题目内容
【题目】My Dad
He comes home, has a shower
And eats dinner, every day
![]()
Now he’s sitting in his favourite chair
Too tired to laugh or play
He reads his book or newspaper
To learn what’s new today
Soon he’ll go to bed
He’s a boring man, my dad
Then I see him working
On the building site
He’s high up in the clouds
Higher than a kite
He’s walking bravely on a narrow piece of wood
Not worried about the height
Not afraid, not afraid like me
He’s a superman, my dad
【1】Why does the writer write the poem(诗歌)?
A. To tell a story.
B. To make others laugh.
C. To express(表达) feelings.
D. To tell life or friendship.
【2】Why doesn’t Dad laugh or play after coming home?
A. He likes reading.
B. He is really tired.
C. He is a boring man.
D. He likes sitting in his favourite chair.
【3】Where does the writer see Dad working?
A. At school. B. On a farm.
C. In an office. D. On a building site.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】这是一篇小诗歌,描述了爸爸的工作和生活状态,表达了对父亲的崇敬和爱。
【1】题意:作者为什么写这首诗(诗歌)?考查细节理解题。A. To tell a story. 讲故事。B. To make others laugh.使别人发笑。C. To express(表达) feelings. 抒发感情。D. To tell life or friendship. 讲述生活或友谊。根据诗歌内容,可知作者借诗歌表达了对父亲的崇敬和爱,故选C。
【2】题意:为什么爸爸回家后不笑也不玩?考查细节理解题。根据Too tired to laugh or play,可知是他太累了,故选B。
【3】题意:作者看到爸爸在哪里工作?考查细节理解题。根据Then I see him working
On the building site,可知选D。
【题目】书面表达
随着互联网的发展,智能手机(smart-phone)已被广泛使用。我们身边的“低头族(phubber)”随处可见。请根据图中所示,结合表格所提供的信息,以“Refuse to be phubbers”为题写一篇90词左右的短文。
现象 |
|
弊端 | 影响与家人、朋友的关系(relationship);容易引发交通事故;对身心健康有害,不利于学习和工作。 |
观点 | 正确利用手机;面对面交流胜过网上聊天…… |
要求:1. 短文须包含所有信息,语句通顺、意思连贯,可适当发挥;2. 题目与开头已给出,不计入总词数。
参考词汇:1. have effects on 对……有影响 2. concentrate on 聚焦于……
3. face-to-face conversation 4. make good use of
Refuse to be phubbers
With the development of the Internet, smart-phones are widely used among people. Phubbers can be seen here and there.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
【题目】根据材料内容的理解,选择正确答案。
| Nice to meet you. My name is Sally Simpson. Sally is my first name. Simpson is my last name. I'm in Huangzhou, China now. I'm a student in HZFL Middle School. My classroom is very nice. My telephone number is 832—4895. |
| Good morning! I'm Wu Lei. My first name is Lei and my last name is Wu. I'm in Macheng now. I'm a student in HY Middle School. My phone number is 291—5638. And my QQ number is 83250194. |
| Hi! My name is Dong Huixia. I'm an English teacher in JM Middle School, Huangmei. I like (喜欢) my students. I'm their good friend. My telephone number is 338—0479. |
| Hello! My name is Mike Brown. I'm in Wuxue, China now. I'm a student in SY Middle School. My telephone number is 625—1899. And my QQ number is 389410663. My parents are in the school, too. |
(1)Wu Lei's telephone number is ________.
A.832-4895
B.291-5638
C.338-0479
D.625-1899
(2)Sally Simpson is in ________.
A.Huangzhou
B.Macheng
C.Huangmei
D.Wuxue
(3)The teacher's first name is ________.
A.Wu
B.Lei
C.Dong
D.Huixia
(4)Mike Brown is in ________.
A.HZFL Middle School
B.HY Middle School
C.JM Middle School
D.SY Middle School
(5)Which of the following is NOT true? (下面哪句不正确?)
A.Sally's classroom is very nice.
B.Wu Lei's QQ number is 83250194.
C.Dong Huixia is a Chinese teacher.
D.Mike's parents are in China.