题目内容

【题目】There is a bar (酒吧)in our town with the name “The White Horse”. It is Mr. Webster’s. Few people went to the bar last year, but things are quite different now.

There was a picture of a white horse on the door of the bar. Then a stranger came in one day, drank something, looked around the bar, and then said to Mr. Webster, “Few people come here. Take down the picture of the white horse and put a picture of a black horse instead. ”

“But the name of the bar is ‘The White Horse’. ”Mr. Webster said.

“Yes, but do it. ”the man said. Then he went out of the bar.

Mr. Webster went to an artist and said, “I want a picture of a black horse. ”

The next day a picture of a black horse was on the door of the bar instead of that of the white horse. Soon after the door opened, a man came in and said, “There’s a mistake on the door of your bar, and the picture is different from the name. ”The man looked, sat down and drank something.

Then another man came in and said the same, and then another and another. A lot of people came in and said, “The picture on your door is wrong. ”and they all stopped and drank in Mr. Webster’s bar.

1The stranger told Mr. Webster to take down the picture of the white horse because he knew ______.

A. a picture of a black horse showed good luck

B. the picture of the white horse wasn’t good for the bar

C. people would understand the picture different from the name

D. people would come in and tell the picture was different from the name

2Mr. Webster agreed with the stranger _______.

A. though he wasn’t ready to do it like that at firstB. though he didn’t like the black horse

C. because he knew he was an artistD. because he also wanted to change the picture

3More and more people came to the bar because _______.

A. it had changed its nameB. the black horse was better than the white one

C. the bar had a black horseD. they wanted to show the mistake

4The stranger _______.

A. was cleverer than Mr. WebsterB. didn’t like the white horse at the beginning

C. knew Mr. Webster and the artistD. got much money by teaching Mr. Webster

5From the story we have learnt that _______.

A. if your business is not good, you’d better change the name or the picture

B. if you are in trouble, you should take others’ ideas

C. when you have difficulty, don’t give up

D. when a good name is given, it can cause success

【答案】

1D

2A

3D

4A

5B

【解析】

日常生活类阅读,"白马威士忌"酒吧门上一匹白马的画,有一天一个陌生人进来了,喝了点东西,然后对Webster先生说:"把白马的画取下来,然后挂一匹黑马的画。"次日,一张黑色的马代替了白色的马。开门后不久,一个男人走了进来,说你们的图片和名字不符."然后坐下来,喝了一些东西.接着很多人进来都说的图片和名字不符。

1推理判断题,由文中 A lot of people came in and said"The picture on your door is wrong"and they all stopped and drank in MrWebster's bar.可知 很多人说,"你的门上个照片是错误的,"他们都停下来,在韦伯斯特先生的酒吧喝东西,所以他让韦伯斯特换照片因为他知道这样能成功招揽顾客,顾客会进来对图指指点点,故选D

2推理判断题,由文中"But the name of the bar isThe White Horse'"MrWebster said.可知"但酒吧的名字是"白马威士忌,"韦伯斯特先生说,可见他并没有一开始想着去换这个图,故选A

3细节理解题,由文中"There's a mistake on the door of your barand the picture is different from the name"The man lookedsat down and drank somethingThen another man came in and said the sameand then another and anotherA lot of people came in and said"The picture on your door is wrong"可知,"你酒吧的门上有个错误,图片和名称不符."那人看了,坐下来,喝了一些东西.然后另一个男人走了进来,说同样的话,一个接一个而来.很多人说,"你的门上个照片是错误的"故选D

4推理判断题,韦伯斯特先生听取了陌生人的意见,来往的人才络绎不绝,可见陌生人比Webster先生聪明,一开始就知道这样能招揽生意,故选A

5文章主旨题,本文主要讲述了韦伯斯特先生的酒吧没有人来,有个陌生人指点他换个图,他听取了陌生人的意见,结果来的人络绎不绝,所以这篇文章告诉我们要是遇到困难,可以听取别人的意见,故选B

(一)主旨题

主旨题主要考查学生对短文中心思想或作者意图的掌握。做此类题时,应通读全文,理解文章大意,充分理解主题句的意义。短文往往围绕主题句展开,主题句通常出现在短文第一句或最后一句。

(二)细节题

细节题是用来进一步表达主题,体现中心思想的,往往针对短文某个细节来设题。做此类题时,应快速捕捉信息,可能是一些事例、数字等,阅读时要有针对性。

(三)推断题

推断题就是根据某个事实推断结论,主要考查学生的理解力和推断力。这类推断通常包括:数据事实推断、常识推断以及作者的写作目的、态度和倾向等的推断。做此类题时,应根据短文中的相关语句,对与事实有关的细节加以分析,找出线索,悟出字里行间的意思,反复比较,从而作出合乎逻辑的判断。

(四)猜测词义题

猜测词义题主要考查学生根据上下文正确判断灵活变化的词义能力。一般情况下,推断词义的题目中所出现的单词,大多数是学生未曾见过的生词,学生需要在该词出现的上下文中去寻找线索。通过阅读上下文,断定该词的真正含义,然后将这个释义代入文中,检查是否贴切,仔细比较直到得出该词的确切的含义。

1.通过因果关系猜词

通过因果关系猜词,首先是找出生词与上下文之间的逻辑关系,然后才能猜词。有时文章借助关联词(becauseassinceforsothusasaresultofcoursetherefore等等)表示前因后果

2.通过同义词和反义词的关系猜词

通过同义词猜词,一是要看由andor连接的同义词词组,二是看在进一步解释的过程中使用的同义词,通过反义词猜词,一是看表转折关系的连词或副词,如butwhilehowever等;二是看与not搭配的或表示否定意义的词语

(五)正误判断题

正误判断题主要考查学生对文章的具体事实、信息的理解能力。一般是根据文章的事实或细节,给出一个句子,判断其正误。这类题比较直接,难度相对较小。做此类题时,应先看题,后带着“问题”快速阅读短文,寻找所需要的信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Whether you’re looking for things at the Natural History Museum or taking a trip of discovery at the Science Museum, there are a host of top museums in London for families. Most London museums offer activities to children. Take your pick in London. Here are some:

HMS Belfast

Step aboard Europe’s largest preserved(保藏的) World War II warship and experience the legend of HMS Belfast. The ship has nine decks (甲板) filled with history, from the Captain’s Bridge to the sailors’ mess(食堂), and offers hands-on activities to parents and their children.

Adult Ticket: From & 14.50 per ticket

Child Ticket: From &7.25 per ticket (5—15, under 5’s free)

Opening Times:

March—October: 10: 00-18: 00

November—February: 10: 00-17: 00

Closed: December 24th, 25th and 26th

Bank of England Museum

The Bank of England takes you through the history of the bank since its foundation in 1694 to its role today as nation’s central bank. There are gold bars dating from ancient times to the modern market bar, coins and a special collection of banknotes. Parents and their children can see gold bars—even try to lift one—and can learn the value of money in a fun way.

Ticket: Free

Opening Times:

Monday—Friday: 10: 00-17: 00

Closed on weekends and Bank Holidays

London Transport Museum

The London Transport Museum hosts exhibitions connecting transport with the history of London.

Find more than 80 vehicles (交通工具) including a red London bus and the world’s first under-ground train. The galleries are full of exhibits for parents and their children.

Adult Ticket:16.00to17.50 per ticket

Child Ticket: Free (under 18)

Opening Times:

Monday—Sunday: 10: 00--18: 00

1If a 15-year-old boy visits the warship with his parents, they need to pay _______.

A. at least &29B. at least &14.5C. at least &21.75D. at least & 36.25

2What can children learn in the Bank of England Museum?

A. The history of the UK.B. The change of business trade.

C. The history of all the banks in England.D. The development of means of payment.

3What can we learn about the museums in London?

A. They have a long history.B. They close on weekends.

C. Many of them are family-friendly.D. Many of them are the world’s best.

【题目】 In the eyes of many Westerners,Chinese are the best hosts but the worst guests in the world.This is probably because the guest-host relationship in China is much different from that in some Western countries.

In China,guests are almost like gods.Whenever I enter a Chinese person's home,there is always fruit on the table for me,and someone is quick to bring me a cup of tea or water.In the West,things are different.Acting according to the host's way of doing things is usual behavior for a guest.

And there are lots of things Westerners find difficult to adapt to.For example,my mother-in-law doesn't smoke,so when I see some of her guests smoking in her house,I as a non-smoker,would feel unhappy.Usually I want to stop them directly.But I must realize that,to be a good host in China,she mustn't do that.However,in most North America homes,you should not smoke.If you really want to smoke,you could ask,“Is it OK if I smoke?”But don't be surprised if you get a “no”.In our culture,it's not considered rude at all.

In China,you probably won't need to change the guest-host relationship very much because you will probably only be the host,and Chinese are naturally very good hosts.But if Western hosts invite you to their house,try not to be too surprised if their style of treating you is not what you have expected.

1Many Westerns think Chinese are the worst guests because .

A. Chinese act like gods in their homeB. they don't expect gifts from Chinese

C. there are cultural differencesD. Chinese are heavy smokers

2If the writer's guests want to smoke in his house,he will probably say “

A. It's OK.Go ahead.B. Would you like a cigarette?

C. Smoking is a bad habit.D. Sorry,please don't smoke here.

3In the passage,the underlined phrase “adapt to” probably means “ ”.

A. think back toB. get used to

C. look forward toD. keep close to

4When it comes to the guest-host relationship,the writer thinks .

A. foreigners should learn from the Chinese

B. hosts must do things in the guests' way

C. Western hosts are always nice to guests

D. people should understand cultural differences

【题目】The winter holiday is usually a good time to sleep in. But Gao Yuqi, a 14-year-old boy, got up at 7 a.m. to run at least 2 kilometres every day during the holiday. In fact, this exercise was part of his homework during the winter holiday.

Gao was not alone. Many schools across the country asked students to keep exercising during the three weeks. These years, physical education (PE) test scores are now worth more on the Senior High School Entrance Examination (中考). In some cities in Jiangsu, the score is now up to 40 points.

Because of this, many schools have asked students to run on sunny days and exercise indoors if the weather is bad. Students need to plan their exercise every day. For example, boys are asked to finish the 1000-metre race and girls are asked to finish the 800-metre race. They need to do three sets of sit-ups (仰卧起坐) or push-ups (俯卧撑) each day. Students have to post exercise photos in their classes’ QQ group for the teachers to check after they finish exercising.

It is a big challenge for many students, but helps to make exercise a big part of their lives. Many of the students used to hate exercise, but now they are getting stronger and can run for a longer time or do more push-ups or sit-ups. Many of the students think they have built a strong mind through exercise and this will also help them a lot when they study.

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的短文,每空一词。

Exercise has been part of students’ homework during the winter holiday. Many schools in China asked students to exercise in this three-week holiday. One of the 1 is that PE test scores are now playing a more important role on the Senior High School Entrance Examination. In the holiday, students are asked to run outdoors 2 the weather is terrible. They can do some indoor exercise such as sit-ups or push-ups on awful days. Students also need to make 3 exercise plans for themselves. For example, boys have to run at least 1,000 metres and girls, at least 800 metres. After the exercise, they have to post the exercise photos in their classes QQ groups for teachers to check. It is challenging but 4 for students to make exercise a bigger part of their lives. Many of them have 5 a lot through exercise. They are much healthier than before and have built a strong mind. This will also benefit (有益) them a lot when they study.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网