题目内容
5.When people say"culture",we think of art and history.But one very famous symbol in American culture is a cartoon.We all know and love the black mouse with the large round ears-Mickey Mouse.Over 80 years ago,he first appeared in the cartoon Steamboat Willie.When this cartoon came out in New York on November 18,1928,it was the first cartoon with sound and music.The man behind Mickey was Walt Disney.He became very rich and successful.In the 1930s,he made 87cartoons with Mickey.Some people might ask how this cartoon animal became so popular.One of the main reasons is that Mickey was like a common man,but he always tried to face any danger.In his early films,Mickey was unlucky and had many problems such as losing his house or girlfriend,Minnie.However,he was always ready to try his best.People went to the cinema to see the"little man"win.Most of them wanted to be like Mickey.
On November 18,1978,Mickey became the first cartoon character to have a star on the Hollywood Walk of Fame.Today's cartoons are usually not so simple as little Mickey Mouse,but everyone still knows and loves him.Who has a pair of ears more famous than Mickey's?
61.Is Mickey Mouse a famous symbol in American culture?Yes,it is.
62.Who created Mickey Mouse?Walt Disney.
63.Why is Mickey Mouse so popular?Because he is like a common man,but he always tries to face any danger and he is always ready to try his best.
64.When did Mickey get a star on the Hollywood Walk of Fame?On November 18,1978.
65.When did Steamboat Willie come out?On November 18,1928..
分析 这篇短文讲述了美国文化的一个显著标志---卡通米老鼠.文章具体介绍了米老鼠这个卡通形象成名的经历.
解答 答案:61.Yes,it is.细节理解题.根据第一段第一行句子But one very famous symbol in American culture is a cartoon.We all know and love the black mouse with the large round ears-Mickey Mouse.但是美国文化其中一个非常著名的标志却是卡通.我们都知道而且都喜欢有两个大大的圆耳朵的黑老鼠.可知米老鼠是美国文化的一个显著标志.故答案为Yes,it is.
62.Walt Disney. 细节理解题.根据第一段第三行句子The man behind Mickey was Walt Disney.可知是Walt Disney创造了米老鼠这一形象.故答案为Walt Disney.
63.Because he is like a common man,but he always tries to face any danger and he is always ready to try his best.细节理解题.根据第二段句子One of the main reasons is that Mickey was like a common man,but he always tried to face any danger.In his early films,Mickey was unlucky and had many problems such as losing his house or girlfriend,Minnie.However,he was always ready to try his best.可知米老鼠受欢迎的原因是米老鼠就象一个普通人,但是他经常尝试面对危险并一直准备好尽最大的努力.故答案为Because he is like a common man,but he always tries to face any danger and he is always ready to try his best.
64.On November 18,1978.细节理解题.根据最后一段句子On November 18,1978,Mickey became the first cartoon character to have a star on the Hollywood Walk of Fame.1978年11月18日米老鼠成了好莱坞星光大道上的第一个卡通形象明星.可知1978年11月18日米老鼠成了好莱坞星光大道上的第一个卡通形象明星.故答案为On November 18,1978.
65.On November 18,1928.细节理解题.根据第一段第二行句子When this cartoon came out in New York on November 18,1928,it was the first cartoon with sound and music.当这部卡通1928年11月18日在纽约上映时,它是第一部有声音和音乐的卡通片.可知1928年11月18日在纽约上映,故答案为On November 18,1928.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| Sports Club (Every Tuesday Evening From 6:30~8:30) Play Basketball and Volleyball every Tuesday in our own club.You don't have to pay for anything-it's all FREE!Just show up and play! We will provide all of the sports tools.All you have to bring are some running shoes,a change of clothes and your best sports spirit. Great way to meet friends and teachers too!Everyone is invited:Girls,boys,beginners,and experts! King Edward Public School See Map Below!(●the club) |
61.What does the word"free"mean in Chinese?免费的
62.How long can you do any sports free in the club?2 hours
63.What do you have to bring when you play games?Allyouhavetobringaresomerunningshoes,achangeofclothesandyourbestsportsspirit
64.Who can you meet in this club?Friendsandteachers
65.Could you tell me the way to the club?
From the gate of the bus station,walk along First Street andturn right.At the end of the street,you'll find King Edward Public School.The club is in it.
I am a middle school student.I am writing to you because I have trouble with my studies now.I hope you can give me some advice.
I work hard both at school and at home.In class,I listen to my teachers very carefully.I take notes of every word of the teachers.After school I read my notes but sometimes I find that I don't really understand them.While I am having another class,I am still thinking about those problems.This kind of thing happens over and over again.I want to ask the teachers for help.They are kind and I know they will try their best to help me.But they are always busy.I ask my classmates for help.But they can't explain things as clearly as the teachers.The night before the test,I still find that I can't understand many things.So I always get bad grades.
What should I do?How can I improve my studies?I hope I can hear from you soon.
Yours sincerely,
Harry
Information Card
| What does Harry hope to get? | 81some advice |
| How does Harry take notes? | 82Hetakesnotesofeverywordoftheteachers |
| When is Harry still thinking about those problems? | 83When he is having another class |
| The reason why Harry doesn't ask the teachers for help | 84They are always busy |
| The result Harry always gets | 85bad grades |
| A. | took,to do | B. | takes,doing | C. | takes,to do |