题目内容

【题目】阅读理解
Today it is found that school students hardly pay much attention to sports. Is it because they aren't interested in sports? No. They often say they have other more important things to do.
What are these important things? Examinations! Students have to spend much time on all kinds of examinations at school. So many of them almost become bookworms (书呆子). Books stop them from doing sports. Because of the pressure from their parents and teachers, the students have to work harder and spend most of their time on books. As for (就……而言) the students, they want to get good results so that they can improve their studies. So it is necessary(必要) for them to give all of their free time to their studies and stop their school sports.
In fact, education can't go without physical (身体的) exercises, because a quick mind hardly goes along with a weak body. If you don't have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life.
(1)are the greatest problems, so the school students don't pay much attention to sports now.
A.No interest
B.Exercises
C.Education
D.Examinations
(2)The underlined word “pressure” means “”.
A.happy feeling
B.good care
C.nervous (紧张) feeling
D.deep love
(3)If you don't have a, you can never get anything.
A.good face
B.weak body
C.strong body
D.good father
(4)The writer thinks the students should.
A.work hard all day and all night
B.have all kinds of sports after studying
C.do not have sports
D.spend the free time on the studies and give up (放弃) the sports.
(5)which sentence is true?
A.If students want to get better results in studies, they must not do sports.
B.If students spend all their time on sports, they will improve studies.
C.If you have a weak body, you will have a hard mind.
D.If you want to be successful in your life, you must have a strong body.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】短文大意:今天学校的学生几乎不太重视体育运动。不是因为他们对体育不感兴趣,而是因为他们有其他更重要的事情——-考试要做。如果你没有一个强壮的身体,你不会得到任何东西,更不用说你生活中的一大成功。因此参加体育锻炼是非常有必要的。
(1)细节理解题。由文中语句“Today it is found that school students hardly pay much attention to sports. Is it because they aren't interested in sports? No. They often say they have other more important things to do. What are these important things? Examinations!”可知考试是一个最大的问题。所以他们中的许多人几乎成了书虫,不做运动。所以选D。
(2)词义猜测题。根据后面句子the students have to work harder and spend most of their time on books推断可知该词的意思是“紧张”,所以选C。
(3)细节理解题。根据文中语句“If you don't have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life.”可知如果你没有一个强壮的身体,你不会得到任何东西,更不用说你生活中的一大成功。所以选C。
(4)细节理解题。纵观全文理解可知作者认为学生在学习之后应该参加各种各样的体育活动,所以选B。
(5)细节理解题,根据文中语句“In fact, education can't go without physical (身体的) exercises, because a quick mind hardly goes along with a weak body.”可知实上,教育不能没有身体的练习,因为敏捷的头脑几乎不会伴随着虚弱的身体。所以选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What do you think of a “talking kitchen”? A French Digital (数字) Kitchen has been developed at Newcastle University in the UK. It teaches students how to cook French food and speak French at the same time. For the first time, students can learn a language by the following cooking steps.

All grammar and vocabulary have been carefully chosen to make sure the users can understand French well. After learning for some time, the users can test themselves by doing a short test on the computer.

The kitchen project was started by Professor Paul Seed house. He became interested in the idea after he visited another kind of talking kitchen. He said, “The purpose (目的) of the French Digital Kitchen is to make learning a language more interesting and more educational.”

How does the kitchen work? There is a computer in the kitchen. With this computer, the users can first choose a French recipe (食谱) that they want to follow. Using information in the computer, the kitchen starts to guide the users how to make a French dish. If you follow the instructions (说明) on the computer, it moves on to the next. If you go wrong, the program goes back and “says” the recipe or information again.

The new kitchen can be used in school, universities and even people’s homes. The researchers will also be developing the European Digital Kitchen, for the next three years.

根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。

1According to the passage, we know the digital kitchen cooks all food for people.

2The users can test themselves by doing a short test on paper after learning for some time.

3The French Digital Kitchen can help people learn a language in an interesting and educational way.

4If you go wrong, the program goes back and “says” the recipe or information again.

5The new kitchen can only be used in schools and universities.

【题目】 Dmitri is a 12-year-old student in Russia. We asked him about the things he does in a typical day. What time do you usually get up?

I usually get up at 7:30 a.m. for school. In winter, it's still dark and cold. You can see the vapour from your own breath! I am reluctant (勉强的) to get out of bed.

My family lives in a small flat. Every morning, I fold up the bedclothes and mattress (床垫) and store them in the cupboard.

What do you have for breakfast?

We have substantial breakfast in the school canteen. I like hot milk, bread with jam, or cheese and biscuits to keep me from being cold. And I felt quite satisfied after I have the breakfast.

How do you get to school?

My brother and I go to the same school. We either go by bicycle or we walk. Why do you walk if you have bicycles?

We go by bicycle when there -is no snow. When the weather is very bad, it is safer to walk. Where is your school?

We go to Secondary School 27 in Izhevsk. It is about 30 minutes' walk from home, or 10minutes by bike. And cycling is the quickest way to go to school. What time do classes begin?

Classes start at 9 a.m. and finish at 2:30 p.m. We have a break at 11:15 a.m. and lunch break at12:30 a.m.

What subjects do you study?

We study Russian language and history. And we study English, Maths and Geography. Boys have Manual Work classes while girls have Arts' and Crafts. Are you taking part in any after-class activities?

I have football practice on Tuesdays after school. The other days, I stay with my classmates and do homework for two hours because my home is in a very small space.

1Dmitri finds it difficult to get up for school in winter because ________.

A.it is still dark and coldB.it is rainy

C.there is water vapourD.his family lives in a small flat

2The underlined word "substantial" in Line 8 is closest in meaning to “________ ”.

A.unhealthyB.badC.richD.amazing

3Dmitri feels ________ after breakfast.

A.sadB.satisfiedC.hungryD.cold

4Dmitri thinks cycling is the ________ way to go to school.

A.quickestB.safestC.most excitingD.best

5The underlined word “it ”in Line 15 refers to ________.

A.IzhevskB.Dmitri's homeC.Dmitri's bicycleD.the distance

6You can probably find this article in ________ .

A.a comicB.a teen magazineC.a movie reviewD.an encyclopedia

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网