题目内容

【题目】 Alice Munro is the first Canadian citizen to be awarded the Nobel Prize in Literature. Munro was born into a farming family in Ontario in 1931. The family was very poor.

Munro did a lot of physical work as a young girl. She started writing stories in her teens and studied journalism and English at the University of Western Ontario. She published in many magazines starting in the 1950s. in 1968, she published Dance of the Happy Shades, a collection of short stories. In 1971, she published a collection of stories Lives of Girls and Women, and in many of the stories she talks about her poor relationship with her mother.

Since her first book in 1968, Munro has won many awards, including the 2009 Man Booker International Prize, with the 2013 Nobel Prize as her biggest honor. But Munro doesn’t see herself as a talented writer.

“I have many notebooks that include this terrible clumsy(笨拙的) writing. I often wonder, when I look at these first drafts(草稿), if it was meaningful to do this at all. I’m the opposite of a writer with quick gift.”

“Alice Munro is mostly known as a short story writer and yet she brings as much depth, wisdom and precision(精确) to every story as most novelists bring to a lifetime of novels.” The Man Booker judging committee said.

Munro became world-famous for writing about everyday people. “Here we have a world prize being won by someone who writes about housewives in Vancouver(温哥华), booksellers in Victoria, bean farmers in Huron Country and accountants and teachers and librarians— common Canadian people, and she turns it into magic,” said Doug Gibson, Munro’s publisher.

“After many years, many collections and many wonderful stories, readers may feel they know everything about Alice Munro, especially as so many of her characters live lives similar to her own. In fact, we know very little about her. This is one of the reasons readers are crazy about Munro. This other reason is that she is so good.” said Anne Enright from Guardian.

1As a Nobel Prize winner, Alice Munro is most famous for ?

A.The mystery of her personal lifeB.her hard childhood

C.writing short storiesD.her quick gift for writing

2What do we know about Munro’s writing?

A.It is full of depth and wisdom.B.It usually tells lifetime stories.

C.It only cares about the life of women.D.It is about wealthy and famous people.

3Which of the following shows the correct order of what happened in Munro’s life?

a. She published Lives of Girls and Women

b. She won the Man Booker International Prize.

c. She studied at the University of Western Ontario.

d. She won the Nobel Prize in Literature.

e. She published Dance of the Happy Shade.

A.c-a-b-d-eB.a-b-c-d-eC.a-c-b-e-dD.c-e-a-b-d

4What does Paragraph 6 mainly talk about?

A.Magic created by Alice Munro.B.Characters in Munro’s stories.

C.Life of common Canadian people.D.Alice Munro’s special writing style.

【答案】

1C

2A

3D

4B

【解析】

文章大意:文章讲的是获得了诺贝尔写作奖的加拿大作家Alice Munro的写作生涯。

1细节理解题。根据文章第五段第一行“Alice Munro is mostly known as a short story writer and yet she brings as much depth”可知艾丽丝·蒙罗是一位著名的短篇小说作家,故选C

2细节理解题。根据文章第五段第一、二行“Alice Munro ……bring to a lifetime of novels”“爱丽丝·蒙罗是一位著名的短篇小说作家,但她给每一个故事带来的深度、智慧和精准,与大多数小说家给一生的小说带来的一样多”可知,Munro的写作充满了深度和智慧,故选A

3细节理解题。根据文章第二段第四行“In 1971, she published a collection of stories Lives of Girls and Women”可知,a1971年;根据文章第三段第一、二行“Since her first book in 1968, Munro has won many awards, including the 2009 Man Booker International Prize”可知,b2009年;根据文章第二段第一、二行“She started writing stories in her teens and studied journalism and English at the University of Western Ontario”和第一段第二行“Munro was born into a farming family in Ontario in 1931”可知,c1931+18=1949左右;根据文章第三段第二行“with the 2013 Nobel Prize as her biggest honor”可知,d2013年;根据文章第二段第三行“in 1968, she published Dance of the Happy Shades”可知,e1968年,可知,顺序是c-e-a-b-d,故选D

4主旨大意题。根据文章第六段第一、二、三行“Here we ……teachers and librarians”“在这里,我们有一个世界奖获得者,她写了温哥华的家庭主妇、维多利亚的书商、休伦湖区的菜农、会计、教师和图书管理员”可知,第六段主要谈论的是Munro故事中的人物,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A famous teacher was speaking to the students at our school. He began his lesson by holding up a 100 bill. Then he said to the three hundred students, “Who would like this 100 bill?” The students began to put up their hands at once.

Then he said, “I am going to give this 100 to one of you, but first, let me do this.” He then made the bill into a ball. Then he said, “Who wants it now?” The hands went back into the air.

“Well,” he said, “What if I do this?” and he dropped it on the floor and stepped on it. He picked up the dirty, crumpled bill and said, “Who still wants it?” Hands went back into the air.

“My friends,” he said, “you have learned a valuable lesson today. No matter (无论) what I did to the money, you still wanted it because it did not go down in value (价值). It was still worth l00!”

Many times in our lives, we are dropped, crumpled, and stepped on by the chances we take and the things that happen to us. We feel as if we are worth nothing. But remember, no matter what has happened to you, you will never lose your value: you are always valuable to those people who love you. Your value doesn’t come from what you do or whom you know, but WHO YOU ARE.

You are special and valuable. Don’t ever forget it!

根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

1Even though it was dirty, the money _______.

A.still went up in value

B.was worth nothing

C.didn’t go down in value

D.was still ours

2We are always valuable to the people _______.

A.who pay usB.who call us

C.who hate usD.who love us

3Your value doesn’t come from what you do but _______.

A.who you knowB.who made you

C.who you rememberD.who you are

4The sentence “Hands went back into the air” means “_______”.

A.the students put up their hands again

B.the students put down their hands

C.the students put their hands behind their backs again

D.the students put their hands in front of them

5Why did the famous teacher use a 100 bill at his lesson?

A.Because he wanted to make the bill into a ball.

B.Because he used to drop a bill on the floor and stepped on it.

C.Because he was going to give the bill to one of his students.

D.Because he wanted to make the students know what value was.

【题目】 There was a farmer in a small village. One day, he had a headache. He heard that there was a famous doctor in the nearby village, so he decided to go to visit her. His neighbor told him that he had to pay the doctor five dollars for the first visit, but only one dollar for the second visit. It was cheaper.Later he came up with a good idea. Then he went to see the doctor with only one dollar

There were many sick people in the doctor's home, so the farmer had to wait. About: one hour later It was bis turn.

“Morning, doctor. I am here again. The farmer said to the doctor. And then he gave the doctor one dollar. The doctor knew this was the first time that he had been here but she wasn't angry about it. She examined(检查)him and then said, Well, sir, there is nothing serious with you. Please continue to take the medicine I gave you last time.”

1The man wanted to go to see a doctor because of________.

A.a toothacheB.a headacheC.a stomachacheD.a cold

2The doctor lived in________.

A.a villageB.a cityC.a townD.an island

3If the man went to visit the doctor for the second time, he could pay less________dollars.

A.oneB.twoC.threeD.four

4When the man said, "Morning, doctor. I'm here again. The doctor wasn't________.

A.angryB.sadC.angrilyD.sadly

5In the end. we know that________.

A.the man paid only one dollar and got some medicine.

B.the doctor gave the man some medicine last time.

C.the doctor knew the man came for the first time.

D.the doctor got very angry.

【题目】

Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef is in the northern part of Australia. It is the largest coral reef system(珊瑚礁系统)in the world. Great Barrier Reef has over 900 islands and over 2,900 reefs. It is larger than the Great Wall of China. And it is the only living thing on Earth that can be seen from outer space.

Harbour of Rio de Janeiro

The Harbour of Rio de Janeiro is around Rio de Janeiro, Brazil. It is famous for being the world’s largest bay(海湾). The harbor is 17.4 miles long from east to west and 18.6 miles from north to south. It was first discovered in 1502.

Paricutin

Paricutin is a volcano that is in the Mexican state of Michoacan. It is one of the youngest volcanoes in the world. It last erupted(爆发)in 1952.

Victoria Falls

Victoria Falls is a waterfall system on the Zambezi River in southern Africa. It is neither the highest waterfall nor the widest waterfall in the world, but it is the largest. It is 1,708 metres wide and 108 metres high.

1Which of the following is TRUE about the Great Barrier Reef?

A.It is the oldest coral reef system in the world.B.It is made up millions of reefs.

C.We can see it from outer space.D.It is as long as the Great Wall.

2What can we learn about the Harbour of Rio de Janeiro according to the material?

① When it was first discovered. ② Who first discovered it.

③ What it is famous for. ④ Where it is.

A.①②③ .B.①③④ .C.①②④ .D.②③④ .

3When did Paricutin erupt last time?

A.In 1502.B.100 years ago.C.67 years ago.D.In 1708.

4Which of the following words can describe Victoria Falls?

A.Highest.B.Oldest.C.Widest.D.Largest.

【题目】 Do you know crosstalk? It's also known by its Chinese name xiangsheng. It is a famous Chinese show in the form of a dialogue usually between two people. It came into being in Beijing in the late Qing Dynasty the mid - 19th century. It began as a form of street show, and it also borrowed from other arts, such as Beijing Opera. No matter what the form is, the crosstalk show just wants to make people laugh.

Crosstalk is one of China' s most important and popular performing arts. Modem crosstalk usually has four skills——speaking, imitating(模仿),teasing(逗乐)and singing. Some stories come from everyday life, popular ideas and hot news. Some come from history stories. During the show, sometimes one actor is angry with the other because of their different ideas. Crosstalk is full of fun with singing, different sounds, musical instruments, and even crying. So if something makes you unhappy, you can enjoy crosstalk.

Nowadays, you can watch it in tea houses and theatres. Of course, you can also listen to it on radio while taking a walk or driving a car. And you can watch it on TV with your families.

1When did crosstalk come into being in Beijing?

A.Around 1750.B.Around 1850.C.Around 1800.D.Around 1700.

2What are the main skills in modem crosstalk?

A.Speaking, imitating, teasing and singing.

B.Singing, crying and fighting

C.Speaking, musical instruments and fighting.

D.Imitating, singing and crying

3Where can we enjoy crosstalk nowadays?

A.At home.

B.In tea houses or theatres.

C.In a car or park.

D.All of the above.

【题目】根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”),并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。(共5小题)

Being safe at school and in your everyday life needs knowledge. If you remember the following information, your life will be much safer.

Always notice the environment around you. You shouldn’t walk alone outside Make sure where the public phones are. If anything dangerous happens you can find them quickly.

Don't use earphones (耳机) when running in the playground or on the street. You will keep yourself from the outside world and can be easily surprised.

The school bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on your back. When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal the things in your bag on your back.

If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction; let the stranger know that you know he or she is there. Next, go and get help from others if it is necessary. Don't go home directly. You are safer on the street than you are in your home or in a lift.

If you have to take a bus to a place far away, try to get to the stop few minutes before the buses leave. This prevents a stranger from studying you. On buses, don’t sit alone, sit behind the driver or with friends. Don’t sleep.

Don’t play with matches or candles, because it may cause fire. If your house catches fire and you have to escape through smoke, move on your hands and knees with your head 30 to 60 cm above the floor. Please remember there is cleaner, cooler air near the floor during the fire.

1If you find a stranger following you, go home right away.

2You'd better sit behind the driver when you are alone to take a bus.

3It’s good for you to use earphones when you are running outside.

4You shouldn’t sleep all the way although it’s a long bus trip.

5During the fire, the cleaner and cooler air is far from the floor.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网