题目内容

【题目】 Swimming across the English Channel—the 21-mile-long channel between southern England and northern France--- is not an easy thing. Besides the strong ocean currents(洋流)swimmers also have to face temperatures that can change from 18°C to 6°C. However, don’t tell that to Sarah Thomas. The 37-year-old American woman recently became the first person ever to swim the English Channel four times without stop.

What makes Thomas even greater is that just a year ago, in 2018, she survived (幸存)serious illness. She said that fighting the strong currents was hard. “But even worse is dealing with the saltwater … it really hurts your throat(咽喉), your mouth and your tongue,” she said.

Thomas’s journey began just past midnight on Sunday, September 15, 2019. The swim was about 80 miles at the beginning. However, strong currents add the total distance by about 50 miles. When Thomas came out from the water at 6: 30 am local time on Tuesday, September 17, 2019, she was in the water for 54 hours and 13 minutes and swam a total of 133 miles!

There was a ship with GPS and computers to record wind, tides and currents with Thomas all the time. It guided her through the water. Her mother and husband were on the ship. During her swimming, Thomas took a rest every 30 to 60 minutes.

1Sarah Thomas comes from .

A.EnglandB.FranceC.AmericaD.Japan

2How far did Sarah Thomas swim across the channel this year?

A.About 50 miles.B.About 54 miles.C.About 80 milesD.About 130 miles.

3According to the passage, we can use to describe Sarah Thomas.

A.braveB.helpfulC.generousD.humorous

4Where can we probably read this passage?

A.In a science book.B.In a diary.C.In a newspaper.D.In a novel.

【答案】

1C

2D

3A

4C

【解析】

本文主要介绍了莎拉·托马斯在2019915日到2019917日游过英吉利海峡的事迹。她在水中游了54小时13分钟,总共游了133英里!这位37岁的美国妇女最近成为第一个四次不停地游过英吉利海峡的人。

1细节理解题。根据“The 37-year-old American woman recently became the first person ever to swim the English Channel four times without stop.”这位37岁的美国妇女最近成为第一个四次不停地游过英吉利海峡的人。可知,莎拉·托马斯来自美国。故选C

2细节理解题。根据“When Thomas came out from the water at 6: 30 am local time on Tuesday, September 17, 2019, she was in the water for 54 hours and 13 minutes and swam a total of 133 miles!”当地时间2019917日星期二早上6点半,托马斯从水中出来时,她在水中游了54小时13分钟,总共游了133英里!可知,今年,莎拉·托马斯游过英吉利海峡大约130英里。故选D

3推理判断题。根据“Besides the strong ocean currents(洋流)swimmers also have to face temperatures that can change from 18°C to 6°C.” 除了强大的洋流,游泳者还必须面对从18°C6°C的温度变化。可以推知,莎拉·托马斯是勇敢的。故选A

4推理判断题。A. In a science book. 在一本科学书里。B. In a diary. 在日记里。C. In a newspaper. 在报纸上。D. In a novel. 在小说里。本文主要介绍了莎拉·托马斯在2019915日到2019917日游过英吉利海峡的事迹。因此最有可能出现在报纸上。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When your friend has a bad day, what will you do to comfort him or her? Hugging can help them feel better, Time reported.

According to scientists from Carnegie Melon University in the US, hugs can be good for a person’s mood and stress levels. Hugging can increase positive(积极的)feelings and reduce negative(消极的)feelings.

Researchers talked to about 400 people. They asked them about their mood, whether they had any conflicts(冲突)with others and if they had a hug that day.

They found that when people experienced conflicts but didn’t get any hugs, they reported more negative feelings. But when people had both on the same day, they reported more positive feelings and fewer negative feelings.

When you receive a hug, your body releases a certain hormone(荷尔蒙). This hormone lowers blood pressure, as well as reduces stress and anxiety(焦虑), Michael Murphy from Carnegie Melon told Time.

Of course, hugging is not the only way to comfort others. People sometimes give advice or just try to solve the other person’s problems directly. However, doing these things might make people feel like they’re being criticized(批评), But physical contact like hugging “makes people feel like they are cared about and have someone who is there for them,” Murphy said. “But that doesn’t make any judgmentsabout right or wrong.”

1According to Time, what can improve someone’s mood?

___________________________________________________________.

2Did researchers ask about 400 people about their mood?

_____________, ______________________________________________.

3When people had both on the same day, they reported ... Here what did “both” refer to(指的是)?

Here “both” referred to _____________________________.

4What is Michael Murphy?

He is ________________________________________.

5What other ways do you think can comfort others besides hugging?

I think ________________________________________.

6What do you often do to help your friend when he/she has a bad day?

________________________________________.

【题目】 Eileen Collins is the first woman ever chosen to be a spaceship pilot. She is also the first woman to command (指挥) a spaceship. Today she has flown more than 5,000 hours in more than 30 kinds of airplanes.

Talking about high school, she said, “I began reading all kinds of books about famous women pilots. These women went and flew into dangerous places. Their stories encouraged me.” In 1977 Eileen got a pilot' s license and the following year she graduated (毕业) from university.She went into space in 1999 at the age of 43. She took with her hopes and dreams of a nation of young people on the earth.

Eileen is not only an astronaut but also a wife and the mother of a young daughter. She has short curly hair and friendly brown eyes. She met her husband, Pat, while they were together in the air force (空军).

When she was named as the First Woman Spaceship Commander in 1998, Eileen smiled and said,“When I was a child, I dreamed about space. It was only a dream that I would be one of the astronauts someday. I hope all children will be encouraged to reach for their dreams, when they see I go into space. I believe dreams do come true!”

1How many hours has Eileen flown?

_________________________________________________________________________

2What kinds of books did Eileen read in high school?

________________________________________________________________________

3When did Eileen go into space?

________________________________________________________________________

4What does Eileen look like?

____________________________________________________________________

5Who did Eileen meet in the air force?

_____________________________________________________________________

6What can you learn from Eileen?

______________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网