题目内容

【题目】 Do you want a job in the holiday? Just go for it. First, you need to know what kind of job is suitable for your age and interest.

If you’re 13 to 15.

It seems that you can’t work almost anywhere, but you’re probably allowed to clean your neighbours’ cars or walk their dogs.

There is no lowest wage(工资) for children under 16.

By law, you can’t work more than 35 hours each week during school holidays. And you can’t work before 7 a.m. or after 7 p.m.

If you’re 16 or 17.

The lowest wage for 16-17 years old teenagers should be no less than 7 dollars per hour.

You can’t work in a pub or bar, but you can work in many other places.

By law, you can't work more than 40 hours each week.

What jobs are out there?

Obviously your choices are limited (限制) by the fact that you can only work during school holidays, but the following situations are fine.

At Christmas, most shops are short of hands, so you may find something to do there. In autumn, there’s always fruit picking. It can be pretty hard work, but it pays really well.

If you’re mad about football, you can choose to work in a sports shop or help out at a local football club. No matter how much you are paid, you are doing what you like.

1In the school holidays, 14-year-old kids __________________.

A. can work anywhere they wantB. are not allowed to work alone

C. can’t go to work at nightD. can work as long as 14 hours a day

2How much can a 16-year-old kid be paid at least in two hours?

A. 21 dollars.B. 17 dollars.C. 14 dollars.D. 7 dollars.

3If you want to clean cars for others, you should at least be _____________.

A. 16B. 15C. 14D. 13

4According to the passage, fruit picking is _____________.

A. not right for childrenB. tiring but pays well

C. better than other jobsD. more interesting to girls

5According to the passage, which statement is true?

A. If you are 17 years old, you’re not allowed to walk the dog for your neighbour.

B. Teenagers can choose their jobs according to their interest.

C. Fruit picking pays well because there are fewer people to pick it.

D. Only football fan is allowed to work in a football club.

【答案】

1C

2C

3D

4B

5B

【解析】

短文大意:短文介绍了青少年学生如何才能在假期里找到一份适合自己年龄和兴趣的工作。

1题意:在学校放假期间,14岁的孩子晚上不能去上班。考查细节判断。根据If you’re 13 to 15. By law, you can’t work more than 35 hours each week during school holidays. And you can’t work before 7 a.m. or after 7 p.m.(每周工作的时间不能超过35小时,不能在早上7点之前或晚上7点之后工作)可知14岁的孩子不能在晚上工作,can’t go to work at night符合句意,故选C

2题意:一个16岁的孩子在两小时内至少能得到多少钱?考查细节计算。根据The lowest wage for 16-17 years old teenagers should be no less than 7 dollars per hour. 16-17岁青少年的最低工资应不低于每小时7美元,可知7×214美元,故选C

3题意:如果你想为别人清洁汽车,你至少应该是13岁。考查细节理解。根据If you’re 13 to 15. It seems that you can’t work almost anywhere, but you’re probably allowed to clean your neighbours’ cars or walk their dogs. 1315岁的孩子可以给别人清洁汽车或遛狗,可知选D

4题意:根据短文,摘水果很累,但报酬很好。考查细节理解。根据In autumn, there’s always fruit picking. It can be pretty hard work, but it pays really well.可知摘水果的工作很累但薪水很高,tiring but pays well说法正确,故选B

5题意:根据短文,哪个陈述是正确的?考查细节判断。A. 如果你是17岁,你不允许为你的邻居遛狗;根据If you’re 16 or 17. you can work in many other places可知说法错误。B. 青少年可以根据自己的兴趣选择工作;根据No matter how much you are paid, you are doing what you like.可知说法正确。C. 摘水果的报酬高,因为摘水果的人少;根据It can be pretty hard work, but it pays really well.可知说法错误。D. 只有球迷才被允许在足球俱乐部工作;根据If youre mad about football, you can choose to work in a sports shop or help out at a local football club.可知说法绝对,所以错误。综合以上分析,故选B

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。例如小题2,问一个16岁的孩子在两小时内至少能得到多少钱?考查细节计算。根据The lowest wage for 16-17 years old teenagers should be no less than 7 dollars per hour. 16-17岁青少年的最低工资应不低于每小时7美元,可知7×214美元,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网