题目内容

【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。(D)
Losing a baby tooth can be fun for a kid. You can put it under your pillow and look forward to finding some money there in the morning. And then you can watch your new permanent(永恒的) tooth grow in its place.
But if a permanent tooth falls out, that's a problem. There isn't another one under the gum(齿龈)that can replace it. Unluckily, this happens to some older people. And if permanent teeth fall out or need to be pulled, an older person might need dentures.
Dentures, known as false(假的) teeth, are a set of replacement teeth for any teeth that are missing. There are partial dentures, which take the place of only a few teeth and prevent the others from changing position. If all the teeth are gone, the person would need complete dentures, which replace every tooth in the mouth.
Dentures can cause pains at first and take little time to get adjusted to. They also need special care. They should be brushed daily with a special denture brush and cleanser and soaked(浸泡) in denture solution(溶液) when not in the mouth.
Dentures are important for the old because, without teeth, it's hard to smile, talk, and eat properly. But it can be a little weird if you see someone take out his or her dentures. It can also be strange to see someone, like a grandparent, without dentures in because he or she won't have any teeth. Try not to make fun of the person because this could cause hurt feelings.
People usually lose their permanent teeth due to periodontal disease(牙周炎), or gum disease, which is caused by bacteria that attacks the gums. Diseased gums aren't strong and healthy, so teeth can get loose and fall out. Older people often have many cavities(洞)that have been filled over the years, and these fillings can weaken over time, leading to more tooth problems.
(1)If one of your baby teeth falls out, you __________.
A.should have a false tooth fixed in its place
B.have to put it under your pillow at once
C.will gain a permanent tooth in future
D.can exchange it for some money
(2)A person wearing dentures _______.
A.should brush them with a special denture brush every few days
B.will take a very long time to adjust himself or herself to them
C.will experience unpleasant feelings at the beginning of fixing them
D.should use denture solution to soak them in his or her mouth
(3)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Partial dentures can prevent the remaining teeth from changing position.
B.Old people will find it hard to smile, talk, and eat properly without teeth.
C.A person's teeth will possibly get loose if diseases strike his gums.
D.It is hard for a person to wear dentures if all his teeth have fallen out.
(4)What does the underlined word "weird" mean in the fifth paragraph?
A.inconvenient
B.excited
C.uncomfortable
D.impolite

【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)C
【解析】文章大意:失去一颗乳牙对小孩来说可能是有趣的。会有一颗恒牙在那个地方长出来。但是恒牙掉了,那就是问题,这事在老人身上经常发生。这时老人可能需要安装假牙。文章还讲了安装假牙的问题,以及人的牙齿脱落的原因。
(1)细节理解题。根据第一段Losing a baby tooth can be fun for a kid. You can put it under your pillow and look forward to finding some money there in the morning. And then you can watch your new permanent(永恒的) tooth grow in its place. 脱落乳牙的地方还能长出新的恒牙。故选C。
(2)细节理解题。根据文中原句Dentures can cause pains at first and take little time to get adjusted to.可知开始的时候假牙可能会造成疼痛,需要花时间去适应。故选C。
(3)细节理解题。根据文中原句There are partial dentures, which take the place of only a few teeth and prevent the others from changing position. 可排除A, 根据without teeth, it's hard to smile, talk, and eat properly. 可排除B, 根据Diseased gums aren't strong and healthy, so teeth can get loose and fall out.可排除C, 故选D。
(4)词义猜测题。根据后句 It can also be strange to see someone, like a grandparent, without dentures in because he or she won't have any teeth. 可知看见没有假牙的某个人可能是奇怪和不舒服的,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(A)
When I was 8 years old, I decided to run away from home after a quarrel with my mother. With my suitcase packed and some sandwiches in a bag, I started for the front door.
My mom asked where I was going. "I'm leaving home," I said.
"What's that you're carrying?" she asked.
"Some clothes and food," I replied.
"If you want to run away, that's all right," she said. "But you came into this home without anything and you can leave the same way."
I threw my suitcase and sandwiches on the floor and started for the door again.
"Wait a minute," Mom said. "You didn't have any clothes on when you arrived, and I want them back."
This infuriated me. I tore my clothes off — shoes, socks, underwear and all — and shouted, "Can I go now?"
"Yes," my mom answered, "but once you close that door, don't expect to come back."
I was so angry that I shut the door forcefully and stepped out of my home. Then I noticed that down the street two neighbor girls walking toward our house. I was so shy that I saw the big spruce(云杉) tree in our yard and jumped under the low-hanging branches. A pile of dried-up brown needles(针状物) were beneath the tree, and you can't imagine the pain those sharp needles caused to my body.
After I was sure the girls had passed by, I dashed to the front door and banged on it loudly. "Who's there?" I heard.
"It's Billy! Let me in!"
The voice behind the door answered, "Billy doesn't live here anymore. He ran away from home."
Glancing behind me to see if anyone else was coming, I begged, "Aw, c'mon, Mom! I'm still your son. Let me in!"
The door inched open and Mom's smiling face appeared. "Did you change your mind about running away?" she asked.
"What's for supper?" I smiled back.
(1)When the author was leaving home, his mother ordered him to ______.
A.check his suitcase carefully
B.take some sandwiches
C.stay at home
D.leave everything behind
(2)Why did the author jump under the low-hanging branches?
A.To avoid being seen.
B.To find some needles.
C.To play a joke on the two girls.
D.To attract the two girls' attention.
(3)Which of the following can best describe the author's mom?
A.Selfish and proud.
B.Strict but loving.
C.Kind and helpful.
D.Wise but impatient.
(4)The last sentence "What's for supper" mainly shows that the author ______.
A.felt very hungry at that time
B.changed his plan to leave home
C.wished to eat something before leaving
D.wanted to know what his mother prepared for supper

【题目】阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 Every living thing on Earth is either a plant or an animal, right? Wrong! Many organisms(有机体)in our world are neither. Some of them float through the air, and some lie hidden in the ground. They do not need sunlight to survive, and if the weather becomes too cold, they can become inactive until conditions improve.
What are these? They are called fungi(菌类), and you see them almost every day. Many kinds of fungi seem disgusting, such as the green black things that appear on the food which are left too long in the refrigerator. But other kinds are not so bad. For example, the yeast that is used to make bread and mushrooms (蘑菇) are both fungi.
What makes fungi different from plants and animals? An animal can move around by itself. Fungi get around too, but they don't have feet, wings, or tails. They have to wait for wind or some other outside force to move them. Plants are different from fungi because they have chlorophyll(叶绿素). It helps them make food from the energy in sunlight. Fungi do not have chlorophyll.
Some fungi are bad, while others are not. Some fungi cause diseases, such as athlete's foot, which makes feet uncomfortable. Other kinds of fungi can be used to make medicines, which have saved many lives.
Fungi clean up more than wounds, though. They are the world's first recyclers. Without fungi, our world would be a mess. Since fungi cannot make their own food as plants do, they must get their food elsewhere. Many fungi get their food from dead plants. They break them down and turn them into soil. The fungi get a meal, and the world gets a housecleaning.
(1)What does the underlined word “disgusting”most probably mean?
A.strong
B.unpleasant
C.active
D.small
(2)According to the passage, ______.
A.fungi can move everywhere by themselves
B.fungi are unable to survive in cold conditions
C.some fungi can make food from the energy in sunlight.
D.some fungi are useful to humans and the environment
(3)Where can you most probably find this passage?
A.In a social report.
B.In a biology book.
C.In a geography magazine.
D.In a farming book.

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
There is a famous saying in the West: Eat breakfast like a king. It means breakfast should be the most important meal of your day. Why?
The answer is in the word breakfast itself. Breakfast means “breaking of the fast(禁食期)”. There are about twelve hours between dinner and breakfast, so it's important to eat breakfast to keep in good health. Also, the food for breakfast will give you what you need in the day.
Eating a good breakfast is important, but not many people are changing their eating habits. In the USA, about 60% of people have their main meal in the evening. For most Japanese and Australians, the evening meal is the main meal of the day, too.
In Mexico, the main meal for many families is usually at 2:00 pm. In Switzerland, the main meal is also in the middle of the day.
Many nutritionist(营养师) say people should eat small, low–fat meals five or six times a day. However, most people think that what you eat is more important than when you eat it. Eating healthy foods like vegetables, fish, and fresh fruit is a good way to enjoy a healthy life.
(1)What's the main meal of the day for most Americans?
A.Breakfast
B.Lunch.
C.The afternoon tea.
D.dinner.
(2)People in have their main meal in the middle of the day.
A.Japan and Australia
B.Japan and Mexico
C.Mexico and Switzerland
D.Australia and Switzerland
(3)Who thinks people should eat meals five or six times a day?
A.Many nutritionists
B.Most people
C.Some doctors.
D.A few old people

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网