题目内容

【题目】I believe listening is a powerful medicine.

It was Sunday .I had the last to see and I got into her room .She was an old woman , sitting on the bed , trying to her socks .Usually I said something like this : “How are you feeling ? The nurse says your son is visiting you today.I believe you are seeing him.”

She me with a serious voice , “Sit down , doctor .This is my story , not yours .”

I was surprised and .I sat down and helped her with the socks .She began to tell me that her only son lived not far from her , she had not seen him for five years .She believed her health problems were worse because of her son .After hearing her story and helping her put on her socks , I asked if there was I could do for her .She her head and smiled .All she wanted me to do was to

Each story is .Some are clear; others are not.Some are true; others are not , yet all those things do not really .What matters to the storyteller is that the story is heard

Listening to someone’s story costs nothing but it is the key to healing (康复).I often what the woman taught me , and I myself of the importance of stopping , sitting down and truly listening .I the power of listening

【1】A.doctor B.nurse C.patient D.student

【2】A.take off B.get off C.clean out D.put on

【3】A.looking forward toB.asking for C.going on D.worrying about

【4】A.impressed B.stopped C.asked D.greeted

【5】A.excited B.mad C.embarrassed D.angry

【6】A.or B.so C.but D.if

【7】A.missin B.loving C.understanding D.meeting

【8】A.nothing else B.anything else C.nothing D.everything

【9】A.shook B.dropped C.waved D.moved

【10】A.see B.smell C.listen D.feel

【11】A.terrible B.different C.similar D.true

【12】A.happen B.appear C.matter D.change

【13】A.think of B.dream of C.lead to D.laugh at

【14】A.teach B.ask C.remind D.cheer

【15】A.talk about B.show off C.believe in D.run out of

【答案】

【1】C

【2】D

【3】A

【4】B

【5】C

【6】C

【7】A

【8】B

【9】A

【10】C

【11】B

【12】C

【13】A

【14】C

【15】C

【解析】

试题分析:这篇短文主要叙述了作者的一次亲身经历。文章讲述,当作者是一名医生时,他问他的病人他能为她做些什么,她朝他笑笑说,只要听完她的故事就行了。而今作者也坐上轮椅,作者告诉他的学生,不要打断病人的倾诉,坐在床边听他们把话说完吧,因为这对病人的帮助胜过任何昂贵的药物。倾听是良药,它能治愈心灵的创伤。

【1】C考查名词及语境理解。联系下文的描述可知,这里指的是作者还有最后一个病人要看。结合选项可知应选C

【2】D考查动词短语及语境理解。take off:脱下get off:下车clean out:清除put on:穿上联系下文的描述可知,这里指的是那位老妇人想穿上她的袜子。故选D

【3】A考查动词短语及语境理解。looking forward to:盼望,后接名词或动词ing形式; asking for:询问,后接名词或动词ing形式;going on:从事,后接名词或动词ing形式;worrying about:担心,后接名词或动词ing形式。根据语境可知,这里指的是盼望见到他。故应选A

【4】B考查动词及语境理解。impressed:留下印象stopped:停止、打断asked:询问greeted:问候。根据语境可知,这里指的是老妇人打断了作者的说话。故应选B

【5】C考查形容词及语境理解。Excited:兴奋的mad:气愤的embarrassed:尴尬的angry:生气的。根据语境可知,这里指的是作者对老妇人所说的话既惊讶又尴尬。故应选C

【6】C考查连词及语境理解。or:或者,表示选择;so:因此,表示顺承;but:但是,表示转折; if:如果,表示假设。根据语境可知,这里指的是老人的儿子虽然住得不远,但是老已经5年没有看到他了。故应选C

【7】A考查动词及语境理解。missing:想念loving:喜爱understanding:理解meeting:遇见。根据语境可知,这里指的是老人的病是因为想念儿子引起的。故应选A。

【8】B考查不定代词及语境理解。根据语境可知,这里指的是作者在帮助老人穿上袜子之后询问是否还有别的事需要帮忙结合选项可知应选B

【9】A考查动词及语境理解。shook:摇晃dropped:低下waved:挥动moved:移动。根据语境可知,这里指的是老人摇头表示没有别的事。故应选A

【10】C考查动词及语境理解。see:看smell:闻listen:听feel:感觉联系下文可知,这里指的是老人需要的是倾听。故应选C

【11】B考查形容词及语境理解。Terrible:可怕的different:不同的similar:相同的true:真实的。根据语境可知,这里指的是每个故事都是不同的。故应选B。

【12】C考查动词及语境理解。Happen:发生appear:出现matter:事情、问题change:改变。根据语境可知,这里指的是所有的事情都不是问题。故选C。

【13】A考查动词短语及语境理解。think of:想到dream of:梦想lead to:导致laugh at:嘲笑。根据语境可知,这里指的是作者经常想到老人的教诲。故应选A。

【14】C考查动词及语境理解。teach:教ask:问remind:提醒cheer:振作。根据语境可知,这里指的是作者经常提醒自己用心倾听的重要性。故应选C。

【15】C考查动词短语及语境理解。talk about:谈论show off:显示believe in:相信run out of:用尽。根据语境可知,这里指的是作者相信倾听的力量。故应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】People are attracted to a restaurant by more than just good food. Though important, good food is only a part of the whole dining experience. Equally important is the way people feel while in the restaurant. This physical and emotional response is a result of the atmosphere.

Atmosphere is made up of e 【1】 _ that makes an impression on people. The building design, the decorations, the colors of the walls, the service and the food create the atmosphere. The right atmosphere can relax g_ 2 and bring good feelings and repeat customers. The p 3 atmosphere can make the food, the service and the total dining experience seem satisfying.

People want a dining experience-an e 4 from problems and everyday surroundings. The atmosphere should show a feeling of friendliness and comfort, be attractive and interestingly different. The atmosphere is remembered long though the meal is f 5 . For the restaurant owner, this means repeat customers and, hopefully, a profitable operation.

Not everyone wants the same emotional response from a restaurant's atmosphere. After working all day long, most people would prefer to eat in a quiet, relaxing atmosphere. However, for those who have worked alone in a quiet environment, a n_ 6 cafeteria might satisfy their needs. It is, therefore, very important to be thoroughly familiar with the type of people who you will s_7 in your workplace.

Designing the "right " atmosphere takes careful consideration. It should be designed to attract.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网