题目内容
【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
![]()
Gomez pan ran a big company in Seattle, USA. One day, Mr. Pan invited the _______ of his company to the party in his villa. They were _______ to come with their kids, since there was a big swimming pool in the backyard. _______ David brought his daughter, Sally.
At the party, all the people enjoyed themselves. Mr. Pan talked with his workers about funny things in the company and the kids were playing excitedly in the _______ with their little buoys.
Suddenly, a sound of _______ was heard by all the people. Hurriedly, all the people _______ to the pool and worried that some kid was drowning. As a result, they found a girl who was _______ . When David walked close, he found it was his daughter, Sally. Soon came Mr. Pan.
“Why are you crying, Sally? You said you would _______ well.” Ask David, Gently.
“Daddy, my tooth was nearly falling this morning, and it fell _______ the pool just now. If I can’t find it and put it under my pillow this evening, the Tooth Fairy won’t find it.” Sally answered.
Hearing this, all the people were in relief except Mr. Pan, the boss.
He asked his assistant to ________ him a card with the villa’s picture on it. Then he marked the place where the girl’s tooth had fallen on the picture and wrote ________ it, “Dear Tooth Fairy, this is the place where Sally’s fallen tooth is. I promise. Gomez Pan.” ________ the card, Sally smiled, thinking she could put the card under her ________ and met the Tooth Fairy.
The card with the message was just inspiration, but it made people feel ________ and sweet. Kids all have a simple and innocent world. What adults can do is to ________ the unique world that every kid has. Mr. Pan, a boss, can do it, so can everybody.
【1】A.familyB.workersC.friendsD.customers
【2】A.refusedB.acceptedC.receivedD.allowed
【3】A.ifB.thoughC.whileD.so
【4】A.seaB.lakeC.poolD.river
【5】A.laughingB.readingC.cryingD.singing
【6】A.wentB.swamC.climbedD.rushed
【7】A.comingB.cryingC.sittingD.swimming
【8】A.swimB.eatC.behaveD.sleep
【9】A.intoB.overC.upD.off
【10】A.bringB.offerC.catchD.pick
【11】A.inB.besideC.withD.across
【12】A.HoldingB.ThrowingC.PuttingD.Borrowing
【13】A.pocketB.clothesC.pillowD.bed
【14】A.warmB.funnyC.seriousD.strange
【15】A.shareB.preventC.changeD.protect
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【5】C
【6】D
【7】B
【8】C
【9】A
【10】A
【11】B
【12】A
【13】C
【14】A
【15】D
【解析】
本文讲述了戈麦斯·潘在美国西雅图经营一家大公司。一天,潘先生邀请他公司的员工来他的别墅参加聚会。他们被允许带着孩子来,因为后院有一个大游泳池。萨莉掉了牙,女孩觉得如果今晚找不到它,把它放在枕头下,牙仙子就找不到它了。潘老板帮助了她,孩子们都有一个简单而天真的世界,成年人能做的就是保护这个每个孩子都拥有的独一无二的世界。
【1】句意:一天,潘先生邀请他公司的员工来他的别墅参加聚会。
family家人;workers员工;friends朋友;customers顾客;根据“Mr. Pan talked with his workers about funny things in the company”可知潘先生和他的员工们谈论着公司里有趣的事情,可推测出此处是“员工”,故选B。
【2】句意:他们被允许带着孩子来,因为后院有一个大游泳池。
refused拒绝;accepted接受;received收到;allowed允许;根据“David brought his daughter, Sally.”可知大卫带着他的女儿萨莉来了,可推测出此处是被允许,所以用“allowed”,故选D。
【3】句意:于是大卫带着他的女儿萨莉来了。
if如果;though尽管;while然而;so所以;根据“They were allowed to come with their kids”可知他们被允许带着孩子来,可推测出此处是“so”,故选D。
【4】句意:潘先生和他的员工们谈论着公司里有趣的事情,孩子们兴奋地在游泳池里玩着他们的小浮标。
sea海;lake湖;pool水塘;river河;根据“since there was a big swimming pool in the backyard”可知因为后院有一个大游泳池,可推测出此处是“pool”,故选C。
【5】句意:突然,所有的人都听到了哭声。
laughing笑;reading读;crying哭;singing唱歌;根据“Why are you crying”可知你为什么哭,可推测出此处是“哭”,故选C。
【6】句意:所有的人都慌忙跑向游泳池,担心会有孩子溺水。
went去;swam游泳;climbed爬;rushed冲进;根据“worried that some kid was drowning”可知担心会有孩子溺水,可推测出此处是“冲进”,故选D。
【7】句意:当大卫走近时,他发现哭的女孩是他的女儿萨莉。
coming来;crying哭;sitting坐;swimming;根据“Why are you crying”可知你为什么哭,可推测出此处是“哭”,故选B。
【8】句意:你说过你会表现好的。
swim游泳;eat吃;behave表现;sleep睡觉;根据上文萨莉来参加老板的聚会,可推测出此处是答应父亲好好表现,所以用“behave”,其他不符合题意。故选C。
【9】句意:爸爸,我的牙今天早上差点掉下来,刚才掉在游泳池里了。
into进入;over超过;up向上;off离开;fall into表示“落入”,根据“he marked the place where the girl’s tooth had fallen on the picture”可知他在画上那个女孩掉牙的地方做了记号,可推测出此处是“into”,故选A。
【10】句意:他让他的助手给他带一张印有别墅照片的卡片。
bring带来;offer提供;catch抓住;pick挑选;根据“He asked his assistant to ___10___ him a card with the villa’s picture on it”可知他让他的助手给他 一张印有别墅照片的卡片,可推测出此处是“bring”,其他不符合题意。故选A。
【11】句意:然后,他在画上标出了小女孩掉牙的地方,并在旁边写道:“亲爱的牙仙子,这就是萨莉掉牙的地方。”
in在……里面;beside旁边;with用;across穿过;根据“he marked the place where the girl’s tooth had fallen on the picture”可知他在画上标出了小女孩掉牙的地方,可推测出此处是“旁边”,故选B。
【12】句意:拿着卡片,萨莉笑了,她想她可以把卡片放在她的枕头下,然后遇到了牙仙子。
Holding持有;Throwing扔;Putting放;Borrowing借;根据“Sally smiled”可知萨莉笑了,可推测出此处是拿着卡片,所以用“Holding”,故选A。
【13】句意:拿着卡片,萨莉笑了,她想她可以把卡片放在她的枕头下,然后遇到了牙仙子。
pocket口袋;clothes衣服;pillow枕头;bed床;根据“If I can’t find it and put it under my pillow this evening”可知如果我今晚找不到它,把它放在我的枕头下,可推测出此处是“pillow”,故选C。
【14】句意:写着这句话的卡片虽然鼓舞人心,但也让人感到温暖和甜蜜。
warm温暖;funny有趣的;serious严肃的;strange奇怪的;根据“sweet.”可知甜蜜,且下文保护孩子的世界,可推测出此处是“温暖”,故选A。
【15】句意:成年人能做的就是保护这个每个孩子都拥有的独一无二的世界,潘先生,一个老板,他能做到,每个人都能做到。
share分享;prevent预防;change改变;protect保护;根据“the unique world that every kid has”可知每个孩子都拥有的独一无二的世界,结合上文潘老板的举动,可推测出此处是“保护”,故选D。
【题目】 Playing with apps on smart phones is very common among young people. Let’s try some special apps and enjoy them.
Butter Camera In this app, there are many filters(滤镜) that can make your photos more beautiful. But the coolest thing is that it can help you add pretty and artistic characters(精美的文字). The characters can be anything you like. They can be your own words, famous sayings or even a poem. You can make a photo diary that shows your feelings. |
Tao Mix 2(自然之声) Once in a while, you may feel tired after a busy school day. Why not try this app? This is a music app. But the sounds in it all come from nature. There are over 100 sounds of nature, such as birdcalls, wind and rain. You can hear all these sounds. The best thing is that you can create your own music by recording other sounds you like, for example, the sound of your own laughter. |
Beaker(烧杯) Is chemistry your favorite subject? With this app, your smart phone turns into a beaker. You “pour” chemical materials by touching the upper right-hand corner of your smart phone. You “light” a match by swiping(刷) the screen quickly. You can shake the “beaker” to make chemical reactions(反应) go faster. There are 300 chemical reactions in all. |
根据短文内容, 选择最佳选项, 并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。
【1】How many apps are mentioned in this passage?
A.ThreeB.FourC.FiveD.Six
【2】Jim is a photo-taking fan. He might be interested in _______.
A.Butter CameraB.Tao Mix 2C.BeakerD.WeChat
【3】The passage is most probably taken from a _______.
A.novelB.poemC.story bookD.science magazine
【4】The underlined words in paragraph 1 most probably mean ________.
A.无线电话B.平板电视C.智能手机D.笔记本电脑
【5】According to the passage, we can _______.
A.add sounds of nature to the Butter Camera.
B.record the voice of our friends into Tao Mix2.
C.“pour” chemical materials by swiping the screen.
D.“light” a match to make chemical reactions faster.
【题目】Imagine a Day with 5G in the Future
![]()
7:00 a.m. | Your pillow gently shakes. The curtain opens itself. You wake up. |
8:00 a.m. | Your smart wardrobe (衣柜) shows you the weather and tells you what to wear. Your sandwich maker knows when you get up and makes your breakfast automatically (自动地). |
3:00 p.m. | Wearing VR headsets, you and your classmates enjoy a live concert. |
5:00 p.m. | You go back home in a self-driving car. 5G makes these cars safer. They can send messages to each other, talk to traffic lights and react faster than human drivers. |
6:00 p.m. | The smart fridge shows a dinner recipe (菜谱) for your parents. |
【1】The smart wardrobe can show people __________.
A.timeB.weatherC.photosD.recipes
【2】5G makes self-driving cars __________.
A.slowerB.biggerC.greenerD.safer
【3】According to the passage, we can learn the __________.
A.the smart fridge can open itself
B.VR headsets can make you enjoy a live concert
C.self-driving cars react more slowly than human drivers
D.the sandwich maker can show all kinds of recipes to cook