题目内容

【题目】 Reed and Mary come from Australia. Now they are working in China. Every day they get up early. Then they go to work by car. They start their work at 8:00 a.m. They are very busy. They have lunch at 12:00. After lunch they work again. They finish their work at 6:00 p.m. They work very hard. In the evening they take Chinese lessons. They want to learn Chinese. They want to talk with Chinese people. They like to stay in China and they like to work with Chinese people.

1Where are Reed and Mary from?

_________________________________________________________

2Where do they work?

_________________________________________________________

3How do they go to work?

_________________________________________________________

4What do they do in the evening?

_________________________________________________________

5Do they like China?

_________________________________________________________

【答案】

1Australia.

2In China.

3By car.

4They take Chinese lessons.

5Yes, they do. / Yes.

【解析】

本文讲述了里德和玛丽来自澳大利亚,现在他们在中国工作。他们每天很早起床,然后他们开车去上班,他们早上8点开始工作,他们非常忙。他们在12点吃午饭,午饭后他们又开始工作,他们下午6点结束工作,他们工作很努力。晚上他们上中文课,他们很喜欢中国。

1句意:里德和玛丽来自哪里?

根据“Reed and Mary come from Australia”可知里德和玛丽来自澳大利亚,故答案为Australia.

2句意:他们在哪里工作?

根据“Now they are working in China.”可知现在他们在中国工作,故答案为In China.

3句意:他们怎么去上班?

根据“Then they go to work by car”可知然后他们开车去上班,故答案为By car.

4句意:他们晚上做什么?

根据“In the evening they take Chinese lessons.”可知晚上他们上中文课,故答案为They take Chinese lessons.

5句意:他们喜欢中国吗?

根据“They like to stay in China and they like to work with Chinese people.”可知他们喜欢留在中国,喜欢和中国人一起工作,故答案为Yes, they do. / Yes.

题目要求根据短文内容回答问题,做题时要先通读全文,在了解文章大意的基础上带着题目要求从文中寻找合适的答案。第1小题问里德和玛丽来自哪里,文中第一段第一句就写到了,很容易得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Friendship Day in India falls on the first Sunday of August every year. It is celebrated with many activities.

Young people in India spend the day with their closest friends and have fun together. Most youngsters in India plan a movie or have a meal with their friends. Some friends may go on a drive to tourist places. Some friends go to the supermarket for shopping. On Friendship Day, most stores offer discounted (打折的) prices for customers and it is a perfect day to buy something for friends.

Some friends go to parties that are organized by many restaurants. Such parties are very enjoyable. You can get food at a discounted price. Some friends just decide to meet up (相聚) at someone’s home and talk about their happy time. The time good friends spend sitting together and talking over a cup of coffee is wonderful.

Long-distance friends call up each other on this day and wish each other with warm feelings. Some of them even plan to meet up on this day. Yet some others plan a surprising visit just to see their friend gasp (喘息) in shock!

1When is Friendship Day celebrated in India every year?

A.On August 2nd.B.On the third weekend of August.

C.On August 1st.D.On the first Sunday of August.

2According to the text, which is the most popular way to celebrate Friendship Day in India?

A.Traveling with friends.B.Seeing a film or having a meal with friends.

C.Dancing with friends.D.Going shopping with friends.

3The underlined words “a surprising visit” in the last paragraph mean “____”.

A.a visit to a friend who hasn’t expected itB.a visit to a friend who has dreamed of it for a long time

C.a visit to a friend who doesn’t like itD.a visit to a friend who lives in a faraway place

4The main idea of the text is .

A.how to make friendsB.how to choose friends

C.how to celebrate Friendship DayD.that friendship is important

【题目】阅读下面的材料,然后根据材料内容回答所提问题。

This month Russia is hosting (举办) the 2018 FIFA World Cup. But it's not the only soccer game in Russia this year.

In May, 230 teenagers from 21 countries visited the country to take part in a game of their own. The Street Child World Cup got this name because all of the players are street children.

According to the United Nations, there are about 1,500,000,000 street children living around the world. Very few of them go to school and most live in poor families. People host the Street Child World Cup to show street kids challenges (挑战). They also hope the country can do more to help these children.

The games are held every four years, just before the FIFA World Cup. They started in South Africa in 2010, and then traveled to Brazil in 2014. This year, they are in Russia.

The games also help to build the children's confidence (自信). "The most important thing here is about making street children know that they can be somebody,"said John Sadock from Tanzania, who took part in the 2014 games.

1Did the FIFA World Cup start in Russia?

_____________________________________

2How many teenagers took part in the Street Child World Cup in May?

_____________________________________

3Why do people host the Street Child World Cup?

____________________________________

4When can we watch the fourth Street Child World Cup?

_____________________________________

5What is the most important thing of the Street Child World Cup?

_____________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网