题目内容

【题目】 Passage 4

You may know about "junk food" like French fries. But do you know about "junk sleep"?

Recently, a British survey found that electronic products in teenagers' bedrooms are affecting their sleep.

The survey was done among 1 000 British kids aged 12 to 16. It found that 30 percent of them got just 4 to 7 hours sleep every day. But experts say they need 8 to 9 hours.

Almost a quarter of the kids said they fell asleep more than once a week while watching TV, listening to music or using other electronic products.

"This is very worrying," said Dr Chris Idzikowski, a British expert. "We call it 'junk sleep'. It means you don't get enough sleep and the quality of the sleep is bad too. If you don't get good rest, you don't perform well in school the next day." The survey found that 40 percent of the kids felt tired each day, with girls aged 15 to 16 feeling the worst.

Nearly all the teenagers have a phone, MP4 or TV in their bedroom. And around two-thirds of them have all three.

1"Junk food" and "junk sleep" are similar to each other in the way that _____.

A.they are both good to people's healthB.they are both low in quality

C.people enjoy both in their spare timeD.they are both produced in factories

2_____of the children surveyed sleep only 4 to 7 hours a day.

A.300B.250C.500D.400

3Which of the following is true according to the passage

A.Teenagers need 4 to 7 hours of sleep each day.

B.Teenagers spend too much time on electronic products.

C.Girls aged 15 to 16 spend the least time on electronic products.

D.Electronic products harm the teenagers by producing harmful rays.

4The best title for the passage would be _____.

A.Electronic ProductsB.A Survey about Kids

C.The Importance of SleepingD.Junk Sleep

5Which should be the best choice to solve the problem?

A.Parents must take the electronic problem.

B.Parents prevent the teenagers from using any electronic product.

C.Teenagers should make a rule to spend less time on the electronic product.

D.Teenagers should make a decision not to use the electronic products at school.

【答案】

1B

2A

3B

4D

5C

【解析】

本文向我们介绍了“垃圾睡眠”,青少年卧室中的电子产品正在影响他们的睡眠。

1

推理判断题。A:它们都对人们的健康有好处;B:它们的质量都很差;C:人们在业余时间都喜欢;D:它们都是工厂生产的。根据第五段中“We call it 'junk sleep'. It means you don't get enough sleep and the quality of the sleep is bad too.”可知,垃圾食物对人们的身体不好,垃圾睡眠意味着你睡眠不足,睡眠质量也很差。结合选项,故选B

2

推理判断题。根据第三段中“The survey was done among 1 000 British kids aged 12 to 16. It found that 30 percent of them got just 4 to 7 hours sleep every day.”可知,实验在1000人中进行,其中30%的青少年每天只睡47小时,100030%300。故选A

3

推理判断题。A:青少年每天需要47个小时的睡眠。根据第三段中“But experts say they need 8 to 9 hours.”可知,青少年每天需要89个小时的睡眠,该项表述错误;B:青少年花太多时间在电子产品上。根据文中内容可知,本文主要叙述电子产品对青少年睡眠的影响,因为青少年花费在电子产品上的时间太多,所以导致睡眠时间不足,该项表述正确;C1516岁的女孩花在电子产品上的时间最少。根据倒数第二段中“The survey found that 40 percent of the kids felt tired each day, with girls aged 15 to 16 feeling the worst.”可知,文中只提到1516岁的女孩感觉最糟,与题干不符,该项表述错误;D:电子产品产生有害射线对青少年有害。文中并未提及电子产品产生有害射线对青少年有害,该项表述错误。故选B

4

最佳标题题。A:电子产品;B:关于孩子的调查;C:睡眠的重要性;D:垃圾睡眠。根据文章内容可知,本文向我们介绍了“垃圾睡眠”,青少年卧室中的电子产品正在影响他们的睡眠。故选D

5

推理判断题。A:家长们必须解决电子问题。B:父母禁止青少年使用任何电子产品。C:青少年应该养成少花时间在电子产品上的习惯。D:青少年应该决定在学校不使用电子产品。根据文章内容可知,电子产品影响青少年的睡眠,所以青少年应减少使用电子产品的时间。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It's late at night, the weather is bad, and you're hungry. Your favourite restaurant is less than a mile away, but you don't want to pay a $5 delivery (递送) fee. So, what do you do? Back in the old days, you would have braved the weather. But those days are coming to an end, at least in Washington.

A group of about 20 knee-high robots recently has come out on the sidewalks (人行道) of the nation's capital. Their tasks are to bring take-out food from restaurants to hungry customers at home while keeping the delivery cost to around a dollar.

The robots are European, created in Estonia by a company called Starship Technologies. Each of them is a middle-sized cooler on six wheels, and drives at an average (平均的) speed of about 4 miles per hour, about the speed of a walker. It has lights and a tall, bright orange flag so that it can be noticed by people on the sidewalk.

Here in Washington, Starship has teamed up with Postmates, the online delivery service, and the robots already are completing deliveries around the city. They move almost silently. They are electric, so there isn't much sound, except for their wheels. Their cameras recognize a lot-including traffic lights and stop signs.

The robots have only been in Washington for about a month, and they're still causing quite a stir (轰动), often getting stopped for photos. A young mother Maria Garcia is on the sidewalk, pointing out the robot to her daughter. "It's super cool," she says, "But the only thing that makes me worry about-is it going to put people out of jobs?

The company does not see robots as a replacement (代替), says Russell Cook, the director of Postmates. "We have people that drive cars, walk, and bike, and we see robots as another type of vehicle that helps us to offer deliveries," he says.

1What does the underlined word "It" refer to?

A.The walker.B.The robot.C.The company.D.The car.

2What do we know about the robots mentioned in the passage?

A.They were developed by a US company.B.They are able to travel at a high speed.

C.They create little noise while working.D.They can communicate with walkers.

3What is the mother's worry about the robots?

A.They may not be as safe as expected.B.They may cause a stir on the sidewalk.

C.They may be destroyed by some people.D.They may take the place of deliverymen.

4What is the text mainly about?

A.A leading online delivery company.B.Delivery robots in Washington, D. C..

C.The recent development of Postmates.D.People's growing worry about robots.

【题目】阅读短文,选择正确的选项。

Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence (智力) and feelings.

In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at sometimes and very cold at other times. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.

The weather can also influence intelligence. For example, in a scientific report, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse grades on exams in the hot months of the year (July and August).

Weather also has a strong influence on people’s feelings. Winter maybe a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18, people become stronger.

Low air pressure (气压) may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. There is a “good weather” for health. People feel best at a temperature of about 18.

Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today? It maybe the weather’s problem.

1What kind of weather can have a bad effect on health?________ can cause health problems.

A.Hot and wet weatherB.A strong windC.Warm weatherD.Low air pressure

2A report shows that people may have more intelligence when ________ comes.

A.rainB.a strong windC.very hot weatherD.low air pressure

3According to the writer, fat people may feel bad in ________ weather.

A.coldB.coolC.warmD.hot

4The writer wants to tell us that ________.

A.hot and cold weather influences all people in the same wayB.weather influences people’s behaviour

C.IQ changes when weather changesD.people feel good on low-pressure days

5The best title for this passage is “________”.

A.Hot Weather Causes Health ProblemsB.Different Weather Makes People Feel Bad

C.Weather Influences FeelingsD.Weather Influences Health, Intelligence and Feelings

【题目】阅读短文,并按要求完成下面小题。

A study shows that it is important to have positive (积极的) feelings in our daily life. Compared with some unhappy people, those who are always pleased and relaxed are less likely (可能地) to suffer from colds according to the study. The researchers from New York University said, “Being happy helps the body prevent diseases.”

“It seems that positive feelings can usually reduce the danger of illness,” said the chief researcher Sheldon Cohen.

In his earlier study, Cohen found that people who were cheerful caught colds less often. And they seldom told their doctors that they felt uncomfortable.

In this study, Cohen's team interviewed 193 adults every day for two weeks. In this period, they told the researchers about their happy or sad feelings every day. Two weeks later, all of them were made to catch colds by doctors, and they had to stay alone in a room for six days.

The result showed that each in the study had the same chance to fall ill. But people who were lively and relaxed said they felt happy when doing the research. Their illness was less serious and lasted for a shorter time.

Cohen believes that if people have positive feelings, their body may produce a kind of chemical that helps beat illness. So if you care about your health, please look at the bright side and make yourself happy all the time.

1完成句子:

People who are __________________are less likely to get colds.

2完成句子:

People who were lively and relaxed said they felt happy when________________.

3简略回答问题:How many adults did Cohen's team interview in this study?

__________________________________________

4找出并写下全文的主题句:

__________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。

__________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网