题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 项中,选出最佳选项。
C
Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2:30 a.m. When I arrived to collect, I saw a small woman in her eighties standing before me. I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly toward the car.
She kept thanking me for my kindness. "It's nothing," I told her. "I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated."
"Oh, you're such a good man." She said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, "Could you drive through downtown?"
"It's not the shortest way," I answered quickly.
"Oh, I'm in no hurry," she said. "I'm on my way to a hospice (临终医院). I don't have any family left. The doctor says I don't have very long time." I quietly shut off the meter (计价器). For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked, the neighborhood where she had lived. Sometimes she asked me to slow down in front of a special building and would sit staring into the darkness, saying nothing.
At dawn, she suddenly said, "I'm tired. Let's go now."
We drove in silence to the address she had given me.
"How much shall I give you?" she asked.
"Nothing," I said.
"You have to make a living," she answered. "Oh, there are other passengers," I answered.
Almost without thinking, I bent and gave her a hug. She held onto me tightly and said, "You gave an old woman a little moment of happiness."
(1)The story happened ____________.
A.one night twenty years ago
B.at 2:30 in the afternoon twenty years ago
C.when the driver was twenty
D.when the old lady walked toward the car
(2)The old lady went through the city because ______________.
A.she wanted to show she knew the city very well
B.she didn't want to reach the hospice early
C.she wanted to see some places for the last time
D.she let the driver earn more money
(3)Why did the taxi driver not get any money from the old woman?
A.He wanted to help her.
B.He shut off the meter by mistake.
C.Others had paid him.
D.He was in a hurry to take other passengers.
(4)Which is NOT true according to the passage?
A.It took them 2 hours to drive through the city.
B.The old lady was the writer's relative.
C.The writer made a living by driving a taxi.
D.The old lady got happy because of the writer's kindness.
(5)What can we learn from the story?
A.Giving is always for returning.
B.People should respect the old.
C.People should learn to thank for others' help.
D.An act of kindness can bring people pleasure.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)A
(4)B
(5)D
【解析】文章讲述的是作者去接了一个即将即开这个世界的老人去医院,路上对老人非常友善,并免费带老人去市区转了一圈。
(1)A细节理解题。根据文中信息Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2:30 a.m.可知这个故事发生在20年前的一个晚上,故选A。
(2)C 推理判断题。根据文中信息描述可知这位老妇人穿越这个城市是为了她想在弥留之际最后一次看看这个城市的一些地方,故选C。
(3)A推理判断题。根据文中信息描述可知出租车司机没有要这位老太太的钱是因为他想帮助她,故选A。
(4)B细节理解题。根据文中信息描述可知B的描述是错误的,司机和这位老妇人素不相识。
(5)D主旨大意题。根据文中信息描述可知一个善举能带给人快乐,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 项中,选出最佳选项。
A
Most young boys don't like growing flowers and watering them. But for 16-year-old Angus, working in the garden isn't just a hobby — it has changed his life.
Angus has a special illness and his IQ is lower than a normal boy. Six months ago, he started learning how to grow flowers. Now, he spends hours in the garden growing flowers, watering and looking after them. “Before working in the garden, it was difficult for Angus to concentrate in class and sometimes he didn't want to go to school,” said his mother Kim. “Now he can't wait to go to school and he is happy every day. We can see Angus is able to work in a garden center in the future,”
Research shows that working in the garden improves mental and physics health. In the past, soldiers in Egypt treated their mental problems after war by working in the garden. Even now, some doctors advise people to work in the garden to treat their mental health problems. And doctors also advise young people like Angus to work in the garden.
The lives of hundreds of children in Britain with special needs, like Angus, have been changed by this special kind of education. When working in the garden, children have a chance to learn a lot of important skills, such as how to work with other people and how to take care of plants. Besides, the children become more confident after working in the garden.
(1)Augus began to ____________ half a year ago.
A.need special help
B.learn how to grow flowers
C.have a special illness
D.learn how to change his life
(2)After working in the garden, Augus ________________.
A.likes to go to school
B.works in a garden center
C.follows his mother's advice
D.doesn't go to school any more
(3)Which of the following is TRUE about working in the garden?
A.Doctors advise all of the young people to work in the garden.
B.Research shows that the lives of all children have been changed.
C.The method was used to treat health problems a long time ago.
D.The method can be used to treat physical problems.
(4)The underlined word in the third paragraph probably means ________ in Chinese.
A.身体的
B.心脏的
C.皮肤的
D.精神的
(5)What is the last paragraph mainly about?
A.How to take care of flowers.
B.How to get a chance to learn things.
C.Advantages of working in the garden for children.
D.The activities children can do in a garden.

【题目】阅读下面短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Is there anything worse than that? You bravely raise your hand to answer a question, but your teacher just point out that you’re wrong. What a shame! What could the teacher make you suffer (忍受) this?
Relax. . Your teacher isn't calling you out to humiliate (使丢脸) you, but rather out of concern for you and your education.
Having all your classmates come to know your weak points can be pretty hard, so how can you get past the shame and recognize class participation as a learning opportunity?
Get out of your comfort zone. Terrill Schumaker, a teacher, explains that “the more you speak out, the more you learn how to grow and build confidence.
Realize it's not a big deal. . People aren’t going to care all that much. “If I'm wrong or make a stupid point, then people laugh at me, but life moves on” says Grade 12 Kristen Wesenberg. Besides, everybody makes mistakes, and you can't be perfect all the time.
. Of course it takes courage (勇气), but as Wesenberg says, ―What's the point of living in fear?‖ You won't learn anything if you are not brave enough.
Use the experience as a learning tool. Wesenberg advises asking teachers why you're wrong so they can explain and you can learn.. If you're wrong now, at least you won't be wrong in your next test!
A. Be brave in class
B. Trust your teacher instead
C. Use class time as a mini—test
D. And it's not the end of the world
E. Then you can live an exciting life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网