题目内容

【题目】Imagine a Day with 5G in the Future

7:00 a.m.

Your pillow gently shakes. The curtain opens itself. You wake up.

8:00 a.m.

Your smart wardrobe (衣柜) shows you the weather and tells you what to wear. Your sandwich maker knows when you get up and makes your breakfast automatically (自动地).

3:00 p.m.

Wearing VR headsets, you and your classmates enjoy a live concert.

5:00 p.m.

You go back home in a self-driving car. 5G makes these cars safer. They can send messages to each other, talk to traffic lights and react faster than human drivers.

6:00 p.m.

The smart fridge shows a dinner recipe (菜谱) for your parents.

1The smart wardrobe can show people __________.

A.timeB.weatherC.photosD.recipes

25G makes self-driving cars __________.

A.slowerB.biggerC.greenerD.safer

3According to the passage, we can learn the __________.

A.the smart fridge can open itself

B.VR headsets can make you enjoy a live concert

C.self-driving cars react more slowly than human drivers

D.the sandwich maker can show all kinds of recipes to cook

【答案】

1B

2D

3B

【解析】

本文主要介绍了在5G技术的应用下,未来一天的日常生活。

1细节理解题。根据表格第二栏“Your smart wardrobe (衣柜) shows you the weather”可知,智能衣柜可以向人们展示天气状况。故选B

2细节理解题。根据表格第四栏“5G makes these cars safer”可知,5G技术让自动驾驶汽车更加安全。故选D

3细节理解题。根据表格第三栏“Wearing VR headsets, you and your classmates enjoy a live concert”虚拟现实耳机可以让人们欣赏一场现场演唱会。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。

Gomez pan ran a big company in Seattle, USA. One day, Mr. Pan invited the _______ of his company to the party in his villa. They were _______ to come with their kids, since there was a big swimming pool in the backyard. _______ David brought his daughter, Sally.

At the party, all the people enjoyed themselves. Mr. Pan talked with his workers about funny things in the company and the kids were playing excitedly in the _______ with their little buoys.

Suddenly, a sound of _______ was heard by all the people. Hurriedly, all the people _______ to the pool and worried that some kid was drowning. As a result, they found a girl who was _______ . When David walked close, he found it was his daughter, Sally. Soon came Mr. Pan.

“Why are you crying, Sally? You said you would _______ well.” Ask David, Gently.

“Daddy, my tooth was nearly falling this morning, and it fell _______ the pool just now. If I can’t find it and put it under my pillow this evening, the Tooth Fairy won’t find it.” Sally answered.

Hearing this, all the people were in relief except Mr. Pan, the boss.

He asked his assistant to ________ him a card with the villa’s picture on it. Then he marked the place where the girl’s tooth had fallen on the picture and wrote ________ it, “Dear Tooth Fairy, this is the place where Sally’s fallen tooth is. I promise. Gomez Pan.” ________ the card, Sally smiled, thinking she could put the card under her ________ and met the Tooth Fairy.

The card with the message was just inspiration, but it made people feel ________ and sweet. Kids all have a simple and innocent world. What adults can do is to ________ the unique world that every kid has. Mr. Pan, a boss, can do it, so can everybody.

1A.familyB.workersC.friendsD.customers

2A.refusedB.acceptedC.receivedD.allowed

3A.ifB.thoughC.whileD.so

4A.seaB.lakeC.poolD.river

5A.laughingB.readingC.cryingD.singing

6A.wentB.swamC.climbedD.rushed

7A.comingB.cryingC.sittingD.swimming

8A.swimB.eatC.behaveD.sleep

9A.intoB.overC.upD.off

10A.bringB.offerC.catchD.pick

11A.inB.besideC.withD.across

12A.HoldingB.ThrowingC.PuttingD.Borrowing

13A.pocketB.clothesC.pillowD.bed

14A.warmB.funnyC.seriousD.strange

15A.shareB.preventC.changeD.protect

【题目】

After people have been used to their new work situation. But what if your job was to control a multi-billion-dollar space rover (探测车) located on a planet nearly 200 million km away from Earth?

A team of NASA scientists is doing just that. In order to follow social distancing rules, these scientists have had to work from home. But they’ve still found ways to work together and take care of the complex (复杂的) tasks that are needed to keep the Curiosity rover working on Mars.

Their work-from-home setups (装配) as seen in photos provided to CNBC and ScienceAlert, look much like home office setups. They use ordinary computers. But instead of working on spreadsheets (电子制表), these scientists are programming complex sequences (序列) of instructions that are then sent to the rover. These instructions allowed the rover to find a rock sample (样本) in a location on Mars called “Edinburgh”.

Usually, the team’s 20 scientists work together by communicating through apps or video meetings. One scientist might have to follow 15 message channels (通道) at once.

NASA gave the scientists headsets (耳机) monitors and other equipment to allow them to do their jobs from home. However, the goggles (眼镜) they usually use to analyze (分析) pictures from Mars could not be sent out. So they have to depend on red-and-blue glass lenses (镜片) instead.

But difficulties like these have not been a problem for the scientists. In fact, getting used to changing situations is “classic, textbook NASA,” according to the head of science operations Carrie Bridge. “We’re presented with a problem and we find out how to make things work. Mars isn’t standing still for us; we’re still exploring,” she said.

1During the outbreak, NASA scientists ________.

A.use different computers to work

B.work on spreadsheets

C.are making Curiosity rover work from home

2Working at home is not convenient for NASA scientists because ________.

A.they have to use red-and-blue glass lenses

B.they cannot communicate person to person

C.they don’t have the equipment to do their jobs

3Which of the following is NOT TRUE according to the article?

A.Mars is nearly 200 million km away from Earth.

B.One scientist might have to contact with several other scientists at the same time.

C.NASA scientists can’t work together.

4How do we understand “classic, textbook NASA” in the last paragraph?

A.NASA wrote a textbook on how to deal with problems.

B.NASA always finds ways to deal with new situations.

C.Difficulties are uncommon for NASA.

5What is the story mainly about?

A.NASA’s project on Mars.

B.The problems NASA faces.

C.How NASA scientists work at home.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网