题目内容
【题目】录音中有一段对话及五个问题,听两遍后,选择最佳答案。
(1)What day is it today?
A.Sunday.
B.Saturday.
C.Monday.
(2)How far is Uncle Wang's factory from here?
A.About 1 kilometer.
B.About 2 kilometers.
C.About 3 kilometers.
(3)How will they go to Uncle Wang's factory?
A.By car.
B.By bike.
C.On foot.
(4)What's wrong with Ann?
A.She hurt her left leg.
B.She hurt her right leg.
C.She hurt her left arm.
(5)Where are they going to meet?
A.Outside the school gate.
B.Inside the school gate.
C.At school.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)B
(4)A
(5)A
【解析】【听力原文】M: Hello, Meimei! What a fine Sunday it is!
W: You are right. Let's go to Uncle Wang's factory this afternoon, shall we?
M: Good idea. Shall we go there by bus or on foot?
W: Well, the factory is about two kilometers from here. I think we'd better go there by bike.
M: Is Ann coming, too?
W: I don't think so. She fell off her bike and hurt her left leg yesterday afternoon.
M: Bad luck. Then where shall we meet?
W: Let's meet outside the school gate at a quarter past two.
M:OK.Goodbye.
W:Goodbye.
听力原文:男人和梅梅今天决定去王叔叔的工厂,因为只有大约两公里,他们骑自行车去,Ann不去,因为她昨天下午从自行车上摔下来,伤了左腿。他们约定两点一刻在校门口见面。
(1)根据原文What a fine Sunday it is! 可知今天是星期日,故选A。
(2)根据原文W: Well, the factory is about two kilometers from here. 可知工厂离这大约两公里,故选B。
(3)根据原文I think we'd better go there by bike. 可知我认为我最好骑自行车去那里,故选B。
(4)根据原文 She fell off her bike and hurt her left leg yesterday afternoon.可知Ann昨天下午从车子上摔下来,故选A。
(5)根据原文W: Let's meet outside the school gate at a quarter past two.可知他们在学校门口外面碰面,故选A。
【题目】书面表达
根据下列表格的提示, 写一篇题为Changes in Our Hometown的英语短文。(80词左右)文章内容必须包含所给的所有信息。开头已给出,不计入总词数。
根据下列表格的提示, 写一篇题为Changes in Our Hometown的英语短文。(80词左右)
内容要点:
过去 | 现在 |
1.旧房 | 1.高楼 |
2.河水肮脏 | 2.河水清澈(clean and clear). |
3.步行、骑自行车上班 | 3.乘公交车、小汽车上班 |
4.道路狭窄(narrow). | 4.街道宽阔(wide),干净整洁 |
5.居住条件(living conditions)差 | 5.生活越来越好,环境(environment)越来越舒适。 |
6 你的感想 ……(写两到三句) |
In the past ten years, great changes have taken place in our hometown.
【题目】从选择合适的句子补全对话(有两项是多余的)
A: Hi, Michael! You look worried. Anything wrong?
B: It's Kangkang. I really worried about him.
A: I'm sorry to hear that. He must feel bored and lonely.
B: We can bring him some exciting CDs and DVDs. And we can come over to see him. (At Kangkang's home)
C: I am very happy that you come to see me. You know I missed lots of lessons and I am really worried about that.
B:
C: How about the football match?
A: Don't worry.
C:That's very nice of you.
A. Take it easy. We can help you with your lessons. |