题目内容
【题目】 Last year in the UK at least 45 people died and 900 more were injured in car accidents where drivers were using their mobile phones. Yet many people continue to use them while driving even though it's dangerous.
Research has shown that it is difficult to concentrate on driving and talking at the same time. It can even be more dangerous than driving after drinking too much. A recent study found that when drivers were talking on their mobile phones, their stopping times were 30 percent slower than when they had drunk too much—and nearly 50 percent slower than when they were driving normally. It also found that drivers talking on mobile phones were less able to control their cars than drunk drivers.
And talking isn't even the most serious problem, texting is. Unbelievably, another recent study reported that 22 % of adults admitted they had sent a text message while driving at least once in the past month. An average text message takes 90 seconds to write and send. That means for one and a half minutes a driver is looking at their phone's screen and not at the road. The arrival of new smart phones such as the iPhone will only make matters worse as they will allow users to do more things than ever before.
Using a mobile phone while driving puts others' lives at risk. No matter how well we drive, if another driver is not being professional or careful, we are put in danger by their actions. Such drivers are selfish, careless and should have their driving licences (驾照) cancelled.
There is no doubt that mobile phones call be fun and are extremely useful, especially when you're in trouble. But there is no need to use them while driving. Just wait until you stop or you will probably get into trouble of your own.
【1】The underlined word "them" in paragraph 1 refers to __________.
A.phone usersB.mobile phonesC.driversD.ears
【2】According to the passage, if a driver needs 10 seconds to stop when driving normally, they will need __________ seconds to stop when talking on a mobile phone.
A.12.B.13.C.14.D.15.
【3】According to the passage, in what order do the following activities influence driving?
Dangerous→More dangerous→Most dangerous
A.drinking→talking on phone→textingB.texting→talking on phone→drinking
C.talking on phone→texting→drinkingD.drinking→texting→talking on phone
【4】Why will new types of mobile phones make the driving problem worse?
A.It will take longer to send text messages.
B.People will want to talk on their phones more often.
C.There will be more things for people to do with their phones.
D.People think the new phones are easier and safer to use.
【5】According to the writer, what should be done to people who use mobile phones when driving?
A.They should be put into prison.B.Their cars should be taken away.
C.Their phones should be taken from them.D.They should not be allowed to drive any longer.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
本文介绍了许多人开车时使用手机,引发交通事故,造成很多人伤亡。手机通话很有趣,而且非常有用,尤其是当你遇到麻烦的时候。但是开车的时候没有必要使用它们。
【1】
词义猜测题。根据“Last year in the UK at least 45 people died and 900 more were injured in car accidents where drivers were using their mobile phones.”可知,许多人开车时使用手机,故选B。
【2】
推理判断题。根据“A recent study found that when drivers were talking on their mobile phones, their stopping times were 30 percent slower than when they had drunk too much—and nearly 50 percent slower than when they were driving normally.”可知,当司机打电话时,比他们正常驾驶时慢50%,如果一位司机正常驾驶需要10秒停车,因此当他打电话时,需要10+10×50%=15秒。故选D。
【3】
推理判断题。根据“Research has shown that it is difficult to concentrate on driving and talking at the same time. It can even be more dangerous than driving after drinking too much.”和 “And talking isn't even the most serious problem, texting is.”可知,最危险的是开车时发短信,更危险的是开车时打电话,一般危险的是喝太多的酒开车,故选A。
【4】
细节理解题。根据“The arrival of new smart phones such as the iPhone will only make matters worse as they will allow users to do more things than ever before.”可知,新型手机会使驾驶问题变得更糟,因为人们可以用手机做更多的事情。故选C。
【5】
推理判断题。根据“But there is no need to use them while driving. Just wait until you stop or you will probably get into trouble of your own.”可知,作者认为对于开车使用手机的人,不应该被允许再开车了。故选D。
【题目】 假设你叫吴丽,是北京的一名大学生。去年夏天,你参加了一个志愿者活动,到甘肃 的一个山村当志愿者老师。请你根据下表内容写一篇短文,叙述这次经历。
学校 | 一所山村小学 |
经历 | 1. 教四年级学生英语,孩子们的英语有了很大提高; 2. 放学后,经常给孩子们讲述城市生活,给他们打开了一个全新的世界; 3. …… |
感受 | 1. 很有意义,可以更多了解中国的教育,可以帮助当地人改善生活; 2. …… |
希望 | ……(自拟1~2) |
要求:
1.包含表格中所有内容,省略号部分适当发挥,条理清楚;
2,词数:90-120词。开头己给出,不计入总词数。
I am Wu Li. I am a college student from Beijing.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________