题目内容

【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容回答问题。

In the past, people used words to express their ideas and feelings. Now people have a new way to share their life with their friends on WeChat Moments.

To make WeChat Moments, people can use pictures, sounds, videos and their words to express what they want to say. Some people don't write anything. They share what they are eating, drinking, listening to, buying and fun time by sharing pictures.

Someone says that WeChat Moments are like personal TV stations. People don't have to spend money putting them on the Internet, so it is easy for people to make them and watch them on their phones. Only friends on the users' list can watch your WeChat Moments. WeChat businessmen even put the advertisements of their products(产品)on the WeChat Moments for their friends to choose from and buy. WeChat Moments are becoming more popular among people. When we post something on it, we must be sure that the information should be healthy for people to read and watch.

1What are WeChat Moments like?

_______________________________________________________________________

2How can you see others' WeChat Moments?

______________________________________________________________________

3Do you think it suitable to put the advertisements of the products on the WeChat Moments?

Why or Why not?

____________________________________________________________________

【答案】

1Wechat moments are like personal TV stations.

2You should first become a friend of his/her users.

3No. Because the advertisements on the Wechat Moments make people feel bored.

【解析】

短文大意:这篇说明文介绍了如何利用微信朋友圈发布信息,指出当我们在上面发布一些东西时,必须确保这些信息对于人们阅读和观看应该是健康的。

1题意:什么是微信朋友圈?考查细节理解题。根据Someone says that WeChat Moments are like personal TV stations.,可知填Wechat moments are like personal TV stations.。

2题意:你怎么能看到别人的微信朋友圈?考查细节理解题。根据Only friends on the users' list can watch your WeChat Moments. 只有用户名单上的朋友才能看到你的微信朋友圈,可知应该首先成为他或她的好友,故填You should first become a friend of his/her users.。

3题意:你认为在微信朋友圈上刊登产品广告合适吗?为什么(不)?开放性题目,答案不唯一。例如,根据When we post something on it, we must be sure that the information should be healthy for people to read and watch.,可知不合适,故填No. Because the advertisements on the Wechat Moments make people feel bored.。

阅读短文回答问题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织并提炼语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A robot worked first at a Chinese bank. Many people are__________in the smart robot. Jiaojiao is the first robot to__________at the bank in Dalian, Liaoning Province. It can serve people in many_________.

The smiling robot is able to_________people many different kinds of services. It can work as a guide. It can also answer people's questions. It talks with people__________touching, speaking and through body language.

The robot is able to offer (提供) other perfect services, __________. “Can we take a photo together?” one customer asked. “Come on, _________make sure that you use PS (图像处理软件) please. ” Jiaojiao answered. Many people laughed when they__________Jiaojiao's answer.

The robot has attracted (吸引) a large number of people on its first day at work. Bank of TokyoMitsubishi UFJ, one of the world's largest banks, introduced the new robot__________Nao. He will be able to answer customers' questions about the bank's services. Nao's a bit smaller than a normal bank teller—he is just 23 inches tall and__________about 9 pounds. He speaks 19 languages and Mitsubishi UFJ hopes he'll help a lot of foreign customers for the Tokyo Olympics in 2020.

1A. worried B. interested C. bored D. surprised

2A. play B. meet C. speak D. work

3A. ways B. houses C. places D. banks

4A. collect B. use C. offer D. agree

5A. by B. on C. with D. without

6A. as well as B. neither C. too D. either

7A. but B. or C. so D. as

8A. thought B. heard C. realized D. learned

9A. named B. names C. naming D. to name

10A. sees B. feels C. says D. weighs

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网