题目内容

【题目】阅读下面表格中的信息,选择正确答案。

Name:Tom Smith

Age (年龄):12

Class:4

Grade:1

School:No.6 Middle School

Family members(成员)

Names

Ages

Grandmother

Jane Smith

60

Father

John Smith

40

Mother

Mary Smith

40

Brother

Mike Smith

13

1The first name of Tom Smith is .

A. Tom B. Smith C. Tom Smith D. Smith Tom

2Is Tom in Class Four, Grade One?

A. Yes, she is. B. No, he isn’t. C. Yes, he is. D. No, she isn’t.

3Tom has a .

A. sister B. brother C. cousin D. uncle

4There are people () in his family.

A. three B. four C. five D. six

5Mike may be (可能是) a .

A. doctor B. student C. teacher D. singer

【答案】

1A

2C

3B

4C

5B

【解析】

短文大意:本文通过表格形式介绍了汤姆一家五口的简单信息。

1题意:汤姆·史密斯的名字是 考查细节理解题。根据英美文化常识名前姓后,可知名字是汤姆Tom,故选A。

2题意:汤姆在一年级四班吗?考查细节理解题。根据第二栏信息Class:4 Grade:1,可知说法正确,故选C。

3题意:汤姆有一个 考查细节理解题。根据最后一栏信息Brother Mike Smith 13,可知他有一个哥哥,故选B。

4题意:他家有 口人。考查数字理解题。根据表格信息,可知有grandmother、father、mother、brother,加上Tom自己,共计五口人,故选C。

5题意:迈克可能是一个 考查细节推断题。根据最后一栏Brother Mike Smith 13和第一栏信息Name: Tom Smith Age:12,可知迈克大汤姆一岁,也是学生,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A girl named Carly Butler travelled 3,755 miles from Canada to London. She wanted to retrace (重温) her grandmother’s daily life during World War II by the descriptions in old love letters.

Carly found 104 letters and telegrams between her grandmother in England and grandfather in Canada. Every week she would open seven new letters, and then she would do as described in the letters in the next week.

Her grandmother and her grandfather met at a dancing party in London in May 1943 and they stayed together just for three days, and then her grandfather married her grandmother.

Now, 67 years later, Carly left her own husband in Canada, opened her grandmother’s letters and tried to follow the letters to retrace all the things in those letters.

So far, she has visited her grandmother’s birthplace in West Hampstead. She spent a day visiting Oxford and watching a film at the Marble Arch Cinema. Carly also plans to see her grandmother’s working place. Her grandmother passed away in 1998.

Carly even hopes to come back to Canada on the Queen Mary II, because her grandmother did all those years ago.

Rhoda Breakell, head of the Genes Reunited, said, “Her trip is inspiring, unusual and it is clear that she is really enjoying retracing her grandmother’s footsteps.”

1Why did Carly want to travel 3,755 miles from Canada to London?

___________________________________________________

2How many letters would Carly open every week?

___________________________________________________

3When did Carly’s grandfather marry her grandmother?

___________________________________________________

4What did Carly do in West Hampstead?

___________________________________________________

5Does Carly enjoy retracing her grandmother’s footsteps?

___________________________________________________

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 项中,选出最佳选项。
C
Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2:30 a.m. When I arrived to collect, I saw a small woman in her eighties standing before me. I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly toward the car.
She kept thanking me for my kindness. "It's nothing," I told her. "I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated."
"Oh, you're such a good man." She said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, "Could you drive through downtown?"
"It's not the shortest way," I answered quickly.
"Oh, I'm in no hurry," she said. "I'm on my way to a hospice (临终医院). I don't have any family left. The doctor says I don't have very long time." I quietly shut off the meter (计价器). For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked, the neighborhood where she had lived. Sometimes she asked me to slow down in front of a special building and would sit staring into the darkness, saying nothing.
At dawn, she suddenly said, "I'm tired. Let's go now."
We drove in silence to the address she had given me.
"How much shall I give you?" she asked.
"Nothing," I said.
"You have to make a living," she answered. "Oh, there are other passengers," I answered.
Almost without thinking, I bent and gave her a hug. She held onto me tightly and said, "You gave an old woman a little moment of happiness."
(1)The story happened ____________.
A.one night twenty years ago
B.at 2:30 in the afternoon twenty years ago
C.when the driver was twenty
D.when the old lady walked toward the car
(2)The old lady went through the city because ______________.
A.she wanted to show she knew the city very well
B.she didn't want to reach the hospice early
C.she wanted to see some places for the last time
D.she let the driver earn more money
(3)Why did the taxi driver not get any money from the old woman?
A.He wanted to help her.
B.He shut off the meter by mistake.
C.Others had paid him.
D.He was in a hurry to take other passengers.
(4)Which is NOT true according to the passage?
A.It took them 2 hours to drive through the city.
B.The old lady was the writer's relative.
C.The writer made a living by driving a taxi.
D.The old lady got happy because of the writer's kindness.
(5)What can we learn from the story?
A.Giving is always for returning.
B.People should respect the old.
C.People should learn to thank for others' help.
D.An act of kindness can bring people pleasure.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网