. B. 10 minutes.

C. 1 hour. D. 2 hours.

4When might Ryu get up on his first day of work?

A. At 8:00 a.m. B. At 8:45 a.m.

C. At 9:05 a.m. D. At 11:00 a.m.

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Ryu lived with his parents and his sister.

B. Ryu should get to work at 9:00 in the morning.

C. The boss was angry because Ryu dressed casually.

D. Ryu's sister forgot to wake him up the next morning.

【答案】

1C

2D

3A

4B

5B

【解析】

这篇短文主要讲述了生活是丰富多彩的,但有时候也会有糟糕的一天,文中讲述了Ryu不幸的一天。

1细节理解。根据文中Ryu got up late in the morning.He set the alarm clock at 8:00 a.m. the night before because he had a job interview at a company today.But the alarm clock didn't ring可知,Ryu的闹钟没有响起。故选C。

2段落大意。通读整个第三段可知,Ryu的姐姐通常给他做早饭。故选D。

3细节理解。根据文中When Ryu arrived,he was scolded(责骂) by the angry boss for being five minutes late.可知,Ryu迟到了5分钟。故选A。

4推理判断。根据文中The next morning,Ryu's sister woke him up at 8:00 a.m可知,在上午8点。故选B。

5推理判断。根据文中he was told to get to work at 9:00 a.m.可知,Ryu应该在9点去上班。选项B是正确的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When I was in Grade 7,I had no interest in history.I didn't listen carefully in class and couldn't ______ my homework on time,so I didn't do well in this ______

In the second term,there came a new history teacher.She was young and humorous.But I ______ had no passion(激情) for history.One day,she said,“We'll have a test in the afternoon.Please prepare for it.” Since I was not good at history,whenever I ______ a history exam,I had to cheat.At noon,I made lots of cheat sheets(纸条) quietly.

In the afternoon I entered the classroom confidently,waiting for the exam to begin.Soon my history teacher came in,along with our geography teacher.______ both had mysterious smiles on their faces.When the paper was finally ______.All of us found it was just a piece of geography paper.“Oh,my god!” some of us burst out(激动地喊叫).I became as ______ as a wooden chicken at once.Of course,I got a poor ______ that time.

Later,I realized that day was April Fool's Day,______ it wasn't interesting for me at all.It was an important ______ for me.I learned that if I didn't study hard,I might be a real fool one day.

1A. finish B. help C. prevent D. keep

2A. business B. education C. career D. subject

3A. just B. seldom C. still D. never

4A. took B. played C. spent D. avoided

5A. We B. They C. You D. She

6A. put on B. taken off C. handed out D. picked up

7A. silly B. strong C. clever D. happy

8A. skill B. mark C. way D. education

9A. or B. so C. and D. but

10A. lesson B. game C. trick D. joke

【题目】阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Here is a story about a man who collect scrap(废品) to support his parents.

Every morning,Johnson woke up early and took an old bag to the subway station.There he would collect scrap.He had collected scrap for 20 years.His house was dirty,and a bad smell came out of the house.The neighbors could not stand the smell anymore,so they called the police officers to deal with the problem.After checking the house,the police found that Johnson was not a truly poor man and that he could live a normal life.They decided to try to stop him collecting scrap.

A policeman told Johnson that there was no need for him to collect scrap anymore.Johnson said nothing but continued collecting scrap.Later,the police knew that Johnson had to send much money to his old parents.They were badly ill for many years in a small village.Although they could get relief(救济金) from the government,Johnson refused.He believed he could make money by his own hands.After knowing the truth,the officers announced the fact to his neighbors.All of them understood and admired Johnson.He won praise from others because he kept independence.The earlier people learn to be independent,the more meaningful life they will get.

1What did Johnson take to the subway station every morning?(不超过5个词)

_________________

2Why did the neighbors call the police officers?(不超过10个词)

_________________

3What was wrong with Johnson's parents?(不超过10个词)

_________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网