题目内容

【题目】阅读下面材料,从每题所给的四个选项(ABCD)中选出最佳选项。C
During my last year of high school, our teacher, Mrs. Debby, gave us a test. I was a hard-working student and I did well in all subjects. I finished the questions successfully before I read the last one "What is the first name of the woman who cleans the school?"
Of course I thought that must have been a joke. l saw the cleaning woman every day. She was short and about 50 years old She had dark hair. But how would I know her name?
I had never talked with her before. In fact, I'd never even thought about talking to her. I looked at my paper and started to feel rather guilty (内疚的). Finally, I finished my paper, leaving the last one unanswered. Before the test ended, one student asked if the question would be counted in our grades.
"Of course," the teacher said, "In your life, you will meet many people. They are all important. They need your care, even if you just to smile and say hello."
I never forgotten that lesson. Everyone needs my care and I should get to know all of the people who work and live around me. That was, maybe, the most important lesson of my life. I also later learned that the cleaning woman's first name is Hannah.
(1)According to the passage, we know the writer __________ during the high school.
A.was not good at his schoolwork.
B.was the friend of Hannah.
C.did well in all subjects.
D.didn't get on well with his friends.
(2)What did the writer think of the last question of the test?
A.It was interesting.
B.It was a joke.
C.It was boring
D.It was too easy.
(3)By the last question of the test, the teacher wanted to tell the students they should _____________.
A.know the name of the cleaning woman
B.work hard to get good grades
C.care the people around them
D.clean the school by themselves
(4)The best title of the passage is _______________.
A.My friend Hannah
B.A Special Test
C.My Last Day at High School
D.Mrs. Debby's Homework

【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)B
【解析】本文是一篇记叙文。作者讲述了在他高中的最后一年,老师考了一道关于清洁工名字的问题。这让作者记忆深刻,并且懂得了他应该多在意身边默默无闻的人。
(1)C细节理解题。文章第一段第二句I was a hard-working student and I did well in all subjects. 意为作者是一个努力的学生并且所有科目都很擅长,故选C。
(2)B细节理解题。文章第二段第一句Of course I thought that must have been a joke. 意为作者认为他一定是个笑话,故选B。
(3)C细节理解题。文章第四段第一句老师说 you will meet many people. They are all important. They need your care, even if you just to smile and say hello. 意为你们会遇到很多人,他们都很重要,他们需要你们的关注,哪怕一个微笑或是一声招呼。C选项在意身边的人符合题意,故选C。
(4)B归纳总结题。通读全文可知,本文讲述了一场令作者印象深刻的考试,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,请从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。C
O. Henry was an American writer. He wrote lots of short stories. His real name was William Sydney Porter. He was born in North Carolina in 1862. As a young boy, he lived an exciting life. He did not go to school for a long time, but he learned everything he wanted to know. When he was about 20 years old, O. Henry went to Texas. There he did different jobs. He first worked in a newspaper, and then he has a job in a bank. When some money went missing from the bank, O. Henry was suspected (被怀疑). Because of that he was sent into prison(监狱). During the three years in prison, he learned to write short stories. After he got out of prison, he went to New York and continued writing. He wrote mostly about New York and the poor life there. People liked his stories, because although simple(简单), to the reader's surprise, the stories would finish with a sudden change at the end.
(1)William Sydney Porter was famous as a writer of ___________.
A.children's stories
B.long stories
C.short stories
D.love stories
(2)O. Henry stayed in prison for ____________.
A.3 years
B.4 years
C.5 years
D.6 years
(3)O. Henry learned to write stories ____________.
A.when he was in prison
B.when he worked in a newspaper
C.when he worked in a bank
D.when he was in New York
(4)People enjoyed his stories because ____________.
A.the stories were very short
B.the stories were interesting
C.the stories had surprising endings
D.the stories were about the prison
(5)O. Henry's stories were mostly about ____________.
A.his prison life
B.New York
C.the life of the rich
D.the life of the poor and New York

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网