题目内容

【题目】信息匹配(共1小题)

阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。

Planes have changed the world in the last hundred years. But this great change began with two ordinary people.

Orville and Wilbur Wright were two brothers. 【1】 .They were good at making bicycles, but planes were their real interest.

At that time, people knew how to build and fly gliders. But nobody could build a plane with an engine and fly it. The plane builders had two main problems: 【2】 . And the planes always crashed when they tried to take off.

The Wright brothers read about these problems in newspaper, and they decided to look for answers. They made small model planes in the bicycle shop and they built a wind tunnel(风道) to test the models. They also built real gliders. 【3】 .

On December17th, 1903, Orville and Wilbur pulled The Flyer onto a flat sandy beach. The plane weighted 275 kilograms. It had a petrol engine and two wooden propellers(螺旋桨). Two bicycle chains connected the propellers to the engine. 【4】 .The brothers threw a coin into the air to see who should fly first. Orville won. He climbed onto the plane and started the engine.

【5】 .Wilbur ran along beside the plane. And then the plane took off! It flew for only 12 seconds, but someone took a photograph, and the plane flew into the history books.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】B

【4】A

【5E

【解析】

试题解析:本文主要讲述了莱特兄弟是如何发明飞机的。

【1】根据此空格后的一句中出现bicycle一词,可知D为正确选项。

【2】由于此空格前面的一句说当时的那辆飞机有两个问题,故此空格必然是说问题之一,分析选项的意思,可知应选C,意思是:他们的机翼没有足够的坚固。故选C。

【3】根据前文的内容,可知他们终于建成了飞机,故选B。

【4】根据此空格后的一句,可推断此处说的是当时的风速比较高,因此他们兄弟两才用一个硬币来实验。

【5】根据下文的意思,可知E在此合理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】选词填空(共10小题,计10分)

根据短文内容,从方框中选出恰当的单词填空,使语意通顺完整。每个选项只能用一次。请将答案标号写在答题纸相应的横线上。

Dear Mum and Dad,

I am writing this letter to you from the center of Australia. At the moment, we are staying near Ayers Rock (艾尔斯巨石). On the first day, we took a plane 【1】 over the rock, and I was surprised at how 2 it was: 3.6 kilometers long and 348 meters high! During different periods of the day, the colors of the rock turn dark blue, 3 , yellow and red. Ayers Rock is a centre of local Aboriginal (土著的) culture. The Aborigines are the people that have lived in Australia from the earliest times. Their ancient stories 4 the spirits that created the world. The Australians have a close relationship with the British. Many have British 5 , and they are like us in many ways. The foods 6Australians like most are ham and beef with lots of salad. They also grow grapes and other fruits. They love all sports, but the game that they like most is Australian football. Because most Australians live near the coast, they also love going to the beach 7 swimming and surfing or just lying in the sun. Although it is December, it is 8 over here. The sun is very bright, and near the coast the countryside is very green. There are lots of sheep in the fields and on the hills,9 the middle of the country has no trees or grass, just rocks and sand And kangaroos!

On the second day, we went horse riding. The horse that I rode was lazy, so I was left far【10the others. But I enjoyed the slow and relaxing ride. Later this evening, we are taking the plane back to Sydney and coming home. It has been a wonderful trip.

Love, Tony

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网