题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
I was the typical“ I can't” child-whatever my mother told or asked me to do was immediately followed by my cry,“I can't.”As a result,very few tasks or goals that I set out to achieve were ever completed.
One evening,my mother called me into the family room.“I want you to read this article,”Mother began.“It's about Marlo Thomas.She tells how a simple poem that she was forced to learn by her father changed her life She went from saying 'I can't' to 'I can' According to this article,she was able to reorganize her life and her career by learning the principles(原则)in the poem.”
I took the small magazine from Mother and looked down at the pages.There was Marlo-my idol.Beside her photo was the poem my mother had spoken of,a simple poem entitled,“I Can”.
“I want you to memorize that poem,”Mother said firmly.“Mama,”I belly-acheD. “I can't learn that poem.It's too long.”
“It's not too tong and you can learn it.1 want you to know it perfectly by this time tomorrow,”said my mother.Unwillingly,I went back to my bedroom with the magazine.With a heavy heart,Ithrew myself into the bed and began my task.
“Can't is a word that is the enemy to ambition,”I began.I repeated the line.I repeated it again and again.“An enemy ambush to shatter your will…”I continued the process until I proudly recited the poem the following evening.It has now become my principle.Marlo 1 homas did not know me,but her story forever changed my life.
Saying “I can”helped me to get through the worst moments of my life: Saying “I can” encouraged me to complete things I would have otherwise seen as out of my reach.A simple poem learned at seven is a poem that will support me to seventy-seven,maybe even longer.
(1)One evening my mother asked me to_________,
A.read an article
B.meet Marlo
C.write a poem
D.take photos
(2)The underlined part“I belly-ached”in Paragraph 3 probably means“_________”.
A.I was hungry
B.I was relaxed
C.I felt unhappy
D.I ate too much
(3)On the following evening,I_________.
A.repeated the lines on TV
B.read more stories about Marlo
C.proudly recited the poem
D.had a long talk with my mother
(4)What can we learn from the passage?
A.Marlo is very popular among teenagers
B.I become interested in poems all my life
C.Marlo always encourages me to work harD
D.Saying “I can”has helped me get over difficulties
【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)D
【解析】
(1)细节理解题。根据第二段One evening,my mother called me into the family room.“I want you to read this article,”可知本题选A。
(2)细节理解题。根据第三段最后一句话“I can't learn that poem.It's too long.”可知作者觉得自己学不会,所以会心情不好。故选C。
(3)细节理解题。根据文章倒数第二段I continued the process until I proudly recited the poem the following evening.可知本题选C。
(4)推理判断题。根据文章最后一段Saying“I can” encouraged me to complete things I would have otherwise seen as out of my reach.说我可以鼓励我完成我认为不可能的事情,故本文主要告诉我们说我可以可以帮助我克服很多困难。故选D。
【题目】 The following is a QUIZ(自测) from a magazine.
Questions | 1 Point | 2 Points | 3 Points |
Where do you live? | in a village | in a town | in a city |
How do you go to work/school? | by walking/ bicycle | by train/bus /subway | by driving a small car |
How many times a year do you fly on airplanes? | 1 | 2 | 3 |
How many hours of electricity do you use each day (e.g. watching TV, keeping lights on)? | 0﹣6 hours | 6﹣12 hours | 12﹣18 hours |
How often do you recycle? | almost always | often | sometimes |
Total Points | Result |
7 | Less pollution than the average(平均) person |
8﹣10 | As much pollution as the average person |
11﹣13 | A little more pollution than the average person |
14﹣14 | A lot more pollution than the average person |
【1】Which of the following makes the least pollution?
A.Living pretty well in a big city.B.Flying on planes only twice a year.
C.Almost always recycling used things.D.Using 15hours of electricity each day.
【2】How many points does the average person get?
A.7 points.B.8﹣10 points.C.11﹣13 points.D.14﹣15 points.
【3】Tom lives in a city, goes to work by subway, flies on airplanes once a year, uses 15hours of electricity a day, and sometimes recycles used things. How many points does he get?
A.11 points.B.12 points.C.13 points.D.14 points.
【题目】Look! Our daughter __________ her own room.
A.cleansB.is going to cleanC.is cleaningD.has cleaned
【题目】请阅读下面短文,根据其内容,用方框中所给单词的适当形式填空。(每个单词限用一次)
sleep he write true well interested story think from because |
I like reading in my free time.I've read all kinds of books which are by many famous writers from all over the world.But I like a Chinese writer . His name is Xu Zhimo.
Xu was born in a big family.His parents were good at writing.His father taught little Xu by .When Xu was very young,he was in reading.Fables(寓言)and novels were his favorites.He loved reading very much and he often forgot to eat and .
When Xu was about six years old,he began to write some .He kept practicing writing and did better and better.But he still kept on reading, he always believed "Reading makes a full man".
When he grew up,his dream came .He became a world-famous writer.Not only Chinese but also people other countries worshiped(崇拜) him.His works(著作) were enjoyed all over the world.Everyone his works were nice and great.