题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
What do you think of celebrating Christmas Day in China? Christmas Day is very popular in China, especially for young people. Should Chinese people celebrate Christmas Day? 60% people think that we should not take Christmas so seriously, 10% think everyone should celebrate Christmas.
Some people think celebrating Christmas Day can help them understand western culture better. Some people think it is a great holiday to have a good time with their families and friends. During Christmas Day, they can meet friends, go shopping, watch movies and go to different parties.
But I have different ideas. Most of us celebrate Christmas just because we see many people around us do it.
China has its own holidays, such as the Spring Festival and Mid-Autumn Day, so we don't have to celebrate holidays from other countries. Some people spend a lot of money celebrating Christmas Day. People buy lots of gifts for their friends and families, but this is not the best way to show their love.
(1)_____ like Christmas Day better in China?
A.Young people
B.Old people
C.Children
D.Students
(2)How many people think each one should celebrate Christmas Day?
A.60%
B.30%
C.10%
D.20%
(3)The second paragraph mainly tells us _______.
A.why some people celebrate Christmas Day
B.what people do on Christmas Day
C.we can have fun on Christmas Day
D.Christmas Day is an important festival
(4)The writer thinks some people celebrate Christmas Day by _____.
A.having a good rest
B.getting many gifts
C.spending much money
D.making more friends
(5)What's the best title(标题)of the passage?
A.Christmas Day is popular for young people
B.Whether we should celebrate Christmas Day
C.We should only celebrate Chinese holidays
D.What can we do on Christmas Day?

【答案】
(1)A
(2)C
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】中国人应该庆祝圣诞节吗?本文是对该话题的一份调查报告。报告介绍了人们的不同观点,同时也阐明了作者的观点:中国人有自己的传统节日,我们应该在自己的传统节日里表达爱。
(1)细节理解题。题意:在中国,谁较喜欢庆祝圣诞节?A. Young people年轻人;B. Old people老人;C. Children小孩;D. Students学生。由第一段里的:Christmas Day is very popular in China, especially for young people.可知,圣诞节在中国特别受年轻人的欢迎。故选A。
(2)细节理解题。题意:多少人认为大家应该庆祝圣诞节?A. 60%;B. 30%;C. 10%;D. 20%。根据第一段最后一句:10% think everyone should celebrate Christmas.可知,10%的人认为每一个都应该庆祝圣诞节。故选C。
(3)主旨大意题。题意:第二段主要告诉我们什么?A. why some people celebrate Christmas Day为什么一些人庆祝圣诞节;B. what people do on Christmas Day人们在圣诞节做些什么; C. we can have fun on Christmas Day我们可以在圣诞节玩得开心;D. Christmas Day is an important festival圣诞节是一个重要的节日。第二段从不同的人的角度讲述了他们想要庆祝圣诞的原因。故选A.
(4)细节理解题。题意:作者认为一些人通过什么方式庆祝圣诞节?A. having a good rest好好地休息;B. getting many gifts获得许多礼物;C. spending much money花许多钱;D. making more friends多交朋友。作者的观点在最后一段,根据其中的:Some people spend a lot of money celebrating Christmas Day. People buy lots of gifts for their friends and families可知作者认为一些人花许多钱为家人朋友买圣诞礼物,(不是表达爱的最好方式)。故选C。
(5)主旨大意题。题意:短文最好的标题是什么?A. Christmas Day is popular for young people圣诞节受年轻人欢迎; B. Whether we should celebrate Christmas Day我们是否应该庆祝圣诞;C. We should only celebrate Chinese holidays我们只应该庆祝中国的节日;D. What can we do on Christmas Day?在圣诞节我们可以做什么?本文主要谈论的是中国人是否应该庆祝圣诞节。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Why is music an important subject that every child should study?

First of all, music helps us when we are unhappy, and gives us pleasure when we are happy. There are many different types of music: slow and fast, serious and relaxing. We can choose the music to match our feelings. And second, music is fun. People enjoy playing drums () and using their energy!

Scientists say that music helps children with language learning. Singing simple songs is good for young children. Music improves the ear — and we know that children who have studied music can learn foreign languages more easily and pronounce (发音) them much better. Students who have learnt to play music are also better at maths. This is not surprising, as music is mathematical, with notes in order. Playing music with other people also teaches children to work together. People who can play musical instruments ( ) always have something they can do at a party. Older children who play in school orchestras (管弦乐队) enjoy school more and do not drop out of school early.

You need a lot of practice to play an instrument, and it can be difficult to ask your child to spend hours at the piano or playing the guitar. So music practice should be a daily habit — for example, every day after school, but do not make the practice too long.

Parents should listen to their children playing and tell them that they enjoy it. Practice should also be fun. It is also a good idea to finish the practice with a piece of music the child likes, and so learning music will be a pleasant (愉快的) part of the day.

1Which of the following can't music help children?

A.Learn languages.B.Learn maths.

C.Work together.D.Use energy.

2How often should children practice playing an instrument according to the article?

A.Every day.B.Once a week.

C.Once a month.D.Twice a week.

3What should parents do when their children are playing instruments?

A.Do housework.B.Play with them.

C.Give them advice.D.Listen to them playing.

4Which of the following is TRUE according to this article?

A.Music can give us pleasure only when we are unhappy.

B.It's easy for parents to ask their children to play instruments.

C.It's good to finish music practice with a piece of music the child likes.

D.People who can play instruments always have nothing to do at a party.

5What's the best title of this passage?

A.How to play an instrumentB.Music helps the young

C.Learning music is pleasantD.Practice makes perfect

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网