题目内容

11.DNA is the whole"map"of the human body.It is something that all humans have,and it tells the body
what to do.DNA is the reason that we look like our parents,because we get some of their DNA to make our own.
People have been trying to understand the human body for a long time.In I860,Mr Mendel discovered why we look the same as other people in our family.It is because of small things called"genes"(基因) in our body.In 1953,two scientists,Watson and Crick,found out that those small parts are really messages.They're written in the DNA with a special language.
In 1961,another two scientists found the first"word"that they could understand in that language.It
shows how DNA tells the cell (细胞) to build its parts,(有几个单词看不清) the words in the DNA map,but we still do not understand what they all do.By understanding what just one"word"means,we can help to save people from several illnesses.So the more we understand,the more doctors will be able to do.
Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people:Other people worry that when we learn more"words"and find out more information,we will use it in the wrong way,just to
make people more attractive (有吸引力的),or stop sick people getting jobs.Man would have to meet a lot of trouble if DNA technic wasn't limited in use.

31.When did Mr.Mendel discover why we look the same as other people in our family?D
A.In 2000.
B.In 1961.
C.In 1953.
D.In 1860.
32.How can we help sick people if we understand more"words"in the DNA map?A
A.Make better medicine.
B.Make them get jobs.
C.Make maps for them.
D.Make them attractive.
33.Which one is not true according to the article?B
A.We look like our parents because of"genes"in our body.
B.We have understood what all the words in the DNA map do.
C.DNA is the whole"map"of the human body.
D.DNA tells the cell to build its parts.
34.What does the underlined word"limited"mean?A
A.有限的 
B.充分的 
C.特别的
D.部分的
35.Where can we probably read the article?B
A.A sports newspaper.
B.A science magazine.
C.A history book.
D.An ad.

分析 文章大意:这是一篇说明文,短文简要的介绍了DNA的发现历史,DNA是整个人体的"地图",它是人类所有的东西,它告诉身体该做什么,DNA就是我们看起来像我们的父母的原因,科学家一直在研究DNA的组成.还介绍了DNA对于人类生活的影响及人们对此的不同意见.

解答 31.答案:D.细节理解题.根据第三段In I860,Mr Mendel discovered why we look the same as other people in our family.在1860年,孟德尔发现为什么我们看起来像我们家族的其他人一样.可知,是在1860年.选D.
32.答案:A.细节理解题.根据文章的第四段中By understanding what just one"word"means,we can help to save people from several illnesses.的内容可知,人们对DNA信息了解的越多,医生们可以做的就越多,他们可以研制出更好的药来拯救病人,故选A.
33.答案:B.推理判断题.根据文章的第三段So far,scientists have found all the words in the DNA map,but we still don't understand what they all do可知,到目前为止,科学家们已经发现了DNA上的所有信息,但是我们仍然不知道这些信息可以做什么,故B选项的"我们已经理解了DNA图谱中的所有单词."表达是错误的,选B.
34.答案:A.词意猜测题.根据句意:如果DNA技术不_____,人类将不得不面对许多麻烦.可知,DNA可以进行人体克隆,因此如果使用"不受限制",会有很多麻烦,划线单词意思应该是"有限的",选A.
35.答案:B.文章来源题.A份运动报纸.B一本科学杂志.C一本历史书.D一个广告.根据第一句DNA is the whole"map"of the human body.It is something that all humans have,and it tells the body what to do.DNA是人体的全部"地图",是人类所拥有的一切,它告诉身体该做什么.可知文章主要介绍DNA的发现历史.因此应该来源于科学杂志.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关题目
19.
A.It was a long,hot and dusty drive,but finally we saw the river.
B.There was a big box of rubbish,but no food,except for some bread and biscuits.
C.Everyone sang and danced happily.
D.She made everyone's favorite things and she packed all the food in a big cardboard box.
E.We jumped and dived from the rocks into the cool water.
When our cousins came to visited us,we decided to go for a picnic at our favorite picnic place.
My mother is a wonderful cook.(61)D There were other boxes and bags too.There were picnic things,swimming things,towels,knives,cups,glasses,drinks,sunshades,mats,folding chairs,and a big cardboard box full of rubbish.I threw the box into the big rubbish bin in the street,and we put everything else in our car.
After driving for an hour on the big road,we came to a small road and then to a track(小道) over dry rocky ground.(62)A It is a beautiful river and always full of clean,clear water from the mountains.There are waterfalls(瀑布) and places for swimming.There are little beaches with palm trees,and there are islands and big rocks.(63)E
Then everyone was hungry.We unpacked the car and put up the sunshades.
But the food wasn't there!(64)BEveryone looked at me.I said,"I think I threw away the wrong box.Sorry!"
You can imagine what everyone said!
In the end,we ate the biscuits,and we all had a lovely day at the river,but I was not the most popular person that day.
1.People have talked about whether aliens are real or not for thousands of years.Alien spaceships are often called flying saucers(飞碟).The first person to use this name an American,Kenneth Arnold.On24th June,1947,he was flying a small plane in Washington.Then he saw something strange.Arnold said,"When I looked out of the window,I saw nine saucer like things in front of me."
Two other Americans,Charles Hickson and Calvin Parker,said that aliens took them into a flying saucer!They went fishing to the Mississippi River on the night of 11th October,1973.It was a dark night.The two men were sitting in their fishing boat when they saw a bright light.Something was hanging in the air over the water and it looked a flying saucer.Hickson and Parker were caught into the spaceship.In the spaceship the aliens looked at the two men very carefully and then sent them back to their boat."The aliens were in a pale color and had very small eyes,"Hickson said,"But   they didn't hurt us."
In 1972,Pioneer 10,an American spaceship,went into space.On the outside of the spaceship are 13human pictures,and a map of space.If aliens find Pioneer 10,they will know how to get to the earth!
66.What are alien spaceships often called?(根据短文内容回答问题)
Flyingsaucers.
67.When did Charles Hickson and Calvin Parker go fishing to the Mississippi River?
(根据短文内容回答问题)
On the night of 11thOctober,1973
68.What is there on the outside of Pioneer?(根据短文内容回答问题)
13 human pictures and a map of space
69.从文中找出与下面句子画线部分意思相反的单词.
It was a   dark night.bright
70.In this passage,the underlined word"they"refers to(指)  the aliens.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网