题目内容
【题目】 There was a farmer in a small village. One day, he had a headache. He heard that there was a famous doctor in the nearby village, so he decided to go to visit her. His neighbor told him that he had to pay the doctor five dollars for the first visit, but only one dollar for the second visit. It was cheaper.Later he came up with a good idea. Then he went to see the doctor with only one dollar
There were many sick people in the doctor's home, so the farmer had to wait. About: one hour later It was bis turn.
“Morning, doctor. I am here again. The farmer said to the doctor. And then he gave the doctor one dollar. The doctor knew this was the first time that he had been here but she wasn't angry about it. She examined(检查)him and then said, Well, sir, there is nothing serious with you. Please continue to take the medicine I gave you last time.”
【1】The man wanted to go to see a doctor because of________.
A.a toothacheB.a headacheC.a stomachacheD.a cold
【2】The doctor lived in________.
A.a villageB.a cityC.a townD.an island
【3】If the man went to visit the doctor for the second time, he could pay less________dollars.
A.oneB.twoC.threeD.four
【4】When the man said, "Morning, doctor. I'm here again. The doctor wasn't________.
A.angryB.sadC.angrilyD.sadly
【5】In the end. we know that________.
A.the man paid only one dollar and got some medicine.
B.the doctor gave the man some medicine last time.
C.the doctor knew the man came for the first time.
D.the doctor got very angry.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
这篇短文主要讲述了在一个村庄有一位农民,他头疼,打算去看医生,邻居告诉他一位很好的医生,第一次去5美元,第二次只要1美元,所以他打算给医生1美元,就告诉医生说我又来了,医生知道他不是第一次来,所以对他说,你的病没什么,继续吃我上次给你的药。
【1】细节理解。a toothache 牙疼; a headache头疼; a stomachache胃疼; a cold感冒。根据文中“One day, he had a headache. He heard that there was a famous doctor in the nearby village, so he decided to go to visit her.” 一天,他头痛。他听说附近村子里有一位有名的医生,所以决定去看她。可知,他想看医生,因为他头疼。故选B。
【2】细节理解。a village一个村庄;a city一个城市;a town一个城镇; an island一个岛屿。根据文中“He heard that there was a famous doctor in the nearby village” 他听说附近村子里有一位有名的医生。可知,那个医生住在村里。故选A。
【3】推理判断。One一; two二; three三;four四。根据文中“His neighbor told him that he had to pay the doctor five dollars for the first visit, but only one dollar for the second visit.” 他的邻居告诉他,他第一次去看医生要付5美元,第二次只付1美元。可知,第二次比第一次少付4美元。故选D。
【4】细节理解。angry生气的; sad悲伤的; angrily生气地; sadly悲伤地。 根据文中“The doctor knew this was the first time that he had been here but she wasn't angry about it.” 医生知道这是他第一次来这里,但她没有生气。故选A。
【5】推理判断。根据文中“The doctor knew this was the first time that he had been here but she wasn't angry about it. She examined(检查)him and then said, Well, sir, there is nothing serious with you. Please continue to take the medicine I gave you last time.” 医生知道这是他第一次来这里,但她没有生气。她检查了一下他,然后说,好吧,先生,你没什么大不了的。请继续吃我上次给你的药。”可知,医生知道那人是第一次来。故选C。
这篇短文主要讲述了在一个村庄有一位农民,他头疼,打算去看医生,邻居告诉他一位很好的医生,第一次去5美元,第二次只要1美元,所以他打算给医生1美元,就告诉医生说我又来了,医生知道他不是第一次来,所以对他说,你的病没什么,继续吃我上次给你的药。本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案。例如第2题。根据关键词The doctor lived in可知,定位至“He heard that there was a famous doctor in the nearby village”医生住在小村庄。故选A。