题目内容

【题目】 Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident(自信的) when you are studying. 1.

If your teacher writes notes on the blackboard, that’s great. You can copy them or write down the most important facts of all in class.2. For example, some teachers may focus on lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, but they may repeat them.

Don’t try to write down every word in class. 3. Some students really learn better with the help of these notes.

4. If your teacher speaks too fastand you can’t follow what he is saying, you can ask him after class.

Comparing your notes with your classmates’ can be good for your learning.5 .

Note-taking also needs organization. Keep notes for each subject in one place, so that you can find everything easily when a test comes.

阅读短文,根据短文内容,从所给的选项中选出可填入空白处的最佳选项,使短文意思完整,连贯。

A. It can also help you and your classmates correct some mistakes.

B. However, most students don’t know how to take notes.

C. Don’t be afraid to ask your teacher to repeat what you’ve missed.

D. It isn’t interesting but you may find it very useful.

E. Or you might miss some important points.

【答案】

1D

2B

3E

4C

5A

【解析】

本文是说明文。短文介绍了课堂记笔记的诀窍:1.要学会记笔记,不要把老师说的每一句都记下;2.课后向老师询问没有记下的知识点;3.把你的和同学的进行比较,以便更正错误。4.要整理笔记,为考试做准备。

1D. It isn’t interesting but you may find it very useful. 虽然那没有趣味,但是你会发现它很有用。本段上文介绍了做笔记的在学习中的重要性。本句总结了写笔记虽然没有趣味,但是你会发现是有用的。同时引出下文介绍的内容。故选D

2B. However, most students don’t know how to take notes.然而,大部分学生不知道该怎样写笔记。上文提到了只要抄写板书内容是一种情况;下文介绍了两种上课老师的板书情形:有的老师写出重要的知识点,另一些老师根本不写,知识反复重述。可知这里点明大多数的学生不知道如何写笔记。故选B

3E. Or you might miss some important points.否则,你可能错过重要的知识点。 上一句提醒不要把每一句话都记下,这里介绍假设出现了那种情况的后果,错过重要的知识点。故选E

4C. Don’t be afraid to ask your teacher to repeat what you’ve missed.不要害怕请求老师重复你错过的地方。根据后面如果你没有跟上老师说的可以在课后询问,可知这里是不要害怕课后询问老师。故选C。

5A. It can also help you and your classmates correct some mistakes. 那还能帮助你和你的同学更正错误。上一句提到把你的比较和朋友的进行比较,可知然后就能更正错误。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you have no special plans for your holidays, why not spend your time helping others?

Don't listen to people who say the young people today often think only of themselves. It's not true at all. More and more young people in the USA volunteer to spend their school holidays working for others, and they don't do it for money. Here are some of their stories.

Alice Hamilton,17

I'm going to help the Forest Center build new hiking paths in the mountains. It's going to be great-I' ll spend the whole summer living in the tent and breathing the clean mountain air.I'm going to sleep under the stars. It will be a nice sport, and I' ll be able to do something good at the same time.

Jason Moore,18

This summer,I'm going to volunteer with Special House Program. They build good, low-cost houses and sell them to families that are not very rich. They' ll teach me what to do, so I' ll help people and also have a chance to learn how to build houses.

Trish Anderson,16

I'm going to teach kids who have trouble reading.I' ll work for a program called Reading for Life. Every day,I'm going to help kids choose and read books that they like.I want to be a teacher, and I love children and reading, so this is going to be a great experience for me.

1Young people in the USA volunteer to spend __________ helping others.

A. school holidaysB. weekdaysC. every dayD. every summer

2Alice volunteer to __________ in summer.

A. sleep under the stars.

B. breathe the clean mountain air.

C. spend the whole summer living at home.

D. help build new hiking paths in the mountains.

3From the passage, we know that Jason Moore __________.

A. likes readingB. is 18 years oldC. isn't very richD. is good at sports

4__________ wants to be a teacher.

A. Alice HamiltonB. Jason MooreC. Trish AndersonD. None of them

5Which is the best title for this passage

A. Reading for LifeB. A Special House Program

C. The Forest CenterD. Young American Volunteers

【题目】The Turners sat at the kitchen table. The sun was shining and filled the kitchen with a warm light. It was a perfect day for having a picnic or going surfing. But in the Turners’ kitchen, no one seemed to be paying attention to the________.

“Okay, girls,” said Mrs. Turner. “I can tell by the expressions on your faces that you have a pretty good idea of why we need to have this family______.” Linda and Kala exchanged looks and slowly nodded.

“Your mom and I have had many talks lately about the possibility of______,” said Mr. Turner. “We were hoping that it wouldn’t come to this, but we don’t have other choices.”

“But Dad,” said Kala, “Kilauea has been an active volcano (火山) since 1983! Nothing has happened to us or to our house yet. I know we’ll be________here. ”

“But your dad and I care about all the recent warnings given by the government. Even though we’ve been safe up to now, there is no way to guarantee (保证) that a larger eruption (喷发) isn’t coming up,” said Mrs. Turner.

“Mom, this is our______. I can’t even remember living anywhere else!” Linda said, fighting back tears.

Mrs. Turner put an arm around her daughter’s shoulder. “This won’t go ______for any of us,” she said. “Dad and I love this house, too. We have so many happy memories here. But we’re tired of living with such uncertainty. The most important thing in the world to us is that our family stays safe.”

Mr. Turner______.“ Girls, there are other places in Hawaii where we’ll feel safer. We’ll have to give up our house, but you know home is wherever we go as a family. We’ll make new memories, and we’ll find things to love about our new home.”

The girls were quiet for a moment as they considered what it would mean to move. “There are so many things I’ll________here, ” said Kala quietly.

“We all will, ” said Mrs. Turner. “But one of the places that your dad and I have looked at is only a few minutes’ walk to the beach.”

Kala and Linda couldn’t help________ when they heard that. They both spent every spare minute they had surfing. If their parents told them that they could actually live in the water, they would have been perfectly happy.

Mr. Turner walked around to the other side of the table. He put one large hand on each of his daughter’s shoulders. “I’m proud of you two,” he said. “Thank you for trying to________ why this is so important to your mom and me.”

Linda and Kala smiled. Dad was right: home was wherever the family was.

1A. kitchenB. tableC. picnicD. weather

2A. tripB. meetingC. dinnerD. celebration

3A. movingB. travelingC. returningD. rushing

4A. happyB. safeC. braveD. relaxed

5A. dreamB. choiceC. homeD. island

6A. earlyB. easilyC. quicklyD. successfully

7A. noddedB. shoutedC. judgedD. repeated

8A. senseB. stressC. respectD. miss

9A. smilingB. arguingC. worryingD. doubting

10A. explainB. wonderC. understandD.discuss

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网