题目内容

【题目】

Imagine the situation. You are driving along a desert or on a mountain. You have no idea where you are. You passed the last house two hours ago. Then your car breaks down. It is night and it is cold. You have no mobile phone. What do you do? Well, next time take a GPS with you. This invention may be able to help you. It is a device (装置) which uses satellites (卫星) to find the user’s position (位置). It can find your position to within 20 metres. A GPS cannot start your car, but at least you will know where you are.

GPS, which means Global Positioning System, is a small radio receiver. It looks like a mobile phone. It is sometimes put into a watch or a telephone. We also find GPS devices in cars, planes, or boats. Some of these devices have electronic maps, so you know where you are. For example, in a city they can tell you the name of the street.

There are three parts to the Global Positioning System. The first part is the receiver. You can hold it in your hand, or have it fixed into your car, plane, etc. The second part is a group of satellites orbiting(环绕运行) the Earth. The receiver contacts at least four of the satellites and calculates its position. The third part of the system is a network of ground stations. They are all over the world. They control the satellites and make sure they are working well.

Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile. They are becoming cheaper and more and more accurate. Also there will be new uses for the GPS. Perhaps they will become like watches. Everyone will have one and you will never be lost anywhere.

1GPS can help you find your position, can’t it?

2What does a GPS look like?

3How many things are mentioned that GPS devices can be put into?

4Why do some people think GPS devices will be popular in the future?

5What is the use of ground stations?

6What is the author’s purpose of writing this passage?

【答案】

1Yes, it can.

2It looks like a mobile phone.

3Five

4They are becoming cheaper and more accurate and there will be new uses.

5They control the satellites and make sure they are working well.

6To give us the introduction of the GPS./To introduce GPS devices to people.

【解析】

试题这篇短文主要讲述了GPS是一个设备,能使用卫星找到用户的位置。GPS是一个小型无线电接收机,它看起来像一个手机。我们还发现在汽车、飞机或船只中有GPS设备。其中一些设备有电子地图,所以知道你在哪里。

1细节理解题。根据短文第一段It can find your position to within 20 metres. A GPS cannot start your car, but at least you will know where you are.描述,可知GPS至少知道你在哪。故答案为Yes, it can.

2细节理解题。根据第二段It looks like a mobile phone.描述,GPS看起来像手机。故答案为It looks like a mobile phone.

3细节理解题。根据第二段可以判断。It is sometimes put into a watch or a telephone. We also find GPS devices in cars, planes, or boats. A watcha telephonecarsplanesor boats可知是五个。故答案为Five.

4细节理解题。根据最后一段,They are becoming cheaper and more and more accurate. Also there will be new uses for the GPS.它们将变得更便宜,更准确。也会有新的用途。故答案为They are becoming cheaper and more accurate and there will be new uses.

5细节理解题。根据第三段The third part of the system is a network of ground stations. They are all over the world. They control the satellites and make sure they are working well.第三部分的系统是一个网络的地面站,他们在世界各地,他们控制的卫星和确保他们工作得很好。故答案为They control the satellites and make sure they are working well.

6推理判断题。全文介绍GPS,所以作者写这篇文的目的是给我们介绍GPS设备。故答案为To give us the introduction of the GPS./To introduce GPS devices to people.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网