题目内容
【题目】 Global warming is happening all around us. This experiment helps you learn how a greenhouse works, and how greenhouse gases influence the earth’s atmosphere (大气).
What You Need:
![]()
Two thermometers
A notebook
A pencil or pen
A clear container
A watch or clock
A sunny area
What You Do:
1. Put the thermometers in direct sunlight. Let them sit in the sun for three minutes.
2. Draw two columns (栏), “Thermometer A” and “Thermometer B”, in the notebook.
3. After the three minutes, read and record the time and temperatures in the notebook.
4. Place one of the thermometers in the container and close it tightly.
5. Record the temperatures of the thermometers every ten minutes.
6. Discuss how the container influences the temperature.
What’s Going On?
The temperature outside the container is changing, as the warm air mixes with the passing cooler air. The air inside the container can’t mix with the air outside — it just gets warmer as the sunlight heats it up. A greenhouse works in a similar way: sunlight creates heat that can’t get out of the glass.
【1】What do you need in the experiment?
A.A dark room.B.A paper box.C.Some water.D.Two thermometers.
【2】How often do you record the temperatures of the thermometers?
A.Every five minutes.B.Every ten minutes.
C.Every fifteen minutes.D.Every twenty minutes.
【3】What can you learn from the experiment?
A.When the glass breaks.B.Why the sunlight is helpful.
C.How a greenhouse works.D.What the temperature changes.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【解析】
本文是一篇应用文,是一个实验指导,指导大家如何做实验了解温室气体是如何作用并影响大气的。
【1】细节理解题。根据What You Need: Two thermometers,可知需要两支温度计,故选D。
【2】细节理解题。根据5. Record the temperatures of the thermometers every ten minutes,可知每十分钟要记录一次温度计的温度,故选B。
【3】细节理解题。根据This experiment helps you learn how a greenhouse works,可知通过实验我们可以了解温室气体是如何作用的,故选C。
【题目】 Nowadays there seems to be an app for everything. And mobile apps have been a part of our life. The following apps are part of the most popular apps.
| Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at any time. |
| Ximalaya Reading has millions of books including poems, short stories, novels and even fairy tales for children. What's special about it is that you can use it to download book recording that can be listened to. It has more than 1 million valuable resources. |
| Baby Bus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app. |
| Word Hero may help learn more English words while you’re playing games, so if you have problems remembering the new words when you learn English, use it! |
| World of Tanks Blitz (坦克世界), a free-to-play online game with over 40 million downloads, brings quick-fire tank fights. “A lot of tanks, a lot of people and a lot of fun.” It will be the best choice to kill your time. |
【1】Ctrip is a useful app for ____________.
A.playing gamesB.learning EnglishC.booking ticketsD.drawing pictures
【2】You can NOT know about _________from Ximalaya Reading.
A.poemsB.novelsC.newsD.fairy tales
【3】To remember words in a fun way, __________ is a good choice.
A.CtripB.Word HeroC.Baby BusD.World of Tanks Blitz
【4】World of Tanks Blitz is popular because ____________.
A.it costs a little moneyB.it brings people lots of fun
C.it has valuable resourcesD.it includes quick-fire gunfights
【5】According to the information above, ____________.
A.we can buy tickets from Ctrip only in the daytime
B.World of Tanks Blitz is downloaded less than 40 million times
C.we can’t use Ximalaya Reading to download book recording
D.Peter, a 2-year-old oy, can learn to draw pictures with the help of Baby Bus