题目内容

【题目】根据短文内容从方框中选择恰当的单词填空,使短文完整、通顺。有的需要变换形式,每词限用一次。

winter, free; newspaper, opinion, use, education, get, life, family, learn

My grandpa is seventy-six years old. He often tells me about his old days when he is . Grandpa often says, " is much better today. Now you have lights, but when I was a child, we candles. Travelling used to be very difficult, but now it's much easier." My grandpa was born in a poor so he didn't get much However, he never stopped .As a child, Grandpa hardly ever played games with other children. Instead, he read to increase his knowledge. When Grandpa was eighteen years old, he a job as a postman. No matter it was in or in summer, Grandpa worked ten hours a day. He loved his job very much. In Grandpa's knowledge is wealth. He often encourages me to read a lot.

【答案】free;Life;used;family;education;learning;newspapers;got;winter;opinion
【解析】winter冬天, free空闲的; newspaper报纸, opinion观点, use使用, education教育, get获得, life生活, family家庭, learn学习,学会
(1)句意:当他空闲时他经常给我讲他那个时代的事情。根据上文“我爷爷七十六岁了。”他很老了,他有空闲时间时经常讲故事给我听。free空闲的,所以答案是:free。
(2)句意:爷爷经常说“今天的生活好多了。”下文讲的是过去的生活状态,可知此处讲的是现在的生活,life生活,所以答案是:Life。
(3)句意:现在你们有电灯,但是当我是一个孩子时,我们用蜡烛。此处指用蜡烛照明,use使用,此处指爷爷小孩子时,句子用一般过去时,所以答案是:used。
(4)句意:我爷爷出生在贫困的家庭因此他没受到多少教育。出生在某个家庭,family家庭,所以答案是:family。
(5)句意:我爷爷出生在贫困的家庭因此他没受到多少教育。根据上文“我爷爷出生在贫困的家庭”可知他没钱上学,所以没受过多少教育,education教育,所以答案是:education。
(6)句意:然而,他从来没停过学习。根据上文“我爷爷出生在贫困的家庭因此他没受到多少教育。”这两个句子是转折关系,可知他仍然学习,learn学习,stop doing sth.停止做某事,所以答案是;learning。
(7)句意:相反,他读报纸来增长自己的知识。read读,后面只能是读书或读报纸,杂志等。newspaper报纸,可数名词作宾语,所以答案是:newspapers。
(8)句意:当爷爷十八岁时,他找到了一份作为邮递员的工作。此处是说爷爷十八岁找到工作,get获得,得到,句子时态用一般过去时,所以答案是:got。
(9)句意:无论在冬天还是夏天,爷爷一天工作是个小时。冬天和夏天是相对的,winter冬天,所以答案是:winter。
(10)句意:在爷爷看来,知识就是财富。in one's opinion在某人来看,固定短语,所以答案是:opinion。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One of the famous scientists,Stephen Hawking,died last year,which made people around the world shocked. They respect(尊敬)the British scientist not only because of his achievements in physics but also great spirit.

Hawking was born in England on January 8th,1942. When he was a child,he was interested in science. In 1959,he entered Oxford University to study natural science. However,he got a very serious illness in 1963. After that,he couldn't move or speak. He had to sit in a wheelchair and he could only communicate with others by using a computer.

In the face of these difficulties,Hawking didn't give up. He went on to study at Cambridge University and did research(研究)on space and time. He wrote many great books. The most famous one is A Brief History of Time.

Hawking was invited to China to give speeches several times. His self-confidence and humorous words impressed(留下印象)us deeply.

Hawking's unusual life encourages many people. Let's not worry about our problems but face the challenges. As he once said,“Life is not fair,you just have to do the best you can in your situation.

根据短文内容,判断下列各句正(T)误(F)。

1People respect Hawking only because of his achievements in physics.

2Hawking entered Oxford University to study natural science in 1963.

3A computer helped Hawking communicate with others.

4A Brief History of Time is Hawking's most famous book.

5Hawking's great books impressed us deeply.

【题目】Why the moon ran away?

This story is told by the Naga people, who live in the mountains of northeast India. It explains why the moon is far away from Earth and why, every month, sometimes the sky grows dark and nothing can be seen except many s_______ in the sky. It also explains why, once a month, the full moon appears, shining down on Earth.

The Naga say that once upon a time, the moon was close to Earth, near their village. It loved to be near people and it shared in the games of the children and the festivals that took place every year. But one day, the moon was in t_______. An old woman who was cleaning her house stuck(刺痛)the moon by accident with her wooden broom(扫帚). The moon began to cry in pain. The children of the village thought it was very amusing and they began to t_______ sticks and stones at the moon’s face hurting it even more. Of all the children, only one little girl felt sorry for the p_______ moon and told the children to stop, but they would not listen.

The moon was so hurt that it cried s_______ every day, so it decided to go away and live far away from Earth in the sky where it would be safe from the bad children. This is why, every month, the moon hides its face and the sky is dark. The little girl, however, missed the moon so much that she began to sing a song to make the moon r_______. This is why, also every month, the moon turns its face to Earth again to smile down on its only friend.

1s_______

2t_______

3t_______

4p______

5s______

6r______

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网