题目内容

【题目】 Nowadays there seems to be an app for everything. And mobile apps have been a part of our life. The following apps are part of the most popular apps.

Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at any time.

Ximalaya Reading has millions of books including poems, short stories, novels and even fairy tales for children. What's special about it is that you can use it to download book recording that can be listened to. It has more than 1 million valuable resources.

Baby Bus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app.

Word Hero may help learn more English words while you’re playing games, so if you have problems remembering the new words when you learn English, use it!

World of Tanks Blitz (坦克世界), a free-to-play online game with over 40 million downloads, brings quick-fire tank fights. “A lot of tanks, a lot of people and a lot of fun.” It will be the best choice to kill your time.

1Ctrip is a useful app for ____________.

A.playing gamesB.learning EnglishC.booking ticketsD.drawing pictures

2You can NOT know about _________from Ximalaya Reading.

A.poemsB.novelsC.newsD.fairy tales

3To remember words in a fun way, __________ is a good choice.

A.CtripB.Word HeroC.Baby BusD.World of Tanks Blitz

4World of Tanks Blitz is popular because ____________.

A.it costs a little moneyB.it brings people lots of fun

C.it has valuable resourcesD.it includes quick-fire gunfights

5According to the information above, ____________.

A.we can buy tickets from Ctrip only in the daytime

B.World of Tanks Blitz is downloaded less than 40 million times

C.we can’t use Ximalaya Reading to download book recording

D.Peter, a 2-year-old oy, can learn to draw pictures with the help of Baby Bus

【答案】

1C

2C

3B

4B

5D

【解析】

本文是应用软件的广告。移动应用已经成为我们生活的一部分。下面的应用软件是最受欢迎的应用软件的一部分。 介绍了五个应用软件:CtripXimalaya ReadingBaby BusWord HeroWorld of Tanks Blitz

1细节理解题。根据"Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline ticketsYou can buy tickets anywhere at any time"可知,当你很难买到火车或机票时,携程可以是最好的帮手。你可以在任何时候在任何地方买到票。故选C

2细节理解题。根据"Ximalaya Reading has millions of books including poemsshort stories novels and even fairy tales for children"可知,Ximalaya Reading有数以百万计的书籍,包括诗歌、短篇小说、小说,甚至还有儿童童话。没有新闻。故选C

3细节理解题。根据"Word Hero may help learn more English words while you're playing games so if you have problems remembering the new words when you learn Englishuse it!"可知,当你在玩游戏的时候,单词英雄可能会帮助你学习更多的英语单词,所以当你学习英语时,如果你有记忆新词的困难,就用它吧!故选B

4细节理解题。根据" "A lot of tanksa lot of people and a lot of fun" It will be the best choice to kill your time"可知,"很多坦克,很多人,还有很多乐趣。"这将是消磨时间的最佳选择。故选B

5推理判断题。根据"Baby Bus is a very good friend for children under three years oldKids can learn to speakunderstand numbers and draw pictures with the help of this app"可知,对于三岁以下的孩子来说,宝宝巴士是一个很好的朋友。孩子们可以在这个应用程序的帮助下学会说话,理解数字和画画。所以可以推测,彼得,一个两岁的男孩,可以在婴儿车的帮助下学习画画。故选D

用细节定位法来做细节理解题。

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。

事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。

例如:本题的第1234小题就是利用这种解法。

做细节题具体方法与步骤如下:

略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for examplefirstsecond…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

It was a February afternoon in a Brooklyn classroom. Sixteen-year-old Taylor Engler came face to face with a cow. But it was all in her head. She was transported by a virtual (TE拟的)reality (VIO headset-it took Taylor and her classmates to a farm 250 miles away. For studentsthe technology means field trips are no longer limited by the length of a bus ride.“I was not expecting it to be right in my face”That's what Taylor said after taking off the headset and finding herself back in the classroom.

On any school day, students can take virtual reality “trips". They are deep-sea diving. They are observing medical operations. They are visiting the Science Museum in London. Teachers say it's another way to involve the iPhone generation(一代人)into classroom learning and it can help with their understanding and improve their grades. Calm Jones, a science teacher, has walked students through the northern forest with a Google app called Expeditions. “It can be done in a period or two with the help of the new technology, he said. "But it could take even a week sometimes to take a real expedition.’, "It's different from watching videos. You can actually move"Taylor said during the lesson on farm animals. "Not only move, but also feel, said Richard Lamb. He studies how brains deal with information.“Your physiological responses(生理反应)in virtual reality are similar to what you get in doing the actual activity.”Lamb said.“Heart rate, breathing...everything.”

It is unknown how many classrooms will use the technology. But experts say it's still rare. Each headset can cost as little as20 or30but systems and software for classes run into thousands of dollars. And good software is in great need. Another problem we face is how to make sure the VR technology mimics(模仿)the real world closely. "But we have to say VR technology provides students with a huge learning opportunity,”said David Evans, director of the National Science Teachers Association.

John Miller, a chemistry teacheragreed. "Too often in schools, students did something wrong in their chemistry experiments. But we don't have enough materials for them to redo the experiments. In virtual reality, all they do is hitreset on the computer. We don't have to actually use chemicals.”Both Miller and Evans stressed the technology could enrich-not replace-real-world experiences. "We have to remain anchored(立足)in the real world,”Evans warned, "because that's the one that we really need to study and explain.”

1On a February afternoon, Taylor_____.

A.travelled to a farm on a busB.watched a video about a cow

C.had a virtual reality lesson in the classroomD.played computer games with her classmates

2What can we learn from the passage?

A.VA technology is widely used in schools.

B.Teachers think VR technology helpful for students.

C.Colin Jones' students prefer a real trip to the forest.

D.Students breathe faster in VR activities than in actual ones.

3Miller and Evans probably agree that______.

A.people shouldn't lose interest in the real world

B.people should develop more VR systems and software

C.VR technology won't change students' way of learning

D.VR technology will reduce students' mistakes in experiments

【题目】

Bicycle Rental(租赁)

By signing this paper, I agree that I will be the only rider using this bicycle and that I have the experience to use it properly. I agree to ride no farther than 100 miles from the Bicycle Rental office. I will return the bicycle in time. For every hour the bicycle is late, I agree to pay an additional $10.

All bicycles include a pump, a lock, and a tool box with some repairing tools (patches, spare tubes, tire levers).These items must be returned with the bicycle. There is no cost for using items in the tool box, but please report their use to the rental agent at the time of return.

The rental fee includes insurance, which covers tiny damage to the bicycle. This insurance does NOT cover any of the following costs:

● damage to other vehicles

● theft of the bicycle

● medical costs related to an accident

You are fully responsible for any and all of the costs named above.

Rental fee:

1 hour---$12

2 hour---$20

4 hour---$35

Period of rental:

Start Time:_________________

End Time:_________________

Name(please print):______________

Signature:________________________

Date:____________________

1We can possibly find this passage from a/an ______.

A.newspaperB.advertisement board

C.rental officeD.insurance company

2When you rent a bicycle, you can get extra things EXCEPT ______.

A.a lockB.patchesC.test tubesD.a pump

3According to the paper, it costs ______ to rent a bicycle for two hours.

A.$12B.$20C.$32D.$3

4You don’t need to write ______ in the paper.

A.your signatureB.the rental date

C.the rental periodD.the price of the bicycle

5______would require the renter to pay an additional amount.

A.Returning the bicycleB.Riding the bike no farther than 100 miles

C.Using a patch from the tool boxD.Refusing to sign the paper

6If you have a flat tire(爆胎), you can ______.

A.fix it with the tools in the box without paying

B.make a phone call to the agent

C.call the insurance company

D.leave it where it broke down

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网