题目内容

【题目】 Last year in the UK at least 45 people died and 900 more were injured in car accidents where drivers were using their mobile phones. Yet many people continue to use them while driving even though it's dangerous.

Research has shown that it is difficult to concentrate on driving and talking at the same time. It can even be more dangerous than driving after drinking too much. A recent study found that when drivers were talking on their mobile phones, their stopping times were 30 percent slower than when they had drunk too much—and nearly 50 percent slower than when they were driving normally. It also found that drivers talking on mobile phones were less able to control their cars than drunk drivers.

And talking isn't even the most serious problem, texting is. Unbelievably, another recent study reported that 22 % of adults admitted they had sent a text message while driving at least once in the past month. An average text message takes 90 seconds to write and send. That means for one and a half minutes a driver is looking at their phone's screen and not at the road. The arrival of new smart phones such as the iPhone will only make matters worse as they will allow users to do more things than ever before.

Using a mobile phone while driving puts others' lives at risk. No matter how well we drive, if another driver is not being professional or careful, we are put in danger by their actions. Such drivers are selfish, careless and should have their driving licences (驾照) cancelled.

There is no doubt that mobile phones call be fun and are extremely useful, especially when you're in trouble. But there is no need to use them while driving. Just wait until you stop or you will probably get into trouble of your own.

1The underlined word "them" in paragraph 1 refers to __________.

A.phone usersB.mobile phonesC.driversD.ears

2According to the passage, if a driver needs 10 seconds to stop when driving normally, they will need __________ seconds to stop when talking on a mobile phone.

A.12.B.13.C.14.D.15.

3According to the passage, in what order do the following activities influence driving?

Dangerous→More dangerous→Most dangerous

A.drinking→talking on phone→textingB.texting→talking on phone→drinking

C.talking on phone→texting→drinkingD.drinking→texting→talking on phone

4Why will new types of mobile phones make the driving problem worse?

A.It will take longer to send text messages.

B.People will want to talk on their phones more often.

C.There will be more things for people to do with their phones.

D.People think the new phones are easier and safer to use.

5According to the writer, what should be done to people who use mobile phones when driving?

A.They should be put into prison.B.Their cars should be taken away.

C.Their phones should be taken from them.D.They should not be allowed to drive any longer.

【答案】

1B

2D

3A

4C

5D

【解析】

本文介绍了许多人开车时使用手机,引发交通事故,造成很多人伤亡。手机通话很有趣,而且非常有用,尤其是当你遇到麻烦的时候。但是开车的时候没有必要使用它们。

1

词义猜测题。根据“Last year in the UK at least 45 people died and 900 more were injured in car accidents where drivers were using their mobile phones.”可知,许多人开车时使用手机,故选B

2

推理判断题。根据“A recent study found that when drivers were talking on their mobile phones, their stopping times were 30 percent slower than when they had drunk too much—and nearly 50 percent slower than when they were driving normally.”可知,当司机打电话时,比他们正常驾驶时慢50%,如果一位司机正常驾驶需要10秒停车,因此当他打电话时,需要10+10×50%=15秒。故选D

3

推理判断题。根据“Research has shown that it is difficult to concentrate on driving and talking at the same time. It can even be more dangerous than driving after drinking too much.”和 And talking isn't even the most serious problem, texting is.”可知,最危险的是开车时发短信,更危险的是开车时打电话,一般危险的是喝太多的酒开车,故选A

4

细节理解题。根据“The arrival of new smart phones such as the iPhone will only make matters worse as they will allow users to do more things than ever before.”可知,新型手机会使驾驶问题变得更糟,因为人们可以用手机做更多的事情。故选C

5

推理判断题。根据“But there is no need to use them while driving. Just wait until you stop or you will probably get into trouble of your own.”可知,作者认为对于开车使用手机的人,不应该被允许再开车了。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know the "Iron Hammer(铁榔头)"? She is not a hero from a film like Iron Man. But she will be a great star in volleyball history. Chinese people are all _______ of her. Her real name is Lang Ping.

Before the 1980s, most people didn't _______ that Chinese people were tall and fast enough to play volleyball. But at the 1981 World Cup in Japan, the Chinese women's volleyball team _________the world by winning the game. _______, the team got two World Cups, two world championships and a gold medal _______ the 1984 Summer Olympics in Los Angeles! On September 29,2019, China _______ the Women's Volleyball World Cup trophy(奖杯)from Japan. The team didn't lose any of _______ games during the tournament(锦标赛). "The trophy is the _______ gift to celebrate the 70th birthday of China. "People's Daily said in an article.

Their success did not come easily. _______ on the team trained very hard, especially Lang. For example, the World Cup was ________ in several different cities and the team didn't have much ________ to train. The girls have to squeeze(挤出) in training time when they could. Never giving up, especially during difficult times, is ________ part of the team's fighting spirit. Many of the team's members ________ playing even after being injured.

Back to the 1980s, China was not as ________ as it is today. But the team's success made them famous around the world. She was like a hero to Chinese sports fans. She gave everyone more ________.

Lang retired many years ago. Now she coaches the Chinese women's volleyball team. Her team is preparing for the 2020 Summer Olympics. Let's cheer for the "Iron Hammer"!

1A.afraidB.tiredC.scaredD.proud

2A.sayB.thinkC.showD.promise

3A.surprisedB.excitedC.interestedD.frightened

4A.SoB.AnywayC.LaterD.Ever

5A.forB.aboutC.fromD.at

6A.broughtB.tookC.honoredD.beat

7A.theirsB.ourC.itsD.her

8A.bestB.worstC.leastD.most

9A.SomeoneB.AnyoneC.EveryoneD.No one

10A.happenedB.enjoyedC.watchedD.played

11A.moneyB.timeC.powerD.chance

12A.alsoB.eitherC.tooD.as well

13A.put upB.kept onC.turned downD.cut off

14A.strongB.famousC.popularD.rich

15A.patientB.attentionC.confidenceD.success

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网