题目内容

【题目】.根据括号内的要求完成下列各题,每空一词(含缩略形式)。

1Jack lives with his family. (改为否定句)

Jack ________ ________ with his family.

2Mark Twain wrote the book in 1978. (改为一般疑问句)

________ Mark Twain ________ the book in 1978?

3It's a great book.(改为感叹句)

________ ________ great book it is!

4This song is popular around the world. (改为同义句)

This song is popular ________ ________ the world.

5The story is setin a small town. (对划线部分提问)

________ ________ the story ________?

【答案】

1 doesn't live

2 Did write

3 What a

4 all over

5 Where is set

【解析】

1lives是动词作谓语,因此其否定句要用助动词do/does来构成;Jack是单数,因此用助动词does,does not=doesn’t;前面有助动词does因此后面的单词用原形live。故答案为:(1). doesn't (2). live

2wrote是动词的过去式,因此其一般疑问句用助动词did来完成,再把wrote改为动词原形write。别忘了首字母要大写。所以答案为:(1). Did (2). write

3本题为感叹句,用whathow引导,因为该题的中心词为book,是名词,因此用what来引导。故本题的答案为:(1). What (2). a

4around the world全世界的意思,其同义短语为all over the world。所以答案填 (1). all (2). over

5in a small town是表示地点的介词短语,因此用特殊疑问词where引导然后再加上一般疑问句结构。故本题的答案为:(1). Where (2). is (3). set

练习册系列答案
相关题目

【题目】A 14-year-old British student is packing for the next day of school: textbooks, notebooks, pens, 250 grams of flour, an egg and some cooking oil. Wait, what? It’s not joke. From September, cookery will be a compulsory(必修的) course for kids aged 7-14 in the UK. Primary school students will learn how to put things together and make simple, healthy food.

At high school, students will then master a number of different meals. They will also learn some cooking skills including baking. Britain is sometimes known as a country with bad food and unhealthy eating habits. These new courses are part of the country’s effort to bring healthy food back onto the table. “One in four British families no longer have a table that everyone can eat around. One out of every two meals we eat is eaten alone. Only four out of ten of us enjoy eating meals with our children,” British writer Joanna Blythman wrote in her book Bad Food Britain: How A Nation Ruined Its Appetite(胃口) in 2006. Instead, ready meals have become the first choice for many British kids, because their parents are often too busy to cook a proper meal. The Department for Education hopes that the cookery courses can introduce children to good food and reduce childhood obesity. “It’s important that children can develop an interest and understanding of good food,” said a spokesman for the department.

“ We want to encourage them to develop a love of food and cooking that will stay with them as they grow up.”

1According to the passage, what is not special for a kid to take a school with?

A. egg B. notebooks C. flour

2Students under 14 in the UK_________.

A. are good at cooking at school

B. can chose to learn how to cook at school

C. have to learn how to cook at school

3From the passage, we can learn that______.

A. many British people have unhealthy eating habits.

B. people in British don’t love to eat around the table

C. parents cooks meals for their kids although they are busy

4The aim of the cookery course is to the help children_________.

A. have a good appetite

B. enjoy eating and cooking healthy food

C. develop an interest of junk food

5The underlined word “ruin” in the passage means______ in Chinese.

A. 激发 B. 享受 C. 毁坏

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网