题目内容

【题目】In the sunny night, look up at the clear night sky. You can probably see thousands of stars. The biggest thing you’ll see, of course, is the moon. For thousands of years, people have wondered about this big thing in the sky.

Earth’s moon is a satellite. A satellite is a body that orbits(环绕轨道运行)a planet. All moons are satellites, and many planets have them. Some have many moons. Earth, of course, only has one. It’s a special moon, though. It’s the fifth largest moon in the solar system!

In fact, the moon is much smaller than the sun. But it’s much closer to Earth, so it looks as big as the sun. The moon is so close that you can see its dark and light spots(斑点)without a telescope. Men flew and landed on the moon’s surface many times by spacecrafts in the 1960s and 1970s. Neil Armstrong was the first human to step on the moon. He walked on the moon on July 20th, 1969. The flights to the moon have helped us learn much about it. Astronauts even brought rocks home with them!

There’s still a lot to learn about the moon. Now people still can’t live on the moon because it does not have oxygen or water like the Earth. But I’m sure that humans can live there one day in the future.

根据短文内容,选择最佳答案。

1What is a satellite?

A. A planet.

B. A spacecraft.

C. A body that orbits a planet.

D. A black star.

2How many moons does the Earth have?

A. One. B. Four.

C. Three. D. Two.

3Why does the moon look as big as the sun?

A. Because it’s much closer to the Earth.

B. Because it comes out at night.

C. Because it is the fifth largest moon in the solar system.

D. Because people can’t see it without a telescope.

4Who was the first human to walk on the moon?

A. Lance Armstrong. B. Neil Armstrong.

C. Wally Schirra. D. Neil Diamond.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】A

【4】B

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了夜里你看到的最大的行星就是月亮,介绍了月亮的大小以及人们什么时候能登上月球。

【1】C细节理解题。根据A satellite is a body that orbits(环绕轨道运行)a planet.卫星是一个环轨道运行的行星。可知选C。

【2】A细节理解题。根据arth, of course, only has one. It’s a special moon, though. It’s the fifth largest moon in the solar system! 当然,地球只有一个。不过这是一个特殊的月亮。它是太阳系中第五大月亮!可知应选A。

【3】A细节理解题。根据But it’s much closer to Earth, so it looks as big as the sun.但是它离的地球更近,所以它看起来和太阳一样大。故选A。

【4】B细节理解题。根据文中Neil Armstrong was the first human to step on the moon. Neil Armstrong是第一个登上月球的人。可知故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网