题目内容

【题目】 We all need a healthy environment, but we produce waste every day, and it is harmful to our environment. Repeat these three words daily: reduce, reuse and recycle.

Reduce

Reduce means "use less". Do not waste things. It saves money and causes less pollution. Do not order more food than you can finish. 当你不需要的时候就把灯关上Before you buy something new, think whether it is really necessary because maybe the old one is just as good!

Reuse

Reuse means "use again". Use things for as long as possible. Look after them so that they will last. Repair them if possible. Do not throw them away and buy new ones. Do not use paper cups or paper bags.

Recycle

Recycle means "change things into something else to be reused". We throw tons of rubbish away each year, and we have to make a change. Divide your rubbish into plastic, glass, paper and rubber. Develop a recycling policy for the whole community. Buy products such as recycled paper to help save trees.

1回答问题:

What words are we advised to repeat every day?

_________________________________________________

2回答问题:

What does the underlined word "It" in the second paragraph refer to(指的是)?

_________________________________________________

3将文中划线的汉语句子译成英语。

_________________________________________________

4从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。

Take care of them so that they will be used for more time.

_________________________________________________

5将文中划线的英语句子译成汉语。

_________________________________________________

【答案】

1Reduce, reuse and recycle.

2Reduce. /Use less.

3Turn off the lights when you do not need them.

4Look after them so that they will last.

5把你的垃圾分(类)成塑料、玻璃、纸(制品)和橡胶。

【解析】

本文主要向我们介绍三个环保的建议:减少、再利用和循环利用。

1

根据第一段中“Repeat these three words daily: reduce, reuse and recycle.”可知,建议我们每天重复“减少、再利用和循环利用”。故填Reduce, reuse and recycle.

2

分析“Reduce means ‘use less’. Do not waste things. It saves money and causes less pollution.”可知,减少意味着“使用更少”,不要浪费东西,这样既省钱又减少污染。所以此处it指代的是“减少或使用更少”。故填Reduce. /Use less.

3

分析句子可知,“把灯关上”可用祈使句turn off the lights表示,用于句首需大写首字母;原句表示“当……时”,可用when引导的时间状语从句表示;“不需要”可用do not need表示。故填Turn off the lights when you do not need them.

4

分析“Take care of them so that they will be used for more time.”可知,本句表示“照顾好它们,以便它们可以被用的更久”。可用原文中“Look after them so that they will last.”代替,翻译为“好好照顾他们,让它们能持续下去”。故填Look after them so that they will last.

5

分析句子可知,本句是祈使句;Divide…into…翻译为“把……分成……”;rubbish翻译为“垃圾”;plastic, glass, paper and rubber翻译为“塑料、玻璃、纸(制品)和橡胶”。故填“把你的垃圾分(类)成塑料、玻璃、纸(制品)和橡胶。”

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Can a one-armed person still play basketball? You might not think so when you see Zhang Jiacheng play.

The single-armed 13-year-old from Guangdong has recently become an internet sensation.

Featuring his dribbling skills and powerful underarm shot, his basketball videos have been viewed by more than 50 million people. Zhang even drew the attention of NBA superstar Steven Curry.

"You are an inspiration, you don't take "no" for an answer, you find the way to go through difficult times and get out there on the basketball court," Curry said in a video posted on Sina Weibo.

However, it wasn't easy for Zhang to step onto the court. At the age of five, Zhang lost his right arm in an accident at an oil mill. Although it was difficult at first, Zhang gradually got used to eating and getting dressed on his own. He also keeps up with his studies in school and helps his family with chores.

In the summer of 2018, Zhang first discovered his love for the sport when he attended a basketball course in his school. Soon, he was rarely seen without a ball in his hand, even dribbling at home in the living room. He also practiced basketball in PE class. When the class was learning how to skip rope, which takes two hands, he asked his teacher to permit him to do basketball training instead.

He's gotten a lot of attention since then. Zhang said, "With the encouragement of all these people, I feel like I have to try harder to live up to people's expectations. I will do better and become better."

1When did Zhang Jiacheng become disabled?

A.Eight years ago.B.In his teens.C.In summer, 2018

2What is the right order according to the story?

a. He learned to dress himself with one arm.

b. He attended a basketball course in his school.

c. He drew much attention at home and abroad.

d. He lost his right arm in an accident at an oil mill.

e. He practiced basketball skills anytime and anywhere.

A.b-d-a-e-cB.c-d-a-b-eC.d-a-b-e-c

3What can we infer from Steven Curry's words about Zhang Jiacheng?

A.Curry felt sorry for Zhang's sad life experiences.

B.Curry thought highly of Zhang's fighting against bad luck.

C.Curry admired Zhang's dribbling skills and powerful shots.

4Whatistheauthor'spurposeinwritingthetext?

A.TointroduceZhang'sschoollife

B.TodescribeZhang's growingprocess

C.Totell Zhang'seffortstofollowhisdream

【题目】 Grandma Kong is from the western countryside of China. She has spent nearly _______years adopting(收养)and raising abandoned(被遗弃的)children. She gives them food to eat and sends them to school to get an _______.

Kong first adopted an abandoned child in the 1970s. She found she couldn't stop there. Though in poor health, the kind woman _______ adopting abandoned children and raising them as her own. Over the last 48 years, she has adopted over 40 children. _______ of them have grown up and become doctors or lawyers.

It costs Kong a lot to raise so many children. There were times she couldn't put enough _______on the table. She chose to leave home to look for leftovers(残羹剩饭)in the rubbish. To her great _______, things got much better with time. Now her grown-up children help her to bring up their _______brothers and sisters.

Kong always believes that education is the best way to get out of poverty(贫穷), _______ she makes sure that all her children go to school. She said, "I told my children that it was quite _______ for them to study hard and that it was their only chance to change their lives."

Kong's story has ________ thousands of people's hearts. Many of them say she is a great mother and a good example to follow.

1A.thirtyB.fortyC.fifty

2A.educationB.answerC.exam

3A.stopsB.keepsC.regrets

4A.NoneB.SomeC.All

5A.foodB.waterC.paper

6A.sadnessB.pityC.pleasure

7A.youngerB.elderC.taller

8A.butB.orC.so

9A.strangeB.impossibleC.necessary

10A.separatedB.touchedC.protected

【题目】 Right now you probably spend most of your time in school. Do you wonder what you are going to do after junior high school? Will you continue to go to school? Will you learn a trade? Perhaps it is time to think about your choices and to prepare for them. Someday work will be a big part of your life.

What kind of job would be right for you? Think about your interests and your skills. You may like to listen to music. dance. play basketball. or work with computers. You may know how to drive a car or how to get along with people. Knowing both your interests and skills will help make a better plan for your future job.

To get an idea of what work you would like to do. make a list of your interests and skills. Think about what you have done to be successful in your interests. After that. brainstorm a list of job choices that might match your interests and skills. You can later keep your lists with the projects and records that can help you get the job you want. They can help you know more clearly about your achievements in school and in the world of work.

Laura Zhang. an art designer. finds her work satisfying because it allows her to use her interests and skills. She enjoyed imagining something in her mind while she was in school. She took art. design. and computer lessons. and also learned about taking photos on her own.

Here is what she says about the meaning of work:“If you have a job you like. work means much more than just making money. It means using your talents. making a contribution (贡献). and getting a real sense of satisfaction from doing a job.

1Who is the passage most probably written to?

A.Students.B.Teachers.C.Parents.D.Designers.

2How does the writer introduce the topic at the beginning of the passage?

A.By listing facts.B.By giving examples.C.By asking questions.D.By explaining differences.

3What might Laura Zhang be most interested in when she was at school?

A.Singing songs.B.Creating pictures.C.Playing basketball.D.Playing computer games.

4What's the passage mainly about?

A.The real meaning of work.B.The importance of interests and skills.

C.The journey off Laura's life.D.The way of preparing for the future job.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网