题目内容
【题目】阅读理解
![]()
Riding in the air
In movies,we sometimes see cars flying(飞行)in the sky.But now we can see them in real life as well.A US company made a flying motorcycle(摩托车)called Speeder.It is the world's first flying motorcycle.
Speeder doesn't have wheels(轮子)like other motorcycles.It has a touch screen(触摸屏).Riders can turn the motorcycle around by touching the screen.Riders can also use the screen to talk to people on the ground.
According to the company's official website,Speeder can fly as high as 4,500 m above ground.Speeder has four engines(引擎).It can fly at a speed of 240 km per hour.That's much faster than a car.Speeder runs on diesel fuel(柴油)and can fly for 10 to 22 minutes.In the future,the company will use clean energy to run Speeder.
Do you know?
Speeder riders must weigh less than 109 kg. If a rider is too heavy,it will be hard for the motorcycle to take off.
Speeder riders must have a pilot's license(飞行员执照).
Speeder can only ride in the sky.
【1】What does Speeder look like?
A.It looks like a car.B.It looks exactly like a motorcycle.
C.It looks like a plane.D.It looks like a motorcycle but without wheels.
【2】What can the rider do with the touch screen?
a.Turn the motorcycle around. b.Turn the motorcycle into a car.
c.Talk to people on the ground. d.Watch videos.
A.abB.acC.bcD.bd
【3】From the last paragraph,we know that Speeder ______.
A.can fly over 240 km above the groundB.can fly as fast as a plane
C.can fly for 22 minutesD.uses clean energy
【4】What is the story mainly about?
A.Flying motorcycles in movies.B.A flying motorcycle.
C.New planes with four engines.D.How to use clean energy.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【解析】
本文介绍了一种新型的叫Speeder的摩托车,它没有轮子,驾驶者可以通过触摸屏来操纵它,它飞的很高,速度很快,每次可以飞行10至22分钟。
【1】细节理解题。根据第一段“A US company made a flying motorcycle(摩托车)called Speeder.”,和第二段“Speeder doesn't have wheels(轮子)like other motorcycles.” Speeder不像其他摩托车那样有轮子。可知Speeder像摩托车,但是没有轮子。故选D。
【2】细节理解题。根据第二段“Riders can turn the motorcycle around… talk to people on the ground. 骑手可以通过触摸屏幕使摩托车掉头,骑手也可以使用屏幕与地面上的人交谈。”可知,骑手可以通过触摸屏“使摩托车掉头”“与地面上的人交谈”。故选B。
【3】推理判断题。根据第三段“Speeder can fly as high as 4,500 m above ground. Speeder has four engines(引擎).”可知Speeder能飞行4500米,所以选项A错误;根据“It can fly at a speed of 240 km per hour. That's much faster than a car.”可知Speeder比汽车跑的速度快,所以选项B错误;根据“the company will use clean energy to run Speeder.”可知将会使用清洁的能源,现在还没有,所以选项D错误;根据“Speeder runs on diesel fuel(柴油)and can fly for 10 to 22 minutes.”可知Speeder能飞22分钟,选项C正确。故选C。
【4】主旨大意题。根据文章大意,本文介绍了一种新型的叫Speeder的摩托车,介绍了它的各种性能及能驾驶它的要求,所以“A flying motorcycle.”符合题意。故选B。
【题目】假设你是李明,你的外国网友Eric在网上看到几幅中国剪纸(Chinese paper cuttings)。Eric对此很感兴趣,给你发邮件询问有关中国剪纸的信息,请你根据下表所给提示给他回复邮件。
Chinese paper cuttings | |
long history | over 1,500 years |
very popular | in different parts of China,young or old,be fond of,do well in... |
different shapes | birds,animals,flowers...
|
Where do people put Chinese paper cuttings?... | |
要求:①文中不得出现真实的人名和校名;②词数:80词左右。