题目内容

【题目】Answer the questions. (根据短文内容,回答下列问题)

Hey! The people of the earth. Can you hear this radio message? Do not be afraid! We come in peace from another planet— and why not? We are your cousins. We are men, as you are. We have been here before.

You will see a huge spaceship, a few hours from now. We are flying towards the solar system (太阳系) almost as fast as this radio message. Your sun is already in sight. Our ancestors (祖先) and yours shared the sun ten million years ago. I’m sure you have forgotten your history while we have remembered ours.

Our ancestors lived on the Earth when dinosaurs were dying. Sadly, they could hardly save the beasts. Your planet was very warm then. Our ancestors believed it would make a nice home for them.

They were wrong. Though we were masters of space, we knew so little about the Earth.

For millions of summers — there were no winters in those ancient days — the Earth had rapid (飞速的) development. It took about thirty years to fly from one planet to another, so our ancestors seldom travelled in space. But they never felt lonely. They kept in touch with their relatives and friends on other planets. Three or four times every century, starships would call and bring them space news.

But two million years ago, the Earth began to change. The temperatures fell quickly. The ground was covered with snow and ice. At that time, however, our ancestors knew little about that. Those who had called the Earth their home believed there was just a strange disease spreading on the earth. The disease wouldn’t cause death to them, but it would bring much pain and do harm to men’s health.

1The message was from the people of the earth, wasn’t it?

2How soon will the people on the earth see a huge spaceship?

3Why did the speaker’s ancestors seldom travel in space?

4How did the speaker’s ancestors keep in touch with their relatives and friends?

5What happened to the earth two million years ago?

6How will you feel after you hear the radio message? Why?

【答案】

1No, it isn’t.

2A few hours from now.

3Because travelling in space took about thirty years to fly from one planet to another.

4By starships.

5The temperatures fell quickly and he ground was covered with snow and ice on the earth.

6I will feel amazing. Because I didn’t know that there are people on other planets.

【解析】

本文是一个来自宇宙中其他星球人发来的信息,其中介绍了他们的祖先以及以前的地球。

1根据“We come in peace from another planet…”可知这个信息是来自于宇宙的其他星球的。此问句是一个反意疑问句,回答应该是否定的,因此用No, it isn’t.故答案为No, it isn’t.

2根据“You will see a huge spaceship, a few hours from now.”可知几个小时后,地球人会看到一个巨大的宇宙飞船。故答案为A few hours from now.

3根据“It took about thirty years to fly from one planet to another, so our ancestors seldom travelled in space.”可知从一个星球到另一个星球要花费大约30年时间,因此他们的祖先很少太空旅行。故答案为Because travelling in space took about thirty years to fly from one planet to another.

4根据“Three or four times every century, starships would call and bring them space news.”可知一个世纪两到三次,星际飞船会呼叫并给他们带回宇宙新闻。因此他们是通过星际飞船与他们的亲戚和朋友保持联系。故答案为By starships.

5根据“But two million years ago, the Earth began to change. The temperatures fell quickly. The ground was covered with snow and ice.”可知两百万年前,地球发生改变,温度降低,地面覆盖冰和雪。故答案为The temperatures fell quickly and he ground was covered with snow and ice on the earth.

6本题是一个开放性试题,考生可根据自己的想法回答,并叙述理由。故参考答案为I will feel amazing. Because I didn’t know that there are people on other planets.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网