题目内容

【题目】Good morning! Boys and girls! Do you have any trouble in your lives? How do you deal with your trouble? Now listen to Dr. Lee. He may help you.

If you do badly in one exam. Take it easy. You can work harder and turn to your classmates.

If you feel lonely in a strange place. Don’t worry! You should make more friends or turn to your teachers. It’s normal to feel unhappy when something bad happens to you. You should talk to others or take part in activities. You may feel sad when you lose one of your friends. Going to the movies and playing sports may make you feel better. Also, if you are ill, you may worry about it. Don’t be afraid. Follow the doctor’s advice and have a good rest.

任务型阅读: 根据文章内容完成表格

Trouble

How to deal with

Do badly in one exam

work hard and turn to your 1______________

Feel lonely

make 2__________________or turn to your teachers

Something bad happens

talk to others or 3___________activities

Lose one of your friends

4__________________________

and playing sports

Be 5

follow the doctor’s advice and 6____________

【答案】

1classmates

2more friends

3take part in

4Going to the movies

5ill

6have a good rest

【解析】

试题分析:本文讲述的是如何处理生活中的一些麻烦事而给出的一些很好的建议。

1classmates细节理解题。根据H If you do badly in one exam. Take it easy. You can work harder and turn to your classmates.故答案是classmates

2more friends 细节理解题。根据 If you feel lonely in a strange place. Don’t worry! You should make more friends or turn to your teachers.故用more friends

3take part in细节理解题。根据 It’s normal to feel unhappy when something bad happens to you. You should talk to others or take part in activities.故答案是take part in

4Going to the movies 细节理解题。根据You may feel sad when you lose one of your friends. Going to the movies and playing sports may make you feel better.故可知答案是Going to the movies

5ill细节理解题。根据Also, if you are ill, you may worry about it. Don’t be afraid. Follow the doctor’s advice and have a good rest.可知当你生病时,听从医生的建议并且好好休息。故答案是ill

6have a good rest细节理解题。根据Follow the doctor’s advice and have a good rest.故答案是have a good rest

练习册系列答案
相关题目

【题目】 “USA? England? Australia? Which country is better to study in?” As China opens its door, many Chinese students want to learn about the world. It’s true that studying abroad(国外的) can help students develop themselves. Students’ language skills will be improved and it may be easier for them to find a job.

But there are problems that should be considered(考虑). Language is the first. Students must use a lot of time to learn another language and to get used to a different culture.

Students must also learn to live without parents’ care and deal with all kinds of things. When they have to take care of themselves, it is hard for the students to study well.

Finally, studying abroad brings a heavy burden (负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth(值得)it?

We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China. Liu Xiang is a good example.

任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格。

1. Studying abroad can help students develop themselves.

It can help improve their 【1】 skills.

It may be easy to find a 2 .

2. Problems that should be considered before studying abroad.

Students should spend much time 3 another language and getting used to a different 4 .

Students have to learn to 5 themselves.

The cost of studying abroad is very 6 so that it brings a heavy burden to the family.

3. Is studying abroad the right choice?

Different people have different ideas. In fact, whether they succeed or not depends on their hard work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网