题目内容
【题目】阅读理解
Today it is found that school students hardly pay much attention to sports. Is it because they aren't interested in sports? No. They often say they have other more important things to do.
What are these important things? Examinations! Students have to spend much time on all kinds of examinations at school. So many of them almost become bookworms (书呆子). Books stop them from doing sports. Because of the pressure from their parents and teachers, the students have to work harder and spend most of their time on books. As for (就……而言) the students, they want to get good results so that they can improve their studies. So it is necessary(必要) for them to give all of their free time to their studies and stop their school sports.
In fact, education can't go without physical (身体的) exercises, because a quick mind hardly goes along with a weak body. If you don't have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life.
(1)are the greatest problems, so the school students don't pay much attention to sports now.
A.No interest
B.Exercises
C.Education
D.Examinations
(2)The underlined word “pressure” means “”.
A.happy feeling
B.good care
C.nervous (紧张) feeling
D.deep love
(3)If you don't have a, you can never get anything.
A.good face
B.weak body
C.strong body
D.good father
(4)The writer thinks the students should.
A.work hard all day and all night
B.have all kinds of sports after studying
C.do not have sports
D.spend the free time on the studies and give up (放弃) the sports.
(5)which sentence is true?
A.If students want to get better results in studies, they must not do sports.
B.If students spend all their time on sports, they will improve studies.
C.If you have a weak body, you will have a hard mind.
D.If you want to be successful in your life, you must have a strong body.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】短文大意:今天学校的学生几乎不太重视体育运动。不是因为他们对体育不感兴趣,而是因为他们有其他更重要的事情——-考试要做。如果你没有一个强壮的身体,你不会得到任何东西,更不用说你生活中的一大成功。因此参加体育锻炼是非常有必要的。
(1)细节理解题。由文中语句“Today it is found that school students hardly pay much attention to sports. Is it because they aren't interested in sports? No. They often say they have other more important things to do. What are these important things? Examinations!”可知考试是一个最大的问题。所以他们中的许多人几乎成了书虫,不做运动。所以选D。
(2)词义猜测题。根据后面句子the students have to work harder and spend most of their time on books推断可知该词的意思是“紧张”,所以选C。
(3)细节理解题。根据文中语句“If you don't have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life.”可知如果你没有一个强壮的身体,你不会得到任何东西,更不用说你生活中的一大成功。所以选C。
(4)细节理解题。纵观全文理解可知作者认为学生在学习之后应该参加各种各样的体育活动,所以选B。
(5)细节理解题,根据文中语句“In fact, education can't go without physical (身体的) exercises, because a quick mind hardly goes along with a weak body.”可知实上,教育不能没有身体的练习,因为敏捷的头脑几乎不会伴随着虚弱的身体。所以选D。
【题目】假如你的家乡一年四季的天气情况如下表所述。请根据该表格中所提示的信息, 介绍一下你的家乡的气候状况。并根据自己的实际情况描述去你家乡游览的最佳时间,并陈述理由。
季 节 | 气 候 特 点 |
春 | 多风,有时会有沙尘暴(sandstorm) |
夏 | 很热,也下雨 |
秋 | 天气凉爽,但是时间很短 |
冬 | 天气很冷,有时会下雪 |
要求:1.必须包括以上信息;
2. 可适当发挥想象;
3. 要求条理清晰、层次分明;
4. 要求词数为60-80左右。
【题目】听独白,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,完成信息记录表。
A Language School in England | |
Name of the school | ________ |
Headmaster of the school | ________ |
Learning time every day in the classroom | _______ |
The form of the exam | ________ |
Telephone number for asking for help | _________ |
(1)Name of the school _________
A.Up and Up Language School
B.Step and Step Language School
C.Top and Top Language School
(2)Headmaster of the school _________
A.Sam King
B.James King
C. John King
(3)Learning time every day in the classroom _________
A.Two hours
B.Two and a half hours
C.Three and a half hours
(4)The form of the exam _________
A.A test paper
B.A reading
C.A survey
(5)Telephone number for asking for help _________
A.447-5019
B.447-5091
C.474-5019
【题目】根据短文内容从方框中选择恰当的单词填空。使短文完整、通顺,有的需要变换形式,每词限用一词
friend, leave; rule; animal, close; wear, together, thirsty |
Hello, everyone! Tomorrow we'll go for a trip in the mountains. Before we start, there are some and suggestions for you. First, everyone should sports shoes. Second, when you walk in the mountains, you mustn't walk too "to the edge of the path. Third, you must keep or you'll get lost. Fourth, bring some water with you, or you'll be .
We need to put up a tent to stay at night in the mountains. Be careful of the when you are in the forest. Although some animals look they are really dangerous. If you meet animals, don't move suddenly. Just keep still until they . Remember to hang your food in the tree before you go to sleep Hope everyone can have a good trip.