题目内容

【题目】

Each Friday, my son's kindergarten(幼儿园)class has “a prize day”. All the children who do well in the week can get a prize. The children have behavior cards. The cards start out green every morning, but are changed from green to yellow, orange and finally to red if they do something wrong. Most of the children never change their cards from green.

On many Fridays, a boy named Tommy often walks out with an unsmiling face because he has had a bad day or two that week. Tommy is a naughty boy and he often causes trouble. Other children would tell their parents, “Tommy got angry, ” or “Tommy didn't listen to the teacher, ” or “Tommy got trouble today.” But recently, things have become much better for Tommy. My son reports proudly each day, “All GREEN today.”

Last night, after I kissed him goodnight, he said he was very excited because tomorrow was a prize day. “And I hope, hope, hope that Tommy stays on green” My heart was filled with pride. I told my son how kind it was of him to think of Tommy rather than caring about his own prize.

阅读短文, 根据短文内容回答问题。

1What color is a behavior card at first?

____________________________________________________________________

2What did it show if a boy's card was changed into red?

____________________________________________________________________

3How was Tommy at school recently?

____________________________________________________________________

4Why was the writer's son excited that night?

____________________________________________________________________

5Why does the father take pride in his son?

____________________________________________________________________

【答案】

1Green.

2He did badly.

3Things have become much better for him.

4Because the next day was a prize day.

5Because his son always thinks of Tommy rather than caring about his own prize.

【解析】

句意:这篇短文主要讲述了作者儿子在的幼儿园用卡片的颜色变化来表示孩子的表现,详细地介绍了作者儿子的表现。

1题干“行为卡最初是什么颜色的?”根据文中The cards start out green every morning可知,卡片起初是绿色的。green绿色的,首字母大写。故答案为Green

2题干“如果一个男孩的卡片被换成了红色,说明什么?” 根据文中but are changed from green to yellow, orange and finally to red if they do something wrong.可知,他做得很差的时候。故答案为He did badly.

3题干“汤米最近在学校怎么样?”根据文中But recently, things have become much better for Tommy.可知,最近事情对汤米来说好多了。故答案为Things have become much better for him.

4题干“那晚为什么作家的儿子很兴奋?”根据文中he said he was very excited because tomorrow was a prize day.可知,因为第二天是奖品日。故答案为Because the next day was a prize day.

5题干“为什么父亲以儿子为荣?” 根据文中I told my son how kind it was of him to think of Tommy rather than caring about his own prize.可知,我告诉儿子,他是多么的好,他想到汤米而不是关心自己的奖品。故答案为Because his son always thinks of Tommy rather than caring about his own prize.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Sometimes we forget that many things we use every day were not always there. They had to be i1. Someone had to have an idea. Then they had to do a lot of experiments with the idea until it worked well. Here are few you might like to read about:

In Maine, the northeast of the U. S., winters are long, windy and cold. Every winter, Chester Greenwood's ears got so cold that they turned colors. When he was 15, Chester got ice skates for his birthday. He wanted to go skating. The cold wind and his frozen ears soon sent him running home. The next day, Chester tied a scarf around his ears. It was w2, but too uncomfortable. Then he got a GREAT IDEA.

Chester made two oval loops out of wire. He asked his grandmother to sew covers on the ovals Then she connected the ovals with another wire. The ovals fit over his ears. Chester had invented earmuffs! They saved his ears and made him rich. People in Maine found another way to r3 Chester. December 21th, the first of winter, is Chester Greenwood Day.

Sometimes inventions happen by chance. As a boy. Thomas Alva Edison was called Al. When he was 12 years old, he got his first j4. He sold newspapers and candies on the train. One day on the job, he bravely s5 a boy from being run over by a train. The boy's father worked a telegraph. Al asked how to run a telegraph. Not only did Al learn the telegraph, but he made a better one. It was one of his earliest GREAT IDEAS

Edison's new telegraph made a lot of money. Laterhe became the first person to o6and run an invention business. He was good at thattoo. We could thank Thomas Edison every day. He had manymany GREAT IDEAS such as bulbsmovie camerasand batteries. Edison is the one who invented more things than a7else in the world.

Sowho knowsYou might invent something some day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网