题目内容

【题目】 A small man wants to see a film, so he comes to a cinema. He buys a ticket and goes in. But after two or three minutes he comes out, buys a second ticket and goes in again. After a few minutes he comes out again and buys a third ticket. Two or three minutes after that he comes out again and buys the fourth ticket. But the girl says to him, “Why are you buying all these tickets?”

“No, I’m not doing that,” the small man says, “But a big woman always stops me at the door and tears my ticket up.”

任务型阅读,请根据文段内容回答下列问题。

1Where does the man see a film?(不超过五个字)

___________________________________________________________

2How many tickets does the man buy?(不超过五个字)

___________________________________________________________

3What does the word “tear” mean in Chinese in the last sentence?

_______________________________________________________________

【答案】

1In a cinema.

2Four.

3撕。

【解析】

本文主要讲述一个小个子男人去看电影,他反复买了四次票,原因是门口工作人员检票,他却以为人家撕了他的票。

1根据“A small man wants to see a film, so he comes to a cinema.”可知,这个人是去一家电影院看的电影。故填In a cinema.

2根据“…and buys the fourth ticket”可知,这个男人一共买了4张票。故填Four.

3分析“But a big woman always stops me at the door and tears my ticket up.”可知,此处表示“一个大块头的女人总是在门口拦住我,把我的票撕了”的含义,根据常识在进入影院的时候会有检票员检票,把票根撕下来。所以此处tear表示“撕”。故填“撕”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Boys and girls, it’s important for you to have good eating habits. Because they can help you live a healthy life. Read the following tips (建议) and you can learn a lot.

Always eat with your family.

Have at least (至少) one meal () with your family members (成员) every day. A family dinner can make you feel warm.

Never watch TV when you are eating.

Don’t watch TV when you are having a meal, because you don’t know what you are eating when you watch TV. And you have no time to talk with others.

All of the bacteria on your dirty hands will go into your mouth if you don’t wash hands before meals. And that is bad for your health.

Taste the food even if (即使) you don’t like it.

Don’t always eat your favorite food. Eating different kinds of foods can help you get much nutrition (营养).

Eat more fruit and vegetables.

They are healthy foods. Don’t eat too much meat.

1How many tips does the writer give?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2Which of the following does the writer NOT mention (提及) in the passage?

A.What to do before eating.B.What to eat at meals.

C.When to eat.D.What not to do when eating.

3Which of the following can be put into the blank (被放在空白处)

A.Eat with your hands.

B.Wash your hands before every meal.

C.It is healthy to eat with your hands.

D.Never eat with hands.

4The underlined word "bacteria" means ________.

A.伤口B.纹路C.食物D.细菌

5What’s the passage about?

A.Different eating cultures (文化).

B.Good eating habits.

C.What to eat for meals.

D.What to do before meals.

【题目】 When four-year-old Derek Paravicini heard the sound of the piano, he ran towards it. Although he was blind, he___________________ to reach the instrument. He pushed the piano player off her chair, _____________________and started to play. Adam Ockelford, a piano teacher, said, “It was_____________________. He was hitting the notes ( ) with his hands, his feet, his nose, even his elbows.”Paravicini _____________________ play the music he had just heard and at that moment Ockelford___________________the boy was a genius (天才).

Paravicini was born blind and autistic (自闭症的) on July 26, 1979. He had great learning difficulties as a child._______________________today, he can’t count to ten, and he isn’t able to dress or feed himself. But Paravicini has a great___________________for music. Like Mozart, he can remember every piece of music he hears.

It_____________________when his parents gave him a plastic organ ( ) when he was eighteen months old. He couldn’t see the notes,___________________ he could play music on it. By the time he was four, he could play many pieces on the piano. With Ockelford’s help, Paravicini developed his____________________ and played his first big concert at the Barbican Hall in London, aged nine. He has performed all over Europe and the US and in 2006 he recorded his first CD.

1A.refusedB.stoppedC.managed

2A.sat downB.tried onC.put up

3A.boringB.amazingC.relaxing

4A.wouldB.couldC.should

5A.imaginedB.wonderedC.realized

6A.OnlyB.EvenC.Also

7A.talentB.dreamC.wish

8A.grewB.failedC.started

9A.butB.ifC.or

10A.plansB.ideasC.skills

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网