题目内容
【题目】A young woman was driving alone through the countryside. It was getting dark and raining. Suddenly she saw an old woman by the side of the road, holding out her hand as if she needed a lift. “I can’t leave her out in this weather,” the woman said to herself, so she stopped the car and opened the glass.
“Do you want a lift?” she asked. The old woman nodded and climbed into the car. After a while she said to the old woman, “Have you waited for long?” The old woman shook her head. “Strange,” thought the young woman. She tried again, “Bad weather for the time of year,” she said. The old woman nodded. Although the driver tried some, the lady said nothing except a nod of head or something else like that.
Then the young woman saw the lady’s hands, they were very large and with thick hair. Suddenly, she realized that the lady was a man! She stopped the car. “I can’t see that mirror,” she said, “Would you mind cleaning it for me?” The lady nodded and opened the door. As soon as the lady was out of the car, the young woman drove off quickly.
When she got to the next village, she stopped. She found that the old lady had left a handbag on the backseat. She picked it up and opened it. She gave out a deep breath. Inside it was a gun!
【1】 The old lady stood by the road, holding out her hands because ______.
A. it was getting dark and raining
B. she needed a lift with the help of others
C. she was too old to stand up herself
D. she would probably do something against the law
【2】Why didn’t the old woman say anything in the car?
A. She was not able to speak clearly.
B. She was afraid to be found out the truth.
C. She was too tired to speak anything.
D. She was not willing to talk to others.
【3】Why did the driver ask the old woman to clean that mirror?
A. The mirror was too dirty.
B. The driver could get out of danger in this way.
C. Only the old woman could do that.
D. It was dangerous to drive without the mirror.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【解析】
试题分析:这篇文章阐述的是:一位年轻的女士,在一个下雨黑夜,驾驶着车从一座偏僻的村庄通过。路上遇到一个搭车的人,后来该女士发现“她”是男的,手既粗大,又多毛。她想出一个主意把“她”给甩掉了。
【1】D细节理解题。通读整篇文章可知那位老人是想做坏事,因为他可能是一个强盗。故选B。
【2】B 细节理解题。通读整篇短文可知这位老人上车不说话是因为他怕被司机识破。故选B。
【3】B推理判断题。她叫“她”去擦后挡风玻璃其目的是想把“她”给甩掉。故选B。